sizce bilkent psikoloji mi, yoksa tobb hukuk mu?

süslülerim merhaba, kardeşim üniversite sınavına girecek ve çok stresli, netleri de pek iyi değil. evde her gün tartışıyoruz ve bunu bir sene daha ne o ne de biz çekebiliriz, o nedenle mezuna bırakmasını istemiyoruz. vakıf üniversitesi düşünüyoruz, aşağı yukarı yazdığım bölümlerin burssuzunu kazanabilir gibi duruyor. siz olsanız yukarıdakilerden hangisini tercih ederdiniz?

1. İkisi de birbirine uzak bölümler, bence hangi bölümü istediğine karar verip buna göre tercih yapmalı. Zaten aşağı yukarı hiçbir bölümden mezun olunca iş garantin olmuyor artık ama gerçekten sevdiği bir alanda kendini geliştirmeye hevesli olarak iş bulabilir

24 mayıs 2021 21:12

2. İkisi de çok farklı alanlar anonim ikiye katılıyorum hangisini istiyorsa onu okusun. ikisi aynı bölüm olsa üniversiteyi sorsan fikrimizi söyleyebilirdik süslü ama bambaşka bölümler.

24 mayıs 2021 21:14

3. a2 gerçekten çok haklısın ama erkek çocuğu olduğu için midir nedir, biz yıllardır ne kadar uğraştıysak da kardeşime doğru düzgün çalışmayı, kendine gelecek çizmeyi öğretemedik. bu konuda annem çok dertlidir zaten, çok üzülüyor. en azından bunlardan birine girip paralı okusun da mezun olduktan sonra belki yolunu bulur diyoruz biz de. çok teşekkür ederim cevaplar için :)

24 mayıs 2021 21:14

4. hala anlasilamadi, bolume gore hayat secilmez, hayata gore bolum secilir. Avukat olmakla psikolog olmak arasında büyük fark var. Hangisini severse, o kadar iyi okur o kadar iyi is bulur, mahalle baskısıyla mi bolum sececek kardeşiniz?

24 mayıs 2021 21:15

5. kardeşim maalesef "hayatına göre bölüm" seçebilecek biri değil, çünkü kendine belirlediği kariyer hedefleri, hayalleri olan, tertip ve disiplin sahibi birisi değil a5. kendi ağzından "hukuk ya da psikoloji okurum" lafı geçtiği için buraları düşünüyoruz ama o da net değil, son bir ay kala da fikrini kesinleştirebileceğine ihtimal vermiyoruz.

24 mayıs 2021 21:18

6. bilkent uluslarası ilişkiler daha iyi bi seçenek

24 mayıs 2021 21:20

7. süslü bilkent uluslararası ilişkiler mezunu olup şu an işsiz olan dört farklı kişi tanıyoruz, o nedenle istemiyor orayı pek.

24 mayıs 2021 21:25

8. Süslücüğüm, kardeşinize biraz haksızlık ediyorsunuz sanki. :) Sadece ailesinin zorlamasıyla bir öğrencinin bu okulları kazanabilecek kadar iyi bir puan alabileceğini pek sanmıyorum. Tabii ki siz kardeşinizi çok daha iyi tanırsınız ama eklemek istedim. Her insanın istediği bir şey illa ki vardır. Sizin yavaştan onun yerine düşünmeyi bırakmanız gerekiyor gibi. Lütfen kabalık olarak algılamayın, tek amacım size farklı bir bakış açısı katmak. Kendisi üzerine düşünmeyen bir insan genelde etrafında birileri onun yerine bunu yaptığı için gerek duymuyor oluyor.

Soruyu sorarken kullandığınız dil dikkatimi çekti. "Vakıf üniversitesi düşünüyoruz." Üniversiteye siz değil, o gidecek. O ne düşünüyor, gönlünden geçen ne? 20 yıl sonra kendini ne yaparken hayal ediyor? Yapmaktan en çok keyif aldığı, zamanın nasıl geçtiğini anlamadığı etkinlikler neler? Bu soruların cevabını kendisine sorarak gitmek istediği bölümü de bulabilir. Bölüm seçimi uzun yıllar hayatını etkileyecek önemli bir karar. üstüne düşünerek ne yapmak istediğine kendisi karar vermeli diye düşünüyorum. Çok stresli bir süreç, bu konuda size hak veriyorum. Umarım güzelce sonuçlanır ve Ailecek hepinizin emeğine değer.

24 mayıs 2021 21:26

9. Ya boyle bir ailem olsa ben de tartisirim acikcasi. Anne bir yandan abla bir yandan. Bu ne ya? Sizin mi geleceginiz onun mu gecelegi? Her seyine boyle mudahil olursaniz tabii ki sorumluluk alamaz hic bir zaman. Birakin da okumak istedigi yere iyisiyle kotusuyle kendi karar versin ve sonuclarina kendi katlansin. Psikoloji oyle neresi olursa olsun diye okunacak bir bolum degil en basta bir defa. Okuyup bitirse bu sefer meslek olarak yapamayabilir. Illa bir sey yapmak istiyorsaniz bir uzmanla gorusmesini saglayin.

24 mayıs 2021 21:28

10. Bu arada gerçekten şu devirde tıp dışında iş bulma garantisi veren bir bölüm artık yok. Öğrencisinin çabasına kalıyor iş bulup bulamaması. Hukuk'tan da çok mezun var, Psikoloji'den de, başka herhangi bir x bölümünden de.

24 mayıs 2021 21:28