sizce her sol görüşlü insan deniz gezmiş’i sever mi? siz ne düşünüyorsunuz?

gördüğüm kadarıyla böyle bir genelgeçer yargı var toplumda. amacım kaos çıkarmak değil, soru formatına aykırıysa da şimdiden özür dilerim. haklı haksız meselesinden ziyade tarihi sebep sonuç ilişkisine dayandırarak görüşünüzü açıklarsanız sevinirim. gerek ideoloji, gerek 60 yılların dış politikası hakkında konuşabiliriz. görüşlerinizi merak ediyorum.

1. Sevmekten ote mucadelesine saygi duyar.

31 ağustos 2020 15:12

2. Sol görüşlü insanlar devlet tarafından zulme maruz kalmış, hayatı elinden alınmış herkese sempati duyar. Deniz, Mahir, yusuf, erdal, ali ismail... isimlerin önemi yok. Gençliklerinin baharında kendilerinden çok daha kirli zihniyetlere kurban edilmiş her bireyi sevmek gerek. Bunun için sol görüşe gerek de yok ki.

31 ağustos 2020 15:14

3. solun fraksiyonlara bölünmesiyle ilgili ölümlü dünya esprisi yapmak istemem ama mücadele tarzını beğenmeyen ve yaptıklarını eleştiren sol görüşlü insanlar elbette var.

31 ağustos 2020 15:31

4. Süslüler aslında ben ölümünden ziyade ideolojik ve politik açıdan ele almak istemiştim. Yoksa gencecik insanların savundukları düşünce her ne olursa olsun öldürülmesi haksızlık, ihanet ve adaletsizliktir. Bunun tartışmaya açık bir yanı yok zaten.

31 ağustos 2020 15:43

5. Birde her milliyetçiyi mhpli ve alparslan türkeş aşığı sananlar var

31 ağustos 2020 18:54

6. Bence her görüşte sırf o görüşe ait diye o görüşte sembolleşmiş kişiyi sevmek zorunda değil. tasvip etmediği noktalar olabilir.

31 ağustos 2020 18:58

7. bence saygı duyuyorlar ben solcu değilim ama mücadelesine saygıda duyarım.amaa deniz gezmiş mahir çayanın yöntemlerini de tasvip edemiyorum. bir tarafa işçi hakları, ırkçı faşit deyipte; banka soyup ordaki memuru tehlikeye atmak veya silah alıp insanları vurmak düşündüğünle yaptığının çelişmesidir. yöntem olarak baktığınızda o dönemin sağcısı solcusu futbol oynuyor ama biri fb biri gs gibi. oyun aynı ama takım farklı.

31 ağustos 2020 22:15

8. Süslüler mücadelesine saygı duyuyorum ama o zamanki şartlar ve sscb ile ilişkimiz göz önüne alındığında sahip olduğu düşünce tarzını ben beğenmiyorum. O zaman diliminde Atatürk yaşasaydı, Atatürk de desteklemezdi diye düşünüyorum. Çünkü bu sefer ABD’ye değil SSCB’ye bağımlı olcaktık ve misak-ı milliden de taviz verecektik. Yani bence Atatürk bunu asla kabul etmezdi boğazlar için verilen onca mücadeleden sonra. Bu bağlamda bakınca bana taban tabana zıt geliyorlar. Böyle düşünmemin sebebi ideolojiden ziyade o zamanki politik şartlar. Yoksa Atatürk de tkf’nin açılmasına destek olmuş ama 1920’lerde henüz rusya ile ilişkilerimiz bozulmamışken. Arkadaşlarımın geneli sol kesimden ve ben düşüncelerimi söylediğimde genelde tepkiyle karşılaşıyorum. O yüzden aslında soruyu açtım. Benim gibi düşünenler var mı diye.

1 eylül 2020 11:24

9. Sol gericiliği diye de bir durum var bence süslü. Bir paket halinde olmamalı görüşler,fikirler. Atatürkçü olacaksın, Chp'ye oy atacaksın, solcu olacaksın, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesini ,sosyalizmi,komünizmi elestirmeyeceksin aksi takdirde yobaz,cahil,serefsiz,fasist olursun gibi bir anlayış. Ben buna karşıyım.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları bile iclerinde cok farklı fraksiyona sahip. Mahir mi Deniz mi dersen Deniz'i seçerim. Eleştirmekle idamları onaylamak çok farklı seyler ama insanlar sen mantıksız bulduğun bir eylemi söylediğinde sanki sen asmışsın gibi davranabilirler. Ki ben ne sol ne sağ kimsenin idamına sevinemem. Solcular bile iclerinde cok gericilere sahip.

18 mayıs 2021 06:17