sevgilimle aramızdaki para problemini nasıl çözeriz?

kızlar erkek arkadaşımla para konusunda hiç anlaşamıyoruz sürekli kavga ediyoruz. genel bilgi ben 26 yaşındayım ve oldukça iyi kazanıyorum kendi işimi kurdum ve buyıl kendime ev aldım(şuan kendi hukuk şirketim var ama 18 yaşından beri çalışıyorum). ben çok tutumlu bir insanım. o ise 33 yaşında ancak 30 yaşına kadar hiç çalışmamış öğrenci hayatı sürmüş. 30 yaşında kendi şirketini kurmuş bence iyi kazanıyor ama sürekli herkese borcu var ve hiç tutumlu değil. her şey daha ilişki 1 yıllıkken geri zekalı gibi 15 bin borç vermemle başladı. borcu ödeyeceğim dediği tarihten 1buçuk ay sonra ödedi ve bu benim maddi hayatımda bazı şeyleri olumsuz yönde etkiledi. o 1buçuk ay içinde ne desem kavga sebebi oldu. dışarıda yemek yerken içecek söylemediğimde, alışverişte tutumlu olduğumda vs. her şeyden "bana paramı ödemiyorsun diye param yok" sonucunu çıkardı saçma sapan aşağılık kompleksine girdi. en son ödemeyi tekrar bu 1buçuk ay gecikmeye ek olarak 3 gün daha geciktireceğini söyleyince ben bana göre düzgün ve profesyonel bir şekilde ne zaman ödeyebileceğini sordum, bu tarz gecikmeler bana önceden haber vermesi gerektiğini söyledim. sonra şirketinde o sırada kasada bulunan paraları çıkarttı ve yüzüme fırlattı. ben bunun üzerine daha fazla sevgili kalamadım ve 3 ay ayrıldık. sonra ben dayanamadım cidden köpek gibi çok sevdiğim için barışmak istedim geri ve barıştık. barıştığımızdan bu yana yüzüm gülmüyor. sürekli para konuşuyoruz. sürekli para konusunda kavga ediyoruz. ikimizin de anne babası memur ve eşit kardeş sayısındayız. ama benim ailemin durumu sırf kardeşlerim ve ben tutumluyuz diye onun ailesinin en az 2 katı kadar iyi. neyse kardeşim çalışıp para biriktiriyor(21 yaşında) ona bile laf söylüyor. sürekli ne kadar cimri olduğumdan bahsediyor. birşeyi maddi olarak karşılayamayacağımı söylediğimde ama gidip şu kadar bin liraya mobilya almayı şu kadar bin lirayabev almayı biliyorsun falan diyor, benim bence mantıklı olan harcamalarıma laf atıyor. ne kadar para konuşmamaya çalışsam da konu hep paraya geliyor sürekli. cidden bıktım. ne yaptın bugün diyorum mesela direkt şu kadar tl şu malı aldım şu kadara şunu sattım vb. konuşuyor. şuanda bile bana 2bin tl civarı borcu var son 1 yıldır bu borç hep sabit kalıyor bin ödüyor bin tekrar alıyor. kendi paramı her istediğimde kavga ediyoruz. ne paragözlüğüm kalıyor ne de cimriliğim... ben planlıyım maddi konuları planlamam gerekiyor ama asla anlamıyor... soru şu asla ayrılmak istemiyorum onsuz yaşayamam. bu aramızdaki para konusunu nasıl çözeriz? bu arada o hiç ama hiç cimri değil özellikle bana karşı eli çok bol... beraber yurtdışı tatillerine gittik, bana hep güzel hediyeler alır şımartır. evde 30 günün 25i yemekleri pişirir. temizliği %60 o yapar. verici ve fedakardır. ama aşırı sorumsuz parayla.

1. Paradan çok sevgilinize değer verseniz çözebilirsiniz belki? Herkes sizin kadar tutumlu olmak zorunda değil ? her insan öncelikleri farklıdır.

Oldukça iyi kazandığınızı söylemişsiniz verdiğiniz 1-2 bin lirayı geri istemeniz garip geldi ya da ben fazla bonkörüm. Benim için sevdiğim birine verip peşine düşebileceğim - ısrarla isteyeceğim ya da aklımın kalacağı bir miktar değil, he şirketim falan da yok belirteyim..

2. Biraz salın bence süslü yani bu kadar kontrol meraklısı olmayın bana kalırsa

7 mayıs 2020 04:32

3. Gerçekten zor durumda ve borcuna sadık olsa borç vermeniz gerektiğini düşünürdüm ama artık maddiyatla ilgili bir şeyleri öğrenmesi gerek gibi... Para konuştukça ilişkiniz çıkmaza girer en iyisi konusunu dahi açmamak olacak. Buna sizin parasal durumunuzu, harcamalarınızı konuşmamak da dahil olmalı. Cimri olduğunuzu söylemesi bence kıskançlığından. Bu süreci deneme olarak düşünün para odağından çıktığınızda bile rahatsız edici davranıyor mu görmüş olursunuz. Evlenseniz veya ortak bir hayatı sürdürmek isteseniz böyle yürümez çünkü

7 mayıs 2020 04:32

4. Anonim1 olay 1-2 bin TL değil. Bana ödeme zamanını vermemesi verince verdiği zamana uymaması. Bunun benim işlerimi etkilediğini söylediğimde işime saygı duymaması. Planlı bir insan olmama saygı duymaması. Yoksa 1-2 bin tlyi hibe ettiğim illaki olmuştur.

7 mayıs 2020 04:42

5. Anonim 2 3 4 5 hepinize teşekkür ederim haklı olduğunuzu düşünüyorum genel olarak :(

Anonim 4 yaşadığın şeye çok üzüldüm. Allah değer bilenlerle karşılaştırsın.

7 mayıs 2020 04:45

6. Ilişki bir kere kırılma noktası yaşamış açıkçası ondan sonrasını da okumadım. Çünkü büyük kırılma noktalarından sonra yaşananlar anlamsız. Bitecek ilişki. Olmayacak artık eskisi gibi.

7 mayıs 2020 04:48

7. O kırılma noktasını geçeli 1 yıl oldu, beraber güzel şeyler de atlattık. Şuan 3. Yılımızdayız. Bu olay ilk yılın olayı.

7 mayıs 2020 04:54

8. Sevgilim aylık max 3/4bin kazanıyor(her ay değişiyor) giderler 2.500₺ ben işsizim bana aylık 200/300₺ harcıyordu.Eline para Kendi ihtiyaçları vb.... Zamanında para varken hep kenara para koymuyorsun diye kavga ediyordum 300/400₺ koysam ne olacak diyordu tek kaldığı için yetiştiremiyordu esasen...Ben bunun için kavga ediyordum,16 martta işsiz kaldı kenarda parası yok 2 kira,bir tanesi benim üzerime toplam 190 küsür TL fatura,en son ekmek alacak parası yoktu.

Babası para gönder demiş ablasına o da kendisi sürekli çocuğum var benim çok yoğunum modunda olduğu için göndermiyor tabii aç kalıyor hesabımda olan son parayıda kendisine gönderiyorum...

Siz bunları yazıp kendinize dert edince anlatmak istedim. Hiçbir amacım yok bunları yazarken..

Ama 33 yaşında bir insanın hayatını sorgulayıp karışıyorsun,hatta o kadar abartmışsınız ki kardeşinizin durumunu bile öne sürmüş ben olsam daha fazla söz bile ederdim. Para,dünyada kalıyor... Sizin mantıklı harcamalarınız bazılarının belki aylık geliri...Hatta mantıklı bir harcama bile değil yani çünkü size göre o harcıyor ona görede sen cimrisin...

Siz sevgilinize saygı duyun gerisi çorap söküğü gibi çözülür. Yoksa pek geleceği yok bu ilişkinin.

7 mayıs 2020 04:58

9. borç vermeyin. madem parayı ödemiyor veremem aramızda soruna neden oluyor deyin.

7 mayıs 2020 04:58

10. Bence bir şeyleri olduramamissiniz ki sorun yaşıyorsunuz. Birini değiştirmeye çalışmak bence sadece sanrı. Değişti sandığınız an sizi daha da şaşırtmayı başaracak. Kendini kandıran kadınların üzülmesine üzülüyorum. Bambaşka insanlarsınız. Anlaşmak zor ve yıpratıcı. Bununla kaç yıl uğraşacaksınız. 15binden sonra hala borç alışverişi yapmanızı da asla anlamıyorum. Bu tip şeylerden sorun yasamızsınız. Sorun yasamaya tekrar aynı şeyi yaparak siz kapı araliyorsunuz. Sorunu yaratan da sizsiniz. Aranızda para konuşulmasını istemiyorsanız. Is konuşmayı ve para alışverişini bırakmalısınız. Veya borç demeyi bırakmalısınız. Hibe olmalı verilen alınanların adı.