siz serenin yerinde olsanız doğurur muydunuz ?

annesi baya sahici bir konuşma yaptı.üç yıl evden çıkmayıp çocuk bakacaksın, para desen yok, kimse seninle çocuklusun diye çalışmak istemeyecek ama bu süreçte aziz uras kariyerinde ilerleyecek tabi her erkek gibi ona bi şey olmayacak hatta bu süreçte senden daha hayat dolu kişilerle tanışacak sen de her şeyine takacaksın aşk bitecek gibi gibi şeyler söyledi yani kısaca baharın kaderini yaşayacaksın demeye getirdi. çocukları aldır dedi siz ne yapardınız?

1. Aldırırdım

15 ekim 2024 23:04

2. Dogururdum ben olsam.bahar universite ogrencisiydi ama seren asistan doktor yani.doktorlarda öyle çocuklusun diye calismama olayı yok zaten bir de iki tane uzman doktorun da parası olur be.

15 ekim 2024 23:07

3. doğururdum sonuçta kariyerine ara verse de devam edebileceği bir mesleği var, kurumsalda 3-4 yıl çalışmasan bitersin diye düşünüyorum. hayatta her şey o kadar da acele değil ya, azıcık ara vermesi bahar gibi olacak anlamına gelmez, o hiç çalışmaya başlamamış ve manipüle edilmiş. ayrıca sevdiği adamdan ve uras da babası gibi iğrenç bir adam değil ve çocuğa bakarken ona destek olabilecek birileri yok değil. ay ne döktürdüm bee bu bölümü izlememiştim bile nfjjgf

15 ekim 2024 23:09

4. valla yerinde olsam diye değil de kızım olsa ne yorum yapardım diye yanıtlayacağım, evladım sen kafayı mı yerdin derdim. daha hayatının en başındasın, önünde muhtemelen çok parlak ve saygın bir hayat var ve kariyerinden çok daha önemlisi sen yaptığın işi de seviyorsun, seni seven bir erkek arkadaşın var, erkek arkadaşının ailesi seni destekliyor, sosyal çevren seni herhangi bir kararında yargılamayacak, gerçekten sen şu an doğurmazsan insanlığın soyu tükenecekmiş ve senin de tek şansın şu anki hamileliğinmiş gibi davranman gerekiyor mu derdim.

bu dizi değil gerçek hayat olsaydı seren karakterinde bir insan doğurmazdı arkadaşlar, önce bir hayatımı işimi yoluna koyayım, erkek arkadaşımla evleneyim biraz baş başa hayatın tadını çıkarayım, sonra vakti geldiğinde birlikte karar verir yine çocuk sahibi oluruz diye düşünürdü.

15 ekim 2024 23:18

5. Kadın tam günümüz algısına hitap ediyor. Kazık kadar insanlara çocuk gelin muamelesi yapanlara. Baharla ikisi aynı değil ki? Seren zaten çalışıyor doktorlukta geri dönememe diye bişey var mı ?.

Ayrıca buna bakılırsa kimsenin çocuk yapmaması gerekir. İki doktor da çocuk sahibi olamayacaksa gerisi hiç düşünmesin o zaman. Asıl Bahar'ın aldırması gerekirmiş o dönemde. Adam ona aşık bile değildi. Boşluğu değerlendirdi. Hem itibarı hiç olmadı o evde hem de hiç çalışamadı. Azizle Seren aynı değil

15 ekim 2024 23:21

6. Kızım olsa ben her kararında arkasında duracagimi soylerdim ya.

15 ekim 2024 23:31

7. bir doktorun korunmamasına hâlâ sinirliyim de dizi işte. doğururdum.

15 ekim 2024 23:48

8. benim annem beni 21 yaşında tıp fakültesinde öğrenciyken doğurmuş. annem de babam da doktor. benden sonra bir de kardeşim oldu annem de gayet babam kadar kariyer yaptılar ikisi de prof oldu. çocuk doğurdun diye 3 yıl evden çıkmamak baya abartı. ayrıca doktorlar devlet memuru olarak atanıyor yani özelde çalışıp çocuklu kadın ayrımcılığına uğramak zorunda filan da değil, gayet çatır çutur çalışır maaşını alır. zaten çalıştığında otomatikman sosyalleşecek demektir. he ben olsam %100 hazır hissedene kadar doğurmam ama dizideki argümanlar biraz abartı geldi :d (ben baharı bıraktım izlemiyorum artık, burada yazanlar üzerine yorum yapıyorum)

16 ekim 2024 00:20

9. Anonim 5 aslında baharın romantikleştirmesi, o gelmeye hazır sen de ol şeklinde baskı yapması da yanlış .

Kız tek başına kalıp 1 hafta düşünebilseydi büyük ihtimalle doğurmazdı. Ben baharı da yanlış buluyorum. Ben aldırmadım sen de aldırma diye baskı yaptı aslında. Ben kadına karşı olan doğur,doğurma her türlü baskıdan nefret ediyorum.

16 ekim 2024 00:35

10. Kesinlikle son süslüye katılıyorum kızı aldı götürdü kalp atışlarını dinletti. Bu bölümde biraz kafası karışır gibi oldu serenin hayır hayır kalpleri atıyor artık daha ne? Gibi bir şey söyledi o baskıyı üstümde hissettim resmen çünkü bu aralar ben de bebek için kendimi yokluyorum daha çok sürecim var tabi henüz istemiyorum ama o baskı hoş değil. Çevremden sürekli ee bebek ne zaman baskısı bile yetip artıyor evlendin diye zorundaymışsın gibi bence de üstteki bir süslünün dediği gibi tüm mesele hazır olmak aslında. Kendisi karar vermeli ama baharın etkisinde kalıyor zönk diye evlilik teklifi vs organize edildi şu an duyguları çok karışık olmalı serenin zor bir durum.

16 ekim 2024 00:39