sevgiliniz size borç vermese ne yaparsiniz? ben mi abartiyorum?

süslüler yeni iş değiştirdim ve aylık 10k ödemem var. iş değiştirme, bazı acil masraflar, maaşın geç yatması sebebiyle 10k ödemem bu ay baya gecikti, biraz sıkıştım anlayacağınız. arkadaşlarımızın da benim gibi ekonomik bazı sıkıntıları vardı napicaz ne edicez diye konuşurken ne kadar sıkıntılı olduğumdan bahsediyordum. arkadaşlarımda annenden al babandan al diye tavsiye veriyorlar tabi (onlar da da yok) bende babamın şu sıra işsiz kaldığından bahsettim. tüm bu konuşma esnasında erkek arkadaşım tek kelime etmedi, böyle sağa sola bakıyor. neyse ben şaka yollu, gerçekten ne yapacağını anlamak için aşkım sen verir misin dedim aşkım altın alicam ya dedi, birikim yapıyor. hani böyle 3 saniye süren, şaka yollu bir konuşmaydı ama çok koydu ki ben zaten hibe istemiyorum,borc neyse direkt geri gönderirim. beni çok sevdiğini söyleyen, her akkahin günü görüştüğünlmüz insan nasıl benim sıkıntılarıma kayıtsız kalıyor anlamıyorum ben mi abartıyorum? ne diyorsunuz? bu arada gayet iyi kazanan, ailesinin durumu da iyi biri. borcu de verse en fazla 2 haftaya geri öderdim yani

1. Sevgilim değil yakın arkadaşım böyle sıkışsa ve benim durumum olsa o parayı veririm. Kerizlikse kerizlik. Ben hayata bu kadar hesaplı bakamıyorum, bakanı da sevmiyorum. Zor gününde yanında Olmayacaksa niye sevgilin ki bu çocuk senin?

24 kasım 2024 17:01

2. Bu hikayeler gercek mi ya. Su sozluk'un soru cevap aparatinda takilmaya basladigimdan beri erkeklere ve insanliga inancim cok sarsildi. Ama cok fazla troll soru oldugu icin gercek ile yalana da.

Elbette cesit cesit insan var, kotusu de var ama boyle sikindirik (kusura bakma bu tabirim icin) insanlarla iliskisi olan ne cok kadin varmis. Bu soruyu 100 bin olarak acsaydin tartisilacak bir konu gorurdum. 10 bin icin agiz buken, yol yapip havalara bakan sevgiliden hayri ancak sen de oyle biriysen gorursun.

24 kasım 2024 17:12

3. Normal şartlarda vermesi lazım bence de. Ama kasım ayındaydık indirim ayı kendine göre fuzuli şeyler aldıysanız ve bunu biliyorsa ondan vermek istememiş olabilir diye düşündüm. 10k çok büyük bir para değil vermemek için bir sebebi olması lazım

24 kasım 2024 17:13

4. Herkesin içinde sorarak baya rezil olmuşsunuz. Bir dahaki sefere böyle şaka yollu sorma ciddi ciddi özelde sor.

24 kasım 2024 17:18

5. borç isteyen insan kim olursa olsun gözümden öyle bir düşüyor ki. bir daha asla eskisi gibi olamıyorum. keşke istemeseydin bayağı ezik bir duruma düşmüşsün vermemiş de zaten

24 kasım 2024 17:25

6. ne kadarlık sevgili?

24 kasım 2024 17:28

7. iliski cok mu yeni? oturmamis bir iliskide para ve borc muhabbetlerine girilmesinden ben de hoslanmazdim. uzun sureli iliskiyse beklentim daha farkli olurdu tabii.

sizin bence bir miktar hatali oldugunuz nokta bu tarz onemli bir konuyu arkadas ortaminda acip toplu beyin firtinasi yapmaniz, sonrasinda da sevgilinize herkesin ortasinda sormaniz. eger arkadasinizdan veya sevgilinizden borc isteyecekseniz bunu birebirde yapin ve ne zaman odeyeceginizi net bir sekilde belirtin. arkadasim boyle bir sikinti yasasa yardimci olmak isterdim ama bunun arkadas ortaminda konusulmasi ve bilinmesi hosuma gitmezdi.

24 kasım 2024 17:33

8. Abartmıyorsun ayrıl gitsin.

24 kasım 2024 17:33

9. A6 da dikkat cektigi detayda hakli

24 kasım 2024 17:48

10. herhangi bir arkadaşım benden 10 bin lira istese o anda gönderirim, ne zaman ödeyeceğini falan da sormam ama a6'ya katılıyorum, kalabalık bir ortam bir insandan borç istemek için doğru bir ortam değil. ha gerçi onun da altın alıcam diye cevap vermesi saçma, 10 binlik altını alsa ne almasa ne ama yine de sizin sorunuzu sorduğunuz yer onun cevabından daha kötü olmuş.

24 kasım 2024 17:51