sistit için kullanabileceğim ilaç?

antibiyotik harici sistici geçirecek bir ilaç var mı reçetesiz olarak eczaneden alabileceğim? kötü durumdayım süslüler ve işteyim bugün gidemem hastaneye.

1. Karbonatlı su

12 kasım 2019 08:53

2. Aşırı bol su için ama bu sağlıklı yaşam tavsiyelerindeki bol su değil baya baya bol su. Antibiyotik hariç hiçbir ilaç bende fayda etmemişti de. Aşırı bol su içince enfeksiyon da tuvalette akıp gidiyor birikmiyor. O iğrenç his hafifliyor.

12 kasım 2019 09:10

3. Su içmeye ilaveten maydonoz suyu ya da maydonoz yemek de bana iyi gelmişti.

12 kasım 2019 09:13

4. çok teşekkür ederim hepinize. hemen su içmeye başlıyorum, karbonatıda deneyeceğim.

12 kasım 2019 09:13

5. Piyelosptyl ya da purinol

12 kasım 2019 09:14

6. süslü bu hastalık sizi rahatsız edecek kadar kötüye gitmişse antibiyotiksiz geçmez. tek kullanımlık monurol, ürocare de antibiyotik grubunda olduğu için eczaneden direkt alamazsınız. ancak rahatlamak için bol su kesin doğru. bakteriler daha fazla üreyemeden wcye gidip atıyorsunuz gibi düşünün. bir de solgarın cranberry özütü var vitamin c katkılı. doktor önerisi ile kullandım. siz yine de danışın. hem idrar enfeksiyonu olmamak için hem de olduğunuzda daha çabuk atlatmak için işe yarıyor demişti bana. hemen bi tahlil verebilirseniz çok iyi olur. kültür alınır hemen o arada antibiyotiğe de başlarsınız kültüre göre devame dersiniz ya da ilacınız değiştirilir.

12 kasım 2019 11:09

7. çok teşekkür ederim süslüm, akşam acile gitsem orada idrar tahlili yaparlar mı acaba?

12 kasım 2019 11:19

8. Birde ben eczaneye gittim sistit için verebileceğiniz bir ilaç var mı diye, adam reçetesiz antibiyotik veremeyiz diye azarladı sanki antibiyotik istemişim gibi, tekrar gideceğim söylediğiniz ilaç isimleri ile.

12 kasım 2019 11:21

9. süslü acilde idrar tahlili yapılır ama kültür alınmaz. antibiyotik yazarlar büyük ihtmal. ama şu var yazdıkları antibiyotik belki de size iyi gelmeyecek türde olacak. boşuna bir hafta içeceksiniz ve enfeksiyonunuz hala geçmeyecek. konu uzayabilir. antibiyotik kullanmaya başladığınız zamanda artık kültür alınamıyor. dediğim gibi tahlili verdikten sonra hemen başlarssınız yazılan ilaca 2 güne kesinleşince emin bi şekilde içersiniz. yani bi şekilde tahlil verin derim ben. aklımdayken söyleyeyim piyeloseptyli bazı eczaneler verebiliyor aslında onun da verilmemesi gerekir ama neyse onu içerseniz de kültür sonucu çıkmaz aklınızda olsun. öğle arası yakında özel bi yer varsa hemen halledebilseniz keşke mesela. eczacılar da antibiyotikte ısrar eden güruhtan bıktığı için hakkı olmasa da ters davranmış anladığım kadarıyla. idrar yolu enfeksiyonu diyince direkt akla antibiyotik geldiğinden.

12 kasım 2019 11:31

10. Parol mu dkfkfkg