sevgilimle kavgamizda sizce kim hakli ve sonrasinda nasil davranmaliyim?

merhaba kizlar. sevgilimle 3 senedir beraberiz. genelde hep evdeyiz ikimiz de disari cikmayi seven insanlar degiliz. ben ona gore daha sosyalim, yeni bir mekan acilsin bir etkinlik olsun hep suna gidelim buna gidelim diye kolundan cekip goturuyorum. hep bir seyleri planlayan benim ve bu konudan cok sikildim. sevgililer gunu icin oturuyorduk sordum dedim ki naptin bir plan var mi? daha oncesinde ona ben “bir kac begendigim mekan var onlardan birine gidelim” demistim. o da “daha bir sey dusunmedim, senin sevdigin mekanlardan birine gideriz.” diyince ben patladim artik.dusuncesizsin, ben boyle seylere cok onem veriyorum, ben boyle soyledim diye resmen isine geliyor, o kadar umrunda degil ki diye cildirdim.  o da bu zamana kadar senede 4 tane kutladigimiz sey var bunlardan biri de sevgilier gunu, 2 senedir kutluyoruz disari cikiyoruz sana kutlamayacagimizi soylemedim ki falan dedi. meger arkadasina sormus cicek yaptiracakmis konusmalari gosterdi bana surpriz olsun diye kayitsiz kalmis. simdi bu manipulasyon degil mi? sonra da dedi ki bi rahat biraksan ben sana surpriz yapicam zaten ama sen hep dayatiyosun bana, simdi bu kavgadan sonra ben de kirildim, simdi cicek almak icimden gelmiyor dedi. ben manipule edildigimi dusunuyorum ve sirf bu yuzden ayrilmayi dusunuyorum, yine de beni mutlu etmek icin almaktan vazgecmeyebilirdi? lutufmus gibi bu kadar kavgadan sonra simdi benim de icimden gelmiyor artik yine senin istedigin gibi olmasi icin kavga cikardin diyor.

1. sevgililer gününde plan yapmak sürpriz bir şey değil mi? Siz dayatmış olmuşsunuz sorarak. Diğer genel plan yapmama probleminize bir şey diyemem ama sevgililer günü için kontrol altında tutmak istemişsiniz planı.

9 şubat 21:35

2. manipüle etmeye çalışan sensin, düşman başına.

9 şubat 21:38

3. neyine manipule ediyorum? benim bu kadar onem verdigimi biliyor, kavga cikarana kadar umrunda segil gibi davranip sonra "ben zaten yapacaktim" ama sen bunu yaptigin icin vazgeciyorum demek manipule etmek degil mi? sanki kucuk bir cocuk cezalandirirmis gibi. Benim bu kadar cildirip uzulmem mi gerekiyor?

9 şubat 21:41

4. sevgililer gününde bir plan yapmamış olursa ve senin değer verdiğini bile bile yapmamışsa tepki koyabilirdin de sevgililer gününe bir hafta varken sormak "unuttuysan plan yap" demek ve kontrol sağlamaya çalışmak yani manipüle etmek

9 şubat 21:56

5. manipule etmenin anlamini bildigine emin misin acaba

9 şubat 22:05

6. sen bildiğine emin misin, adamı darlaya darlaya bezdirmişsin. dediği gibi sürpriz yapmasına bile izin vermiyorsun. sanki bir şey yapmayız demiş bir de alt tarafı sevdiğin mekana gideriz demiş. ne memnuniyetsizsin ya. daha asosyalmiş kendin diyorsun yine de seninle çıkıyormuş. neyin peşindesin uygun değilseniz daha sosyal bir tip bulsaydın. bağırıp çağırıp neler dedin onu da bilmiyoruz iptal etmiş. yani şu üslubun tavrınla benim bile sinirimi bozdun 3 yıldaki bıkmışlığı tahmin edemiyorum.

sonuç: adam sürpriz yapacakmış ayarlamış. sen 1 hafta önceden kavga çıkarıyorsun, dayatıyorsun. ama manipüle eden o oluyor tam komedi. sen ayrılmak için bahane arıyor olabilir misin?

9 şubat 22:11

7. evet canım, kendi isteği için karşısındakinin davranışını etkilemeye çalışmak manipülasyondur. Fırsat vermemişsin sevgiline ve bekleyememişsin bile oldu ki plan yapmamış olursa diye.

9 şubat 22:12

8. Anon1 sorduğunu ben sana soracaktım manipülasyon ne demek biliyor musun acaba ss? Madem bu konu senin için önemli bekleyip bişey yapmazsa tepkini dile getirseydin... Karşımda emri vaki birini görsem benim de hevesim kalmaz bişey yapmaya, hele ki zaten yapacağım bir şeyi bozmuşsa tadı da kalmaz zaten. Haklıyken haksız duruma düşürüyorsun bence kendini, sen yapıyorsun ama adam maniüple etmiyor seni onu bi ayır

9 şubat 22:13

9. suprizi zaten varsa sordugumda dunyadan bir haber hic bir sey dusunmemis gibi cevap verirse, ben buradan bir sey dusubmedigini anlayabilirim tabiki de muneccim degilim sonucta. Onun yerine gulup hayatim dur var aklimda bir seyler demek zor degil. Benim ne kadar heveslendigimi cok iyi biliyor.

Bu konusma sirasinda gozunu kirpmadan ps5 oynuyordu, gozleri ekrandaydi. Butun herseyi cok kayitsiz sekilde soyledi yani. Sonra da ben surprizi bozan kisi oldugum icin "benden cicek bekleme artik" diyor ama ben mi manipule etmis oluyorum?

peki tesekkurler.

9 şubat 22:14

10. evet öyle. ayrıca yazım yanlışlarından gözüm kanadı.

9 şubat 22:17