sizce günde 8 saat ders çalışmak verimsizlik mi yaratır? aranızda ders çalışmayı abartan insanlar varsa kaç saat çalışıyorsunuz günde?

burada bazı soruların altında o kadar abartmanıza gerek yok verimsiz olabilir falan deniliyordu ama merak ettim lisede 8 saat ders görmenin ardından dersaneye gitmemiz ve sonra eve dönüp ders çalışmaya devam etmemiz bekleniyordu. üniversitede yine günde en azından 4-5 saat dersin ardından başarılı insanlar eve gidince genelde bir tekrar yapıyorlar ya da sınav zamanı ders çalışmaya abanıp yüksek saatler ders çalışıyorlar. şimdi evdeyiz ya dinleme+uygulama olarak günde 8-10 saat der çalışmak çok mu abartı olur ya da verimsiz olur? başarısız bir mühendislik öğrencisiyim ve okulumun daha da uzamaması için çabalıyorum, ne düşünüyorsunuz? düzenli ders çalışan ve ders çalışmayı abartan süslüler kaç saat çalışıyorsunuz her gün? bölümleriniz ne? verimli geçirebiliyor musunuz saatlerinizi? not: henüz başlamadım sadece ne düşündüğünüzü merak ediyorum.

1. Kesinlikle çok verimsiz olduğunu düşünüyorum bu benim düşüncem, 8 saat ders başında oturmak bana imkansız geliyor ve dikkatini tamamen veremez

4 mayıs 2020 18:42

2. Teşekkür ederim cevabınız için süslücüm, tabii ki tek seferde arasız 8 saat değil ama üç saat bir sefer dört saat bir sefer ve bir iki saat bir sefer diye düşündüm, tabii ki üç saatlerde de en azından bir buçuk saatte bir ara vererek gibi.

4 mayıs 2020 18:44

3. Ben yarım saatten sonra gg oluyorum günde 8 saat çalışsam nolur düşünemiyorum.

4 mayıs 2020 18:44

4. 8-10 saat biraz fazla gibi. ihtiyaç halinde saatleri artırabilrsiniz ama normal bir gün için fazla bence. dersleriniz online yapılıyorsa yine normaldekine benzer bir zaman ayırmanız gerekebilir. kendinizi çok yormayın. teorik derslerde saatler boyunca boş boş okumak yerine konuları birbiriyle bağlantılandırdığınız zaman her şeyi daha kolay anlarsınız. işlem ağırlıklı derslerde çok soru çözmeye çalışın.

4 mayıs 2020 18:44

5. 7 saat çalışıyordum gayet verimliydi. ama güne erken başlıyordum böylece molalarımı uzun tutabiliyorduk. sabah 3 saat öğlen 2 akşam 2 saat şeklindeydi.

4 mayıs 2020 18:45

6. 2015te kpss kasarken 4 ay boyunca toplamda en fazla 1 hafta fireyle sabah9- akşam 9 (toplam 1,5 saat mola) çalıştım. ama benim sayısal derslerim iyi sözel temelim sıfırdı, az bile değil sıfır. sultan süleyman diyince boş boş bakıyordum. ezber de yapamadığım için bu kadar kasmam gerekti. tr geneli ilk 50ye girdim. lisede falan zorlayabilir de yetişkin olunca kıçını kırıp çalışıyor insan. ben evde çalışmadığım için mezun olduğum okulun kütüphanesine kapandım.

4 mayıs 2020 18:48

7. benimki de kpss öğretmenlik bu arada. yazmamışım

4 mayıs 2020 18:49

8. bir de 8 saat dikkat verilmez diye bir şey yok, olsa düzgün okullardan doktora mezunu çıkmazdı. yumurta dayanınca 20 saat bile çalışılıyor, doktora zamanı lablardan hatırlıyorum (ama hatırlamak istemiyorum gözüm kararıyor) ders çalışma teknikleri araştırın, iyi anladığınız ve anlamadığınız dersleri analiz edin, öğrenme stilinizi bilmiyorsanız belirleyin gerisi yapılır. zor olan kısım çalışmak değil, sistem tasarlayıp onu oturtmak.

4 mayıs 2020 18:51

9. Herkesin çalışma stili farklıdır bu konuyu genellemek çok doğru olmaz o yüzden. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman 7-8 saat çalışabilen biri olmadım mesela. Şu an kpssye hazırlanıyorum 3 saat civarı çalışıyorum yeterli oluyor. Saatten çok verim önemli bence sırf zaman dolsun diye çalışan çok insan var

4 mayıs 2020 19:00