sevgilimin ablasıyla para ilişkisi normal mi ?

süslüler aile ilişkilerini tam olarak bilemem tabiki ama . mesela bugün ablasının eşinin doğum günüymüş. ablama kartımı vereceğim hediye ve pasta alsın diye diyor ve bu en basit şey. babası kendi arabalarını ablasına verdi evlenirken . şimdi tekrar ablasından arabayı satın alıyoruz diye her ay 20-30 k para veriyor ablasına. yani ablası çalışıyor 30-40 civarı geliri var. eşi uzman dr 150k ya yakın gelir var süslüler. sevgilim işe yeni başladı. bilmiyorum çok garip geliyor. hani bama da para harcar ama ben öğrenciyim. gerçekten asla karışmam laf söylemek de haddime değil ama normal mi bu kadarı sizce ya. ve evlendikten sonra da devam eder mi sizce

1. Eğer pasta ve hediyeyi sevgiliniz adına alacaksa bana o kısım normal geldi. Araba için de anladığım kadarıyla evlenirken babası ablasına arabayı hediye etti, şimdi de sevgiliniz aynı arabayı ablasından satın alıyor.

bi yandan mantıksız gelmedi bu durum bana. aralarında öyle bir anlaşma varsa normal. ne sevgiliniz parasını ne ablası arabasını hibe etmiyor sonuçta. ama ben sevgilinizin yerinde olsam evlenirken ailemden yeni bir araba ya da araba değerinde destek beklerdim. burada sıkıntılı olan şey sevgilinizin ablasına olan ilişkisi değil, ailesinin sevgilinize olan ilişkisi bence.

6 mart 2024 15:48

2. Eksik bilgi var. Sevgilin evlenince ona da araba verilevek mi? Ablaya araba hediye edilmiş, satışa çıkardıysa ve erkek arkadaşınız abla ben alayım zaten araba alıcaktım bildiğimiz temiz araba diye onu aldıysa bu çok normal. Kredi kartını da vermesi bu seferlik benden olsun diyeyse tamam ama hep böyleyse bence sorun var. Bunarada arabayı kendisine mi alıyor yoksa aileye mi? Satın alıyoruz demiş çünkü. Aileyeyse neden parayı kendisi veriyor. Araba neden satılıyor? Burası önemli ve aile neden geri para ile alıyor. Zaten araba alıcaktık mı yoksa kızımıza para verelim durumu mu?

6 mart 2024 16:16

3. Süslüler evlenirken araba verilmeyecek. Ayrıca şu an arabayı kendine değil tekrar babasına satın alıyor.  Yani ablasının durumu çok iyi olmasa anlarım ama gayet iyi. Mesela durup dururken ablasına 20 bin tl ye tencere seti alıyor. Bana biraz abartı paralar gibi gelmeye başladı.

6 mart 2024 16:20

4. Onların normali ne bilemeyiz. Onlar bir aile. Aile arasında olur böyle şeyler. Sen dış kapının dış mandalı olarak neden bunu sorun olarak gördün ki? Sorun olsa bile şu an seni ilgilendirmiyor. Ben de para alıyorum ama öğrenciyim demişsin. Sevgilin senin anan baban mı evladım? Sen işine girmeye, kendi paranı kendin kazanmaya bak. Eğer olur da evlenilirseniz evliliğin verdiği hukuki hakka dayanarak ortak bütçeniz hakkında bir söz sahibi olursun. Şu an ortak bir bütçeniz yok. Sevgilinin parasını nereye nasıl harcadığı seni ilgilendirmez. Sevgilinden aldığın harçlık mı az geldi. Niye dert oldu ki bu sana

6 mart 2024 16:21

5. İleride evlnemeyi düşünüyorsa şuan bu durumu dert etmesi çok normal, neden dert oldu gibi bir soru da çok saygısızca olmuş. Elbette düşünecek bu adam anne-abla kuzusu mu diye. Evlendikten sonra da böyle devam edebilir ss ama böyle olmayayadabilir. Tekrar satın almaları hediye ettikleri arabayı kafa karıştırıcı. Ablasına hediye alması çok normal tabii ki aile onlar ama çocuk bir yerde kullanılıyor gibi de görünüyor. Neden kardeş ödüyor geri parayı hem kıza hediye verilmiş evlenirken bu normal ama çocuk geri aile için para ödeyerek alıyorsa aşırı anormal bir durum. Acaba arada farklı şeyler mi var? Enişteden gizli bazı durumlar örtülüyor olabilir mi? Benim bir tanıdığım dayıma borç verdim diye para gönderdi arsa aldı dayısı, ama aslında borç falan yok eşine borç dedi, dayısı da arsayı kızın üstüne aldı yani emlakçılığını yaptı yeğeninin ama eşin arzadan haberi yok, es kaza öğrenirse ya dayıma borç vermiştim o da ödeyemeyince arsayı benim üstüme yaptı diyecek. Eğer öyleyse çok kötü olur sizin durum da çünkü demek ki damat ve gelini aileye almıyorlar, gizli işler var kız tam aile olamamış eşiyle ve aile de buna sebep olmuş

6 mart 2024 16:28

6. Ablasının değil, eniştesinin durumu iyi. Belki kocasına karşı mahcup olmasın istiyorlar?? Sen kendi cebindeki parayı yönet. Aile içindeki para alışverişi seni ilgilendirmemeli.

Sevgilimin parasını ben yemek istiyorum ama o ablasına yediriyor demek istemişsin. Beğenmiyorsan sal adamı.

6 mart 2024 16:32

7. A2 madem öyle yani sevgilisinin ailesine yaptığı harcama madem ss için sorun olacak. Şimdi alsın sevgilisini karşısına konuşsun. Desin ki senin bu ailene yaptığın harcamalar, ablanın tencere setine bu kadar vermesi, senin kartını vermen, araba için yaptığın ödeme vs bana normal gelmiyor. Baksın bakalım sevgili ne tepki veriyor bu hadsizliğine. Öyle insanların yüzüne gülüp arkasından kurulmakla olmuyor. Para madem bu denli belirleyici hem de kendisine ait olmayan bir para, açık açık konuşsun.

6 mart 2024 16:40

8. A4 karışmak haddime değil dediğim halde neden kudurdun bu kadar . Senin sevgililerin sana bu kadar dış kapının dış mandalı gibi hissettirmiş belli ki

6 mart 2024 16:43

9. Eğer ki evlilik gibi bir şey konuşuluyorsa karşısına alıp sormaya hakkı elbette ki var. Şuanki aile düzeniniz evlendikten sonra da devam edecek mi? Ablanla arandaki para durumu evlenince böyle mi olacak diye. Ss zaten şuan için para gönderemez, göndermesin dememiş ki evet diyemez, ama aklında soru işaretleri olması da normal. Ha ben evlilik düşünmüyorum, geleceğim yok diyorsa şuan da bunu düşünmesi zaten yersiz bir durum. Evlilik düşünen, saygılı bir erkek de sana ne demez, hayır böyle olmayacak bizim düzenimiz farklı olacak ya da böyle devam edicek o benim ablam, bir değişim olmayacak diyebilir. Ya da hayır ama ihtiyaç olduğunda ablamın yanında olacağım da diyebilir, ss de erkek arkadaşı da zaten bu konuşma sonrasında ayrılığa ya da devam etmeye karar verebilir. Aileye sürekli cebinden para veren bir eş normal değildir.

6 mart 2024 16:45

10. Ayrıca sevgilimden harçlık gibi para almıyorum evime yemek falan söylüyor jest olarak. Yemek ısmarlıyor hediye alıyor vs

6 mart 2024 16:46