sigara denemeli miyim,boş bir soru ama?

daha önce hiç içmedim ve zararlı olduğu için denemek bile istemiyordum ama son 1 aydır akşamları aşırı derecede sigara deneme isteğiyle doluyorum.hiç sempati de duymam,yanımda içilmesinden hoşlanmam vs ama neden yoğun bir içme isteği yaşıyorum bilmiyorum. bir tane kent marka var elimde,sizce denemeli miyim? sanki denesem bile dişlerime,vücuduma,cildime zarar verecekmiş gibi geliyor anında :d öyle tek başıma denesem mi?derdini seveyimlik biliyorum kdjkjdn

1. 2.anonim fiyattan ziyade sağlığım için yapmam öncelikle.cidden berbat bir alışkanlık.

şuan denersem daha sonra moralim bozuldukça içmek isterim diye korkuyorum.sağlıklı bir yaşam sürerim normalde,böyle bağımlılıklardan korkuyorum açıkçası.

12 ağustos 2019 14:00

2. asla denemeyin hep ilk denemeyle başlıyor her sey er ya da geç

12 ağustos 2019 14:06

3. ya diyorum o kadar kötüyse neden deneyeyim ama canım çekiyor resmen.regl dönemlerinde daha çok oluyor.araştırdım reglken sigara isteği daha çok olabilirmiş.

şuan regl değilim gerçi ama sanırım bir gece yine şiddetli istek duyarsam deneyeceğim.iğrenç kokusu üstüme çok sinmez umarım,camda içeceğim içersem.

12 ağustos 2019 14:07

4. 4.anonim korkuttun :/ ben bundan korktuğum için denemiyordum ama kendimi cidden sigara içen biri olarak göremiyorum.

alkol alırım,nadiren nargileye de giderim ama sigara berbat geliyor.

12 ağustos 2019 14:08

5. ben de merak edip deneyerek sigaraya başlamıştım. ve ben sigara konusunda çok büyük konuşan bir insandım. iğrençcsiniz, nasıl içiyorsunuz, çok kötü kokuyor, asla içmem falan diyen biriydim yani. arkadaş ortamında aman deneyeyim ya ne olacak diye bir dal içtikten birkaç gün sonra yanımda paket taşımaya başladım. 19 yaşındaydım ve yazlık ortamındaydım. tüm arkadaşlarım sigara içiyordu. gece gündüz dışardaydık. o yeni başlamış halimle günde neredeyse bir paket sigara içen bir insan haline gelmiştim yani. bir buçuk yıl kadar içtikten sonra ciğerimi yakan öksürük, geçmeyen balgam, ön dişlerimde sararma vs vardı. en sonunda kendimden iğrenip kesin bir kararla bıraktım. kısacası “aman bir kere deneyeyim ne olacak” ile başlıyor bu tarz şeyler. hele ki yaşınız gençse ve arkadaş ortamınızda da sigara içiliyorsa alışıveriyorsunuz. “aman ben zaten iğreniyorum sadece denemek için içicem bağımlı olmam” falan da demeyin hiç. milyonlarca insan boşuna bağımlı olmuyor bu zıkkıma. bağımlılık yapıcı bir madde yani kabul etseniz de etmeseniz de. ben hiç denemeyin derim.

12 ağustos 2019 14:09

6. 27 yasindayim hic denemedim merakta etmiyorum les gibi kokuyor. Kokusunu gectim insani oldurecek bir seye 20 kusur tl para verip icecek enayilikte de degilim. soru sahibi Suslu gercekten mantikli bir gerekce bulucaksan dene ancak bence denemek bile sacmalik

12 ağustos 2019 14:09

7. Direkt kır at, dünyanın en kolay bağımlılık yapan uyuşturucularindan. Bir kere icip kafasini hissedince direkt bağımlı olabiliyorsun . Sakın ama sakın hiç deneme ve bu zamana kadar da uzak kaldığını kalacağın için şükret. 7 yıldır sigra içiyorum ve ilk basladigim gun denemeseydim keske diyorum

12 ağustos 2019 14:12

8. Deneme ile bir şey olmaz bence bu uyuşturucu falan değil sonuçta.

Ben de çok merak ediyordum denedim ve bitti içmiyorum. Ki ben kokusunu falan severim yani bağımlı olacak kapasitem de vardı. Ama devam etmedim.

12 ağustos 2019 14:14

9. anonim 7 sigaranın uyuşturucudan tek farkı daha yaygın ve yasal olması :d sigara gayet baba bir uyuşturucudur.

12 ağustos 2019 14:15

10. Canınızın isteme sebebi pasif içici olduğunuzdan dolayı olabilir. Sürekli sigara dumanına maruz kalıyorsanız, çevrenizde içenler varsa sürekli o da bağımlılık yapıyo.

12 ağustos 2019 14:24