sevgilimin sosyal ortam problemi?

öncelikle sevgilim dışarıda fazla fazla sıcakkanlı ve konuşkan biri insanlara karşı. onu arkadaş ortamlarıma sokmak ise benim için bir eziyete dönüşüyor. aşırı nerd biri dolayısıyla ilgilediği şeyler çoğu insana göre çok farklı. normal sohbet ortamlarında konuşulan konulara hakim değil/ilgilenmiyor bu yüzden tüm ortamı kendi bildiği konular hakkında kilitliyor. örneğin birden masada saatlerce motorların çalışma prensibi hakkında tartışma açabiliyor. herkesi kendi gibi sanıyor da olabilir. mesela trakyalılar şöyle şöyle yapar ya deyip kendi kendine gülüyor herkes nereden bilsin trakyalıları allah aşkına her şeyde böyle yaptığını düşünün. arkadaşlarım iyi biri ama çok kafa açıyor diyorlar hakkında. insanlar da genelde kullanmak için kendisiyle konuşuyor, o da sosyalleşiyorum diye seviniyordur kesin üzülüyorum da (maddi durumu fazlasıyla iyi). yani arkadaşlarımla buluşurken onu çağırmak istemiyorum ama kendisi benimle birlikte sosyalleşmek istiyor normal olarak. bunları ona anlatırsam çok kırılacak hatta küsecek kesin. ne yapabilirim sizce? bazı arkadaşlarım o gelmesin bile istiyor mesela yani ne yapabilirim?

1. valla süslü sevgilin pek herkesin seveceği bi tipe benzemiyor sen onunla onun arkadaşları ile aynı ortamda görüş seninkilere pek bulaştırma bence

27 aralık 2023 14:02

2. Sen bence bir arkadaşlıklarını gözden geçir süslü. Biz arkadaşımız seviyo diye ne barzolara katlandık. Anladığım kadarıyla sevgilim de öyle kaba hareketleri olan saygısız birisi değil. Arkadaş dediğin sen sevdikten çocuğun da sana bir zararı olmadıktan sonra katlanır. Gerçek arkadaşlardan bahsediyorum

27 aralık 2023 14:36

3. Sevgiliniz bir konuyu uzatinca bu kadar yetmez mi bebegim diyip dürtseniz durmaz mi?

27 aralık 2023 14:46

4. A3e sonsuz katiliyorum ve ekliyorum bence arkadaslarin gibi sende erkek arkadasinin muhabbetini kafa acici buluyosun.

27 aralık 2023 14:46

5. e ne var bunda? erkek arkadaşın motorların çalışma prensibini anlatsın başka biri de descartes'in hayvanlar hakkındaki görüşlerini anlatsın. herkes her konuya hakim değil ki. trakyalılar böyle yapar dese ne olur? mllet öğrenmiş oluyor trakyalıların nasıl olduğunu. bütün gün oturup aşko kuşko muhabbet yapan boş bir arkadaş ortamın var bence.

27 aralık 2023 14:52

6. kadın arkadaşlarımın sevgililerini sevdiğim çok nadirdir ama hiçbir arkadaşıma "sevgilin gelmesin kafa açıyor" diyemedim... arkadaşıma saygımdan sevgilisine de tahammül ettim hep bir şekilde. arkadaşların sana saygı duymuyor :(

27 aralık 2023 14:57

7. sevgilini değil bommmboş arkadaş ortamını sorgula +1

27 aralık 2023 14:57

8. sevgilin insallah kendisi gibi donanımlı ve kültürlü bir kızla tanısır, surekli bos muhabbet eden bos insanlar yerine daha iyi bir arkadas grubu olur

27 aralık 2023 15:00

9. Sevgilinizle ayrı, arkadaşlarınızla ayrı takılın, sevgiliyle sürekli arkadaş ortamında bulunmak şart mi?

27 aralık 2023 15:05

10. bir yere gitmek istiyorsa ortamdaki cogunluga uyacak. ilgilenmiyorsa niye gelmek istiyor? simdi agir konusurdum da sevgilindir diye bi sey demicem yani. bu ne sacma sapan bi sey ya? herkes onun aptal nerd muhabbetini dinlemek zorunda ama kendisi zorla dahil oldugu ortamin muhabbetine yalandan da olsa katilamiyor oyle mi? bi sey soylemesine bile gerek yok toplulugun guldugu seylere gulsun, bi sey konusulurken dinlesin, arada aynen yaa falan desin yine daha makbule gecer aq

27 aralık 2023 15:22