sizce düşünce yapım çocukça mı 20 yaşındayım, birlikte olacağınız kişide nasıl özellikler arıyorsunuz?

daha önce sevgilim, hoşlandığım biri ya da benden hoşlanan biri olmadı. giyim tarzı, müzik zevki, film dizi izlemesi, kitap okuması, mizah anlayışı gibi şeylere çok önem veriyorum. çevremdeki insanlara ve ilişkilerine baktığım zaman bahsettiğim şeyler hiç söz konusu olmuyor. arabası var geziyoruz, düşünceli ve dürüst biri, saygılı ayrıca beni aldatmayacağına eminim falan gibi şeyler sıralıyorlar. bahsettiğim şeyler hakkında sevgilisi olan arkadaşlarımla konuşunca çocuk muyuz ne alaka ayrıca banane müzik zevkinden illa aynı şeyleri mi dinlemeliyiz ne saçma gibi cevaplar veriyorlar. öyle olunca da kendi düşüncelerimi sorguluyorum ama kendimce yanlış bir düşünceye sahip olduğumu da düşünmüyorum. bu şekilde giderse de hiç kafama göre biri bulamayacağım gibi geliyor ki öyle de oluyor. sizin bakış açınız nasıl? (gizlinot: büyüyünce anlarsın falan demeyin lütfen, eş adayı aramıyorum sonuçta. dediklerime göre yorum yaparsanız çok sevinirim <3)

1. bence gayet mantıklı böyle şeylere önem vermen, ortak zevkleri olmayan çiftlerin ilişkileri bir süre sonra banelleşiyor çünkü. buna saçma diyenlerde muhtemelen yalnız kalmamak için öylesine ilişki yapan kişilerdir.

9 kasım 2023 23:01

2. arabası var geziyoruz diye sevgili olmak =  müzik zevkleri uyuştuğu için sevgili olmak

sen de arkadaşların da çocukça yaklaşıyorsunuz ama niye yaklaşmayasınız ki çocuksunuz daha. ben 20 yaşındayken konuştuğu dili bile yarım yamalak anladığım yabancı biriyle sırf çok yakışıklı ve beni heyecanlandırıyor diye sevgili olmuştum. 1,5 sene yarı ingilizce yarı fransızca azıcık türkçe kavga ettik durduk ama çok güzeldi :d sal allah aşkına bu yaşta kim seni heyecanlandırıyorsa onunla olacaksın tabii ki.

9 kasım 2023 23:02

3. a1 evet evet kimse icin birinci sirada olmuyor dediklerim. Dis gorunusunden dolayi begendigim kisiler de genelde garip entel tipler oluyor ve arkadaslarim hicc begenmiyor. Ya da arkadan gorup giyimini begenmem bile yeterli oluyor yukselmem icin. Yani yuzunu gormesem bile ki yuzu ilgi cekici olmasa da onemli olmuyor benim icin. Sosyal medyada vs. begendigim biri olunca bakiyorum zaten icerikleri de muzik zevki de saci basi o bu da tam begendigim gibi oluyor ama maalesef oyle kisiler de karsima cikmiyor. Dedigin gibi ben de acik goruslu olmaya calisacagim biraz, cok tesekkurler <3

9 kasım 2023 23:09

4. a2 dedigin gibi dusunuyorum ama pek acik konusmak istemedim. Ornegin soruda bahsettigim arkadasimin iliskisi de cok monotondu ve ayrildilar. İlgi alanim olan seyler hakkinda konusamayacagimiz ve o seyler hakkinda birbirimize bir seyler katamayacagimiz bi iliski cok mantiksiz geliyor

9 kasım 2023 23:10

5. a3 arkadasim arabasi var ondan sevgili oldum demiyor ya da ben muzik zevkimiz ayni olsun yeter demiyorum orneklerdi sadece ama demek istediginizi anladim. Genel olarak dediklerinze katiliyorum yasimi da o yuzden ozellikle soylemistim, cok tesekkurler

9 kasım 2023 23:12

6. ortak zevkler önemli ama onların da yeterli olmadığını anlayacaksın. senin gibi düşünüyordum sonra o kriterlere sahip insanlar da gördüm ama duygu oluşmadı veya başka sorunları vardı. yani kültürlü olmak diye genelleyebiliriz ama şu olsun bu olsun diye spesifikleştirmek saçma.

10 kasım 2023 00:37

7. Muhabbet önemli bence. Mizah anlayışı uymalı. Biri çok mizah sahibi konuşmaları esprili ve karşındakinde konuşurken muhabbet aksın istiyorsa onun da mizahı uysun istiyor. Yoksa bir taraf sıkılıyor. Giyim tarzı çok çok zıt olmaması da önemli. Müzik tarzı çok etkili olmaz yani engel olmaz. Film dizi kültürü olanlar da hiç film dizi kültürü olmayanla anlaşamıyor genelde muhabbeti akmıyor. Bunlar muhabbet konusu oluyor. Muhabbeti iyi birine hiç doyamazsınız. Saygı , sevgi, güven zaten olması gereken şeyler.

10 kasım 2023 00:59

8. a5 haklisini ama insanlarin belli kriterlerinin olmasi da normal diye dusunuyorum. Yani karsima boyle biri cikmadigi icin genelleme yapamiyorum ama tabii ki yeterli degildir bunlar olsun yeter de demiyorum. Kultur kisminda katiliyorum size demek istediginizi anladim, cok tesekkurler

10 kasım 2023 08:48

9. a6 katiliyorum dediginiz her seye. Ben de keyiften demiyorum bunlari ya da saygisiz da olabilir demiyorum onlar zaten olsun bir zahmet. Muhabbetin akmasi ve samimiyet dediginiz gibi inanilmaz onemli seyler bence de

10 kasım 2023 08:51

10. Ben üniversiteydeyken böyleydim ama işe girince değiştim. Aynı müziği filmi seviyor olmanız çok da önemli değil önemli olan birbirinizde sevmediğiniz şeyleri ne kadar kabul edebileceğiniz

10 kasım 2023 09:45