sevgilimin ailesi ve gelecek problemlerimiz?

öncelikle soruyu yoruma yazacağım. zor günlerden geçtik ve hepimiz hayatımızdaki insanlara sıkı sıkı sarıldık, ben de öyle. ama bir noktadan sonra da insan hayatta hiç kimse için zaman kaybetmemesi gerektiğini anlıyor ve değer görmediğini hissettiği şeylerden birden uzaklaşmak istiyor. tam olarak öyle bir evredeyim

1. 6 yıllık bir ilişki yaşlar 25-26. Ben 2 yıldır kamuda çalışıyorum erkek arkadaşım turizmdeydi istediğimiz hayata uygun olmadığı için bıraktı. İlişkinin en başından beri ben hep hayatımda bazı şeyleri yoluna koymadan evlenmek istemediğimi söyledim ve ailesine de bunu belirttim. Ailemle tanışmak istediklerinde tek şartım düzenli bir işi olmasıydı ama bu konuda yıllardır erkek arkadaşıma kimse destek olmadı. Nişan yapmak istediler ben de düzenli bir işi olmadığı için hiçbir zaman kabul etmedim. 3 erkek kardeşler erkek arkadaşım en küçükleri. :( En son 1 yıl önce abisi aniden evlenmeye karar verdi ve yıllardır beklediğim ne varsa aslında yapılabildiğine şahitlik ettim. Abisinin eşi çalışmıyor, abisi de çalışıp birikim yapmadı buna rağmen erkek tarafının ailesi onlara çok güzel bir ev, araba ve düğün yaptı. Erkek arkadaşım da abisine yardım etti hatta bizim için biriktirdiği parası vardı onu verdi. Evi abisinin üzerine yaptılar. Ben aile dışı sayıldığım için yorum yapmadım hatta düğün süreci olduğu için destekledim. Ama bir süre sonra bu durum benim gücüme gitmeye başladı çünkü birlikte vakit geçirirken abisinin eşi bana araba ve ev üzerinde 1-2 kez laf söyledi. Sizin ne zaman arabanız olacak vs tarzı. Ve gerçekten 2-3 kez buluşmamıza rağmen kendimi birden saçma ekti muhabbetlerinin içinde buldum. Erkek arkadaşımda bu duruma bozuldu ve 1-2 problem yaşadı abisiyle. Bu olaylardan sonra ailesi benden zaman istedi ve 6 ay içinde her şeyi yoluna koyacaklarını söylediler. 3 ay geçti ve hala hiçbir şey yok, ben de ailemin yanındayken artık sürekli bu konuda yalan söyleyip kendi ailemi oyalamaktan sıkıldım. Çünkü bu durum hem bana hem aileme saygısızlık oluyor. Daha fazla beklemek istemiyorum. Ama beni engelleyen şey erkek arkadaşımın bu süreçte her zaman benim yanımda olması, hep kendince bir şeyler yapmaya çalışması, ailesini desteklemesi. Onun da hataları var ama aslında yaptığı şey ailesine de güvenmekti. Tembel biri vs değil, hep oyalandık ikimizde. Ne yapacağımı bilmiyorum. Doğru olan beklemek mi yoksa bitirmek mi onu bile bilmiyorum

23 şubat 2023 17:51

2. Ben evlilik istedim fakat bazı şeyleri yoluna koymadan istemediğimi belirttim. Küçük şeyler olabilir ama ehliyet, sağlık güvencesi, araba vs. Ailesi de bunları yapabilecek güçteydi. Kendi aileme benim istemediğimi söylüyorum çünkü bu durumları bilseler hoş karşılamazlar ve erkek arkadaşıma dair kötü bir şey düşünmelerini istemedim hiçbir zaman. Zaten sıkıntı birilerine bir şey yapılması değil, tabii ki bazı şeyler sırayla yapılır ama diğer çocuklarını düşünerek hareket etmek gerekmez mi? Ben bu süreçte bunu gördüğüm için bu durum beni bu kadar rahatsız etmeye başladı. Evin arabası ve gelirlerinin hepsi tek bir çocuğa veriliyor ve bu çocuk yıllardır evlilik için hiçbir şey yapmamış birisi, eşi de öyle. O zaman neden bu insanlar evlensin diye biz sıkıntı çekiyoruz?  Bu mantıklı bir durum değil. Ve kısa bir ilişkide değil eğer karşı tarafın ailesi hala bunu hesaplamadan davranıyorsa ben bana saygı duymadıklarını ve hafife aldıklarını düşünürüm

23 şubat 2023 18:07

3. of canım benim ailenin eline bakınca böyle oluyor. erkek arkadaşın inan bu yasta düzenli bi iş bulup yüksek maas alamıyorsa evlenince de sorun olacak. erkek arkadasın kendi parasıyla araba alabilecek düzeyde olmalı. sizin icin biriktirdiği parayı abisine vermesi de negatif bir tutum bence.

23 şubat 2023 18:09

4. Şöyle de bir durum var biz evlenelim deseydik ilk biz evlenecektik belki ama nasıl geçinecektik? O zaman da diğer kardeşleri Şuan bizim durumumuza düşecekti, ailenin bütün gelirleri bize verilecekti ve biz arabayla orda burda tatil yaparken diğer kardeşleri otobüsle bi yerlere gidip kıt kanaat bir hayat geçireceklerdi. Ben böyle bi şeyi asla kabul edemezdim o yüzden de hep bekledim ama şimdi de kendimi haksızlığa uğramış hissediyorum

23 şubat 2023 18:17

5. sen bekleyince şuanda evlenmek istemediğini düşünmüştür ailesi. neyse şimdi erkek arkadasın iş bulsun para kazanmaya baksın o zaman. daha yaşın genç. baktın para kazanma kabiliyeti eksik terk edersin. ilk evlenene tabii araba ev alınmıştır. 3 tane çocukları var aileden beklemeyin herşeyi bu kadar da ev araba beklemek de fazla ya gerçekten. erkek arkadasın kendisi alsın arabasını alamıyorsa ayrıl madem veya sen kendine araba alıp erkek arkadasını terket.

23 şubat 2023 18:25

6. Öyle aileden böyle çocuklar çıkar kusura bakma. Ailenin 3 tane erkek çocuğu var, en kötü birisi evlense düğün yapmak zorundalar ama birikim, ev alma vs hiçbir şey yapmamışlar. Çocuklar da aileye göre yetişmiş, böyle görmüşler çünkü.

Şimdi siz evlenmeden ortanca kardeş evlende ailesi ona oturdukları evi mi verecekler? Nerede her çocuğa hemen hemen eşit haklar?

Bu durumda kurunun yanında yaş yanmış oluyor ama aile böylryken ben evlenmezdim uzun bir süre. Erkek arkadaşın düzenli bir iş elde etse de bu devirde aileden gelen bir yardım ya da yatırımdan gelen bir para olmadan kendi başına düğün yapamaz, ev alamaz, eşya alamaz. Çok yüksek miktar kazanırsa her şeyi anca yapabilir.

Ailene de yalan söylemeni anlamadım çünkü ailen sana destek olsa, erkek arkadaşının ailesi de bu durumda belki akıllarını başlarına toplardı. Tek çocuğa her şeyi vermişler, gerisi yok. O zaman 3 çocuk sahibi olmasalardı. Baştan ofsayt bir aile

23 şubat 2023 18:26

7. @3 ben araba alabilecek durumdayım zaten, fakat kamu görevlisi olduğum için beklediğim bazı şeyler var araba almak için. Ben kendi ailemde şöyle gördüm, ya kardeşime de alınr ya da ikimize pay edilir. Aile bunu yapmak zorunda zaten. Hele ki sen hayatı boyunca çalışmamış çocuğuna araba alıp, çalışan çocuğuna almıyorsan bu büyük haksızlık oluyor. Ama dediğiniz şeye katılıyorum eğer ailesinin durumu hiç olmasaydı ne olacaktı? Herkesin kendi arabasını vs alacak durumda olması lazım. Bu saatten sonra bazı şeyler için geç kalındı gibi hissediyorum ve bu konuda ailesine güvendiği için erkek arkadaşıma da kızıyorum.  O da hep şöyle düşündü nasılsa abilerime çalışmadan bunlar yapıldı, bana da yapılır mantığıyla düşündü ama maalesef böyle olmadı

23 şubat 2023 18:36

8. Süslü ben bu yüzden erkek arkadaşımdan ayrıldım sonunda. Çünkü onlar da abiyi evlendirip ev araba almışlar ama biz evlenirken para konusunu çok yaptılar aileme ben de dayanamadım bizimkiler rahatsız oldu paranın bu kadar konuşulmasından ayrıntı vermicem saçmalıktı ama ben çok yoruldum bunaldım ve ayrıldım sonunda

23 şubat 2023 18:45

9. çalışan çocuk değil çalışmayan çocuk daha kıymetli oluyor. benim ailede de akrabalar arasında da öyle. çalışan nasılsa para kazanıyor diye düşünülüyor çalışmayana acıdıkları için daha fazla şey alınıp veriliyor. durum bu ne yazık ki.

23 şubat 2023 19:16

10. Valla hiç kusura bakma o öyle olsun, bu böyle olsun diye diye mükemmeliyetcilik yaparsan hayatta sana ağzının payını böyle verir.

Ailenin adaletsizlik falab yaptığı yok. Sevgilim evin en küçüğü siz evlenseydiniz abilere haksızlık olmayacak mıydı senin bakış acinla.

Hem nereden biliyorsun sana yapilmayacagini sen hala bir şeylerin olmasini bekliyorsun hayır anlamadım bu aileden ne istediğini. Abi de senin sevgilin gibi endişe etmeden yaşamış ve gayette rahat evlenmiş senin derdin ne tam olarak?

Anlamıyorum gerçekten ne istiyorsun.de ki ben de ev araba istiyorum evlenelim de yapmazlarsa o zaman gel bu soruyu aç. Kuruntulu insan zor ya.

23 şubat 2023 21:16