sevgiliyle aradaki yaş farkı ve başka bişey daha

Süslüler merhaba çoğunuzdan yaşça küçük olduğum için sizden birkaç konu hakkında akıl istemeye geldim. Ben 18 yaşındayım erkek arkadaşımla aramda 6 yaş var. Dış görünüş olarak büyük durduğum için dışarda yan yanayken aramızdaki yaş farkı pek belli olmuyor genel olarak çok uyumluyuz yani sevdiğimiz şeylerin çoğu aynı ama mesela arkadaşlarıma erkek arkadaşımın yaşını söylediğimde bana neredeyse acıyan gözlerle bakıp beni kullandığını söylüyorlar. 1 senedir birlikteyiz 4 sene önce tenis eğitimi alırken tanışmıştık ve sevgili olmadan 2 ay önce tesadüfen bi mekanda karşılaştık. Bu arada babam hariç ailemde herkesin bu ilişkiden haberi var. Arkadaşlarımın söylediklerini bu aralar çok fazla kafama taktım psikolojik anlamda iyi bi dönemde sayılmam sizce yaptığım şey yanlış mı? Birde kursa gittiğim zamanda bir arkadaşım ve ablası da kursa başlamıştı ve arkadaşımın ablası erkek arkadaşıma platonik olarak aşıktı o zamanlar hatta defter bile tutmuş. Bizim birlikteliğimizi öğrenince bana ağır hakaretler edip arkadaşımın benimle görüşmesini yasakladı. Sizce bu durumu nasıl aşabilirim? Buraya kadar sabredip okuduysanız teşekkür ederim.

1. aslında iki taraf da atıyorum üniversitedeyse yani aynı ortamdaysa bence bir sıkıntı yok. ama bir taraf birinci sınıftayken diğeri çalışıyorsa beklentiler farklı olabilir. ama kendiniz diyorsunuz uyumluyuz diye ee böyle 100 çift olsa 99u kötü olsa bi siz iyi olsanız da iyiyseniz sorun yok. siz kullanıldığınızı hissediyor musunuz?

arkadaşınızın ablasını da sakın takmayın ya saçmalamış. ben de tom hanksa aşığım karısına hakaret ediyim o zaman

4 temmuz 2017 23:20

2. Sevgili anonimler ve (yazar: gozdeliii) verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Erkek arkadaşımla birlikte bu sene sınava hazırlandık o ikinci kez üniversite okuyacak yani henüz iş hayatına atılmadı. Kullanıldığımı hiç bir zaman düşünmedim hatta sevdiğinden eminim. Kendisi benim için sevgiliden ibaret değil aynı zamanda babam, abim, en yakın arkadaşım hatta hayallerimin peşinden gitme konusundaki en büyük destekçim. Etraftan bu kadar tepki alınca bide yakın dediğim bir arkadaşımla görüşmem engellenince bi anda kafam karıştı sadece. Tekrar teşekkür ederim içimi rahatlattınız.

4 temmuz 2017 23:40

3. Kullanacak diye on yargili olmak cok yalnis bence, yasitlarinizin kullanma ihimali daha fazla bilincsiz olduklarini dusunursek. Erkekler daha gec olgunlastigindan 5-6 yas fark iyi bile oluyor.

5 temmuz 2017 00:48

4. arkadaşlarınızı anlıyorum. genel erkek tavrıyla bakmadıkları için böyle konuşuyorlar. buradaki insanlar gayet medeni şekilde düşünüp yorumlamışlar ama gel gelelim Kanada'da falan yaşamıyoruz jfksjfls türk erkekleri olunca konu her türlü pislik geliyor insanın aklına.

sizin yaş aralığınız fazla değil bence sıkıntı olmaz.

anonim 23:42 beni biraz şaşırttı. bu tip ilişkileri çok görmeye başladım. 20 yaşında kızlar 30-35 yaşları arasındaki adamlarla evleniyorlar. çoğu da kunfeyekün tayfası.

türk erkeklerinin bir çoğu bu konuda tiksinç. 30-35 yaşında olup 18-20 yaş arasında tazecik kızlarla evlenmelerinin sebebi kendi elleriyle şekillendirecek olmaları. daha o yaşta kızın sevgili geçmişi daha az oluyor. daha az görmüş geçirmiş oluyor. adam alıyor kızı istediği gibi şekillendiriyor. çoğu erkek kadını kapatıyor falan.

30 yaşına gelen bir kadına sıkıysa emir ver, sıkıysa istediğini yaptırmaya çalış. gözleri daha açık oluyor. tecrübe daha fazla. erkeğin işine gelmiyor tabi kim uğraşacak gözü açık kadınla.

bu yüzden bana bu tarz ilişkiler yanlış geliyor. yaş farkı toplamı değil. 18-20 yaş aralığında daha kişiliği oturmamış, büyüme çağını bitirmemiş kızların ya da erkeklerin 30 yaşına merdiven dayamış bireylerle birlikte olmaları- evlenmeleri asıl sorun.

bana doğru gelmiyor. isteyen istediğiyle evlensin tabi benana.

5 temmuz 2017 09:59

5. genellemeniz yanlış anonim 09.59. her erkek öyle olacak diye bir şey yok.

5 temmuz 2017 12:27

6. yaş farkını sorun etmeyin, sadece aramızda yaş farkı var olurmu ki duşuncesini atın bir kenara, benimde yaş farkı olan bir ilişkim var, umrumda da değil açıkçası istrerse 15 yaş fark olsun, anlaşıyormuyuz anlaşıyoruz seviyormuyuz seviyoruz,ilerde sürdüremezsek doğal sebeplerden olucak illaki yaş farkının getirdiği tecrübe farklarını, farklı kafalarda oluşumuzun sıkıntı çıkarttığı oluyor ama sadece ama özellikle bizim yaş farkımız var diye düşünmüyorum, düşünmüyoruz, akışına bırakın, atın şu düşünceyi de kafanızdan, hiç bir şeyi kalıplara sokmak doğru değil. ki sizin yaş farkınız öyle aman aman bişeyde değil.

5 temmuz 2017 13:07

7. eşimle aramızda 7 yaş var. çıkmaya başladığımızda 21 yaşındaydım. sizden çok da büyük değildim yani. kafalarımız çok uyar birbirine o yüzden aramızda yaş farkı varmış gibi hissetmedim hiç. aksine bazı durumlarda sizin o an geçtiğiniz yollardan sevgilinizin daha önce geçmiş olması size yol gösterebilmesi açısından faydalı bile olabilir. önemli olan hayattan ve ilişkiden beklentilerinizin kesişmesi ki bu her ilişki için geçerli bence.

arkadaşlarınızın tavrına gelince. ilişkinizle ilgili anlattıklarınızdan ya da kendi gördüklerinden dolayı (ne bileyim anonim 09:59'un dediği gibi üzerinize baskı kurduğunu düşünüyorlardır vs ) olumsuz tepki veriyorlarsa dikkate almalısınız bence ama hiç bir şey bilmeden sadece yaş farkınızdan dolayı tepki veriyorlarsa çok kafaya takmayın bence.

5 temmuz 2017 13:28