sevgiliniz 1 seneliğine yedek subay olarak askere gitmek istese?

nasıl tepki verirsiniz? koskoca 1 sene.

1. süslü şu an ne iş yapıyor ve neden gitmek istiyormuş?

12 mayıs 2021 11:12

2. Zorunlu askerliğini sözleşmeli yedek subay olarak mı ne yapabiliyorsunuz. Lisans mezunu olmanız gerekiyor bunun için, askerlik süresince orda mesleğinizi yapıp maaş alıyorsunuz. Ama 12 ay oluyor. Mühendis mesela sevgilim, mühendis olarak çalışacak askerde ve maaş alacak.

12 mayıs 2021 11:14

3. Gitmek isteme sebebi de işte maaş alıp para biriktirme imkanı olması. Ama hem tehlikeli bir tere çıkma ihtimali yüzünden hem de 1 sene görüşemeden yaşamak istemediğimden gitmesini istemiyorum. Ama ona da gitme demeli miyim bilmiyorum kararlarına müdahale etmemek için.

12 mayıs 2021 11:15

4. Oncelikle bildigim kadariyla o donem ordunun ihtiyacina gore belirleniyor 5,5 ay olmasi veya yedek subay olmasi. Ayni muhendislik ayni okul mezunu iki arkadasim 2 sene arayla yapti. Biri yedek subay digeri kisa donemdi. Para biriktirmek icin iyi bir firsat ayrica zaten su ara pandemi nedeniyle de cok gorusulemiyor aradan cikmis olur. Ben olumlu bakardim yani.

12 mayıs 2021 11:32

5. Başvurduğu zaman kesin çıkacak diye bir şey yok süslü. Mühendis arkadaşım başvurdu ama kabul almadı. Şu an mevcut üniversite mezunu işsiz çok olduğu için ve maaş da güzel olduğu için çok talep var yedek subayliga diye biliyorum. Tehlike konusunda ise herkes başka bir şey söylüyor açıkçası işin içinde olan birilerine sormak lazım diye düşünüyorum.

12 mayıs 2021 11:35

6. Eşime yedek subaylık denk gelmişti. İsteyince direkt olmuyor zaten. Sıkıntı olmadı, görüştük de. O izin aldı, ben gittim askerlik yaptığı yere. Zaten memur gibi mesaisi bitiyor akşam. Gayet rahat görüştük. Para da biriktirdi, iyi olmuştu bizim için.

12 mayıs 2021 11:42

7. Benim de kardesim o sekilde yaptı ama buyuk oranda doguya cikiyor yerleri. Eger güvenlik sıkıntısı olan bir yere cikmazsa mesai saatleri disinda zamanlari oluyor. İsterlerse eve bile cikabiliyorlar. Ama kardesim sirnaktaydi mesela o surecte kisla dışına cikmalari yasakti, askerliği biraz is gibi yapıyorlar. Kaldiklari yer bile ona göre oluyor. Cogu zaman tek ya da en fazla 2 kisi kaldi. Tek olumlu yani guzel para biriktirme firsati oluyor. Yani olumlu yanlarina odaklanmadan enine boyuna tartsin derim. O pisman degil ama bize Şırnak'ta gecirdigi 10 ay eziyet olmustu endişeden.

12 mayıs 2021 15:03

8. arkadaşım gitti birkaç ay oluyor ama önlisans mezunuydu valla okuduğu bölümde hemen iş bulamayacağı için ve askerlik zamanı da geldiği için hem askerliğimi yaparım hem de kenarda param olur dedi gitti.sınır illerinden birinde ve mis gibi de maaş alıyor en mantıklısı bence.

13 mayıs 2021 04:00