1. 6 yıllık bir ilişki yaşlar 25-26. Ben 2 yıldır kamuda çalışıyorum erkek arkadaşım turizmdeydi istediğimiz hayata uygun olmadığı için bıraktı. İlişkinin en başından beri ben hep hayatımda bazı şeyleri yoluna koymadan evlenmek istemediğimi söyledim ve ailesine de bunu belirttim. Ailemle tanışmak istediklerinde tek şartım düzenli bir işi olmasıydı ama bu konuda yıllardır erkek arkadaşıma kimse destek olmadı. Nişan yapmak istediler ben de düzenli bir işi olmadığı için hiçbir zaman kabul etmedim. 3 erkek kardeşler erkek arkadaşım en küçükleri. :( En son 1 yıl önce abisi aniden evlenmeye karar verdi ve yıllardır beklediğim ne varsa aslında yapılabildiğine şahitlik ettim. Abisinin eşi çalışmıyor, abisi de çalışıp birikim yapmadı buna rağmen erkek tarafının ailesi onlara çok güzel bir ev, araba ve düğün yaptı. Erkek arkadaşım da abisine yardım etti hatta bizim için biriktirdiği parası vardı onu verdi. Evi abisinin üzerine yaptılar. Ben aile dışı sayıldığım için yorum yapmadım hatta düğün süreci olduğu için destekledim. Ama bir süre sonra bu durum benim gücüme gitmeye başladı çünkü birlikte vakit geçirirken abisinin eşi bana araba ve ev üzerinde 1-2 kez laf söyledi. Sizin ne zaman arabanız olacak vs tarzı. Ve gerçekten 2-3 kez buluşmamıza rağmen kendimi birden saçma ekti muhabbetlerinin içinde buldum. Erkek arkadaşımda bu duruma bozuldu ve 1-2 problem yaşadı abisiyle. Bu olaylardan sonra ailesi benden zaman istedi ve 6 ay içinde her şeyi yoluna koyacaklarını söylediler. 3 ay geçti ve hala hiçbir şey yok, ben de ailemin yanındayken artık sürekli bu konuda yalan söyleyip kendi ailemi oyalamaktan sıkıldım. Çünkü bu durum hem bana hem aileme saygısızlık oluyor. Daha fazla beklemek istemiyorum. Ama beni engelleyen şey erkek arkadaşımın bu süreçte her zaman benim yanımda olması, hep kendince bir şeyler yapmaya çalışması, ailesini desteklemesi. Onun da hataları var ama aslında yaptığı şey ailesine de güvenmekti. Tembel biri vs değil, hep oyalandık ikimizde. Ne yapacağımı bilmiyorum. Doğru olan beklemek mi yoksa bitirmek mi onu bile bilmiyorum
sevgilimin ailesi ve gelecek problemlerimiz?
- cevaplar
23 şubat 2023 17:51