siz rahatsiz olur muydunuz ?

susluler merhaba. bu bir kayinvalide sorusudur. birkac ay once nisanlimin ailesi bir arsa satti, uzerine de kredi cektik (birlikte odeyecegiz) ve ev aldik. (bu detayi verme sebebim evde nisanlimin ailesinin daha cok hakki var) evi dayadik dosedik evlilik ise ileri tarihe kaldi. o evi takilmak icin kullaniyor, girip cikiyoruz surekli. ama sorun su ki ev alindigindan beri kayinvalidem her firsatta akrabasina esine dostuna evi gezdiriyor. ev bosken tamamdi ama simdi esyalarim var, kisisel esyalarimi bile goturdum, dolayisiyla batmaya basladi bu durum. bir de boyle hic alakam olmayan insanlarin eve girmesi, esyalarima dokunmasi belki de dedikodumu yapmasi hic hosuma gitmedi. ben nisanlima birsey soylemedim tatsizlik olmasin diye, belki ben abartiyorumdur diye annemle konustum o da bosver kadin heves etmis gosteriyor iste, ozel esyalarini bazana sakla gorulmesin dedi. sizce de bosvermeli miyim, siz de rahatsiz olur muydunuz yoksa ben gelinlik mi yapiyorum? kendisiyle normal sartlarda iyi anlasirim. evde daha cok haklari oldugu icin mi boyle rahatca showrooma ceviriyorlar sizce? mentaliteyi asla anlamadim.

1. Süslücüm bence haklısın, ben de olsam rahatsız olurdum

4 mayıs 2020 13:17

2. birlikte ödeyeceğiz derken sizin ailenizin de katkısı var mı yoksa düğün takısıdır vs eşinizle kendinizi mi kastediyorsunuz süslü? muhtemelen arsa durumu onları daha çok hak sahibi yapmış gibi düşünüyorlar

4 mayıs 2020 13:18

3. Kilidi değistirin.

4 mayıs 2020 13:21

4. taki degil de suslu maasimizla biner tl olarak sekilde odeyecegiz. Ben daha cok katamiyorum cunku maasim az. Ailem evin parasina maddi olarak destek olmadi ama evin butun esyalarini onlar aldilar nisanlim ev aldi diye.

Ev alinmasini hic istemedim biraz da emrivaki oldu, kiralik ev bulup tam anlasicakken hoop arsayi sattik ev bulun kredi cekelim dediler. Evi de kendi buldu zaten.

Yani onun evi farkindayim, tapu da onun ustune sonucta ama kiraci evdeyken ev sahibinin girip cikmasi gibi oluyor bu sanki. Benim derdim ev kimin degil de icinde esyalarim olmasi.

uzuldum ve konusmaya da cok cekinirim bu durumu ne yapicam bilmem

4 mayıs 2020 13:23

5. Süslü evlenmeden neden ev aldınız? Ben buna daha çok takıldım açıkçası. O evde hiçbir hakkınız olmayacak. Bir de birlikte ödeyeceksiniz yani. Neyse.

İzin verme süslü, nişanlına da söyle. Siz evdeysen çaya filan gelseler anlarım da böyle çok ayıp ya.

4 mayıs 2020 13:25

6. Tapu neden kayinvalidenin uzerine sen krediyi odeyeceksen hic anlamadimm.

4 mayıs 2020 13:29

7. Tapu da onun adına mi? Ama kredi ortak ve eşyaları da siz aldınız.

Ev değer kaybetmez ama eşyaları aldığınız fiyata satamazsiniz ve sizin olmayan ev için kredi ödemeniz de bilemedim...

Kirada olsaydınız esyalari ortak alırdınız.bana daralti geldi ya nasıl kabul ettiniz? Maddi olarak somurulmussunuz gibi geldi bana

4 mayıs 2020 13:29

8. Arsa parasıyla alındığı için kendi evi olarak görüyor. Nişanlınız tek çocuk mu bilmiyorum ama evde haklarının kalıp ona buna anlatırken yaptığınız emeğin üstüne konmaması adına borç bittikten sonra paralarını geri verirdim. Kardeşler vs.bizim hakkımızla ev aldınız diyebilirler ileride. Siz hemen savunmaya geçmeden hastalık yüzünden misafir falan getirmemesini isteyin. Olmadı kapı kilidini değiştirirsiniz. bu arada dikkat edin yeni evli tanıdığım hırsızlık olayı yaşadı. Kötü niyetli insanların çevreden bunu duyması kaçınılmaz 3-5 parça altın için kapıları çok kolayca açıp evi talan edebiliyorlar. Haberlerde akrabasını soyan bile çıkabiliyor

4 mayıs 2020 13:30

9. Bu şey gibi olmuş, ev size alınmamış aslında, kredi çekip size ödeterek ev sahibi olmuşlar. Siz de kiracı pozisyonunda parayı onlara ödemiş oluyorsunuz. Yani size ev almamış, ev kiralamışlar.

4 mayıs 2020 13:38

10. Kiracı yerine koymuşlar + ev eşyalarını da kız tarafına kilitlemisler. Bir de caka satıyorlar elaleme...ay Allah im sen koru ya rabbim.

4 mayıs 2020 13:40