sizce eleştiriye açık olmak ve dalga geçer şekilde şakaları kaldırabilmek özgüven midir ?

dalga geçerden kastım hani çok samimi ortamlarda yaptığımız türden şakalar. daha az samimi ve kalabalık ortamlarda karşılaşıldığında gülebilmek özgüvenli insan işi mi ? bu konularda nasıl geliştirebiliriz kendimizi. özellikle eleştiriye açık olmak meselesi...

1. yapıcı eleştirilere açık olmayan insanlar genel olarak kendisiyle barışık olmayan özgüvensiz insanlar oluyor. bunun tam tersi insanlar ise genelde kendileriyle dalga geçerler başkalarını bırakın

26 ocak 2020 21:21

2. Özgüven değil de kendiyle barışıklık gibi geliyo bana.

26 ocak 2020 21:22

3. süslü benim fark ettiğim şey insanlar kendilerindeki kusurların vs farkında olmakla "alay etmeyi" birbirine karıştırıyorlar. yani insanların çok eleştirdiği bir karakteristik özelliğin ya da fiziğinle alakalı bir şey vardır örneğin, bunun farkında olmak ve ona göre yaklaşmayı bilmek lazım ama insanlar bunu kendisiyle aşağılama derecesinde alay etmekle karıştırıyor. özgüvenli durucam kendimle dalga geçmeyi bilicem diye ortamlarda kendinizin ağzına sçmayın yani "ahahaha benim de burnum şöyle buram böyle iğrenç evet ahahahah" yaparsanız insanlar yüz buluyor iyice çullanıyorlar bu sefer. o arayı bulmak o çizgiyi çekmek lazım

26 ocak 2020 21:24

4. aşırı özgüvensiz biriyim. her şakayı, eleştiriyi normal karşılarım, gülerim. insanlar ağzına geleni söylüyor bana valla. enayilik bence

26 ocak 2020 21:25

5. hah işte dediğim bu size her söylenene gülerseniz sonra insanlar iyice tepenize biniyor nasıl olsa bir şey demiyor diye sizi ezip kendilerini övme olayına başlıyorlar kim olursa olsun. mutlaka o çizgiyi koyun en yakın arkadaşlarınız bile olsa o sınırı bilsinler herkes öyle inswn içinde ileri geri konuşmamalı. iş işten geçtikten sonra genelde çok sinirlenip bir anda çıkışıyorsunuz(benim başıma geldi ordan biliyorum :/) bu sefer "ayy bişi dememiştik ki niye bu kadar sinirlendinnn :(((" moduna giriyor karşınızdakiler siz yersiz yere çıkışmış gibi oluyorsunuz

26 ocak 2020 21:29

6. Bundan rahatsiz olmak ozguvensizlik degil bence, asil olay insanlarin hadsizliginden rahatsiz olmak.

26 ocak 2020 21:30

7. Ananom 3 ve 4 süslüler benim kastım da bunlar değil. Zaten bu şekilde insanları zayıf noktalarından vurmak olur bu eleştirmek değil. Bu tip insanlara yüz verilmemeli.

Daha çok bir durum karşısında mesela tavrınız eleştirilebilir, karakter özellikleriniz eleştirilebilir.. ben sanırım daha sabit fikirli biriyim. Bu sebepten olaylar karşısındaki tavrımın doğruluğu yanlışlığı birileri tarafından değerlendirsin istemem. Kendi içimdeki sorunları buldum düşünürken, yazarken :)

26 ocak 2020 21:37

8. süslü bazı insanlar sırf söylemek için söyleyebiliyor ama yine de insan her ne kadar objektif olduğunu sanarsa sansın "ben doğru düşünüyorumdur doğru davranıyorumdur olması gereken bu" düşüncesine bir tık daha yatkın oluyor. ben mesela neden bilmiyorum kendimi bildim bileli eleştiri aldığımda "saldırılmış" mı desem ne desem hani öyle hissetmem, sinirlenmem. aa sence öyle mi tamam dikkat ederim diyip kendi kendime muhakemesini yaparım olabildiğince objektif bakmaya çalışırım öyleyse haklısın derim

26 ocak 2020 21:42

9. Anonim 3 süslü evet sanırım asıl olay şu haksız, yanlış eleştirileri nasıl kabul ettiğimiz. Söylediğinizden yola çıkarak şunu düşündüm ; gelen eleştiri haksız,yanlış olduğunda da onu sakince kabul etmek gerek sanırım. Haklı eleştiriyi kabul etmek önemli, haksız eleştiriyi normal karşılamak bi o kadar önemli. Kilit nokta sakinlik sanırım. Her şeyi de hmm haklısındır diye kabul edersek insanlar sürekli yorum yapma, kendi söylediğinin doğru olması fikri içine girebilirler.. bu yüzden haksız yorumlara sakince yanıt verip yine de ısrar edilirse diretmeden geçmem sağlıklı olur sanırım.

26 ocak 2020 21:48

10. aynen öyle geçiştirmek için her şeye de haklısın dememek gerekiyor çünkü sizinle alakalı yani bu. karşınızdakinin haksız olduğunu, yersiz eleştiri aldığınızı düşünüyorsanız da sakince "bence öyle değil, ben davranışımın/görüşümün arkasındayım" diyip çekilmek lazım.

26 ocak 2020 21:53