sevgilimin ailesi ile ilişkisi beni huzursuz ediyor?

merhaba, sevgilimin ailesi ile daha önce aramda kötü şeyler geçti. bir süre erkek arkadaşım da görüşmedi, konuşmadı vs. sadece benlik bir şey degildi. kendisi konuşmak istemedi. şimdi eskisi kadar iyi değil araları ama görüşüp konuşuyorlar. bugün de iki günlüğüne ailesinin yanına gitti sevgilim. beni çok ağlattı annesi daha önce, telefonla konuşurken arkadan sesi gelince bile tüylerim diken diken oldu bugün. gerçekten sinirlerim çok bozuluyor. onları hicbir şey olmamış gibi gülüp eğlenip otururken canlandiriyorum kafamda sürekli. canım yanıyor bunu düşününce de ne yalan söyleyeyim. hep böyle mi olacak bilmiyorum. onların arasındaki ilişki diyip geçmeli miyim? 25 yaşındayım, çok küçük yaşta değilim ama yine de benden daha tecrübeli insanlar var burada. yol gösterin nolur.

1. Sizi niye ağlattı annesi ve sonra barıştınız mı? Sevgiliniz nasıl davrandı bu durumda? Ailesiyle küs olmasını mı bekliyorsunuz anlamadım?

7 ocak 2021 22:11

2. Evlenmeye karar verdik, annesi önce yüzümüze gülüp sonra rezalet çıkardı istemiyorum diye. Aileme ve bana saygısızlık yaptı, arkamdan konuştukları kulağıma bile geldi. Annemi aradı beni aradı ikimizle de kavga etmeye çalıştı. Erkek arkadaşım uzun süre ailesiyle konuşmadı, ben de evlilik fikrini erteleyelim bir süre zaten acelesi yok hevesim kırıldı dedim. Ailesiyle arasındaki ilişki onu ilgilendirir diyordum hep ama şimdi ne zaman annesinin yanında olsa tüylerim diken diken oluyor, sinirden midem bulanıyor neredeyse.

7 ocak 2021 22:19

3. Uzatmadan özet geçmeye çalıştım ama o kadar çok şey oldu ki. Birbirimizi seviyoruz. Erkek arkadaşım ailemin gönlünü aldı arayıp, haklının yanında durmasını bildi, onlar olmadan geleyim biz hiçbir sorun yokmuş gibi yapalım her şeyi onlarsız dedi. Üzerinden de zaman geçti öyle barıştı onlarla ama yine de sindiremiyorum işte. Bir şey demiyorum ona ama çok kötü hissediyorum.

7 ocak 2021 22:25

4. huzursuz olmanız çok normal, sevgiliniz omurgasızmış. madem ailesinden kopamadı sizi rahat bıraksın. ne bekliyor ki yani, sizin bu yaşananları unutmanızı mı? gönül eğlendiriyorum diyorsanız devam edin, takmamaya çalışın. ama gelecek düşünüyorsanız bu tavırla çok zor.

7 ocak 2021 23:02

5. Haklısınız ama onun da annesi babası sonuçta. Madem bu kadar rahatsızsınız ya onlar ya da ben diye resti çekmeniz lazım. Başka türlü olmaz bu iş yani evlendiğinizde nasıl olacak? Bebek olursa görmeye falan gelmeyecekler mi? Ya da her şeyi sindirip susup görüşeceksiniz 🤷🏻‍♀️

7 ocak 2021 23:13

6. Açıkçası oturup düşündüğümde diyorum ki annesi babası ve görüşmesi normal. Yine de içime sindiremediğim bir şeyler var. Ailesi beni bu kadar üzmüş olduğu için kendimi ihanete uğruyor gibi hissediyorum onlarla görüştüğü zaman.

7 ocak 2021 23:19

7. Zor bi durum süslücüm. Annem de aynısını yaşadı, şimdi anlatıyor da şaşırıyorum "babaannem sana neler yapmış" diye. Bize hiç yansıtmadı. Bayramlar dışında gitmezdi ve görüşmezdi, bayramda da bizi götürmek için gidermiş. babaannemler de bizim eve hiç gelmediler. Biz büyüdükten sonra kendimiz gittik annem şu an hiç aramaz sormaz bile. "Sizin babanneniz, babanızın da annesi" derdi hep. Böyle sıkıntılı bi durumun içine düşebilirsin yani yaşanmış örnekler var. Bu arada kendi sıkıntı çekmiş ama bizim açımızdan iyi yapmış bence çocukları babanneye göstermemeyi bencilce buluyorum ben.

7 ocak 2021 23:27

8. insanız ve türküz. ailesiyle bir şekilde birlikte olmanız gerekebilir süslü, erkek arkadaşının tavrı önemli ama sen bu durumu kabul edebilir misin

7 ocak 2021 23:30

9. Biraz umursamayı bıraksam belki daha iyi olacak ama öfkem içimden taşıyor. Görüşüp konuşmam olur biter diyemiyorum mesela. Öfke doluyum, kalbim çok kırık. Yapılanları haketmedim diye düşünüyorum sürekli. Hazmedemedim galiba ama ne yapılır hazmetmek için onu da bilmiyorum ki.

8 ocak 2021 00:15

10. Süslü bir de şu açıdan bakabilirsiniz olaya. Şimdi siz onların geçmişteki ya da şimdiki tavırlarını kafanıza çok takıp ilişkinize yamsıtırsanız bir bakıma amaçlarına ulaşmış olacaklar. Yani zaten sizi istemiyorlar allah korusun ilişkiniz bu yüzden biterse oh kurtulduk gibi düşünürler siz de bu yüzden belki ömür boyu pişmanlık yaşayıp keşke bitirmeseydim diye düşünebilirsiniz. Diğer süslülerden biri kendi ailesinden örnek vermiş, benzer şekilde onlarla ilişkinizi minimumda tutup önünüze bakabilirsiniz belki. Ben de benzer bir durumu yaşadım, erkek arkadaşımın annesi ve ablaları beni istemiyordu. Annesi sürekli birileriyle tanıştırmaya çalışıyodu hatta biz beraberken.  Başka sebeplerden ayrıldık ama ayrılırken birbirimizi sevdiğimiz halde onun için atacağım adımları annesinin bana söylediklerini düşünerek atmadım ve hala sevdiğim için pişmanlığını çoğu zaman yaşıyorum. Evet normal bir aile ilişkisinde olmayacaksınız farkındasınız da zaten ama ne olursa olsun onun ailesi, annesi. Belki sizin sakin tavrınızı görüp ders alırlar. Size romantik, iyimser bi düşünce gibi gelebilir ama ben bir gün onların size muhtaç olacağını, öyle olmasa bile değerinizi anlayacağını ve hakkını yemişiz onun diyeceklerini düşünüyorum. İlahi adalet var çünkü. Hakkınız yendiyse bir yerden çıkar acısı.

8 ocak 2021 00:42