yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    16 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    sizce iş arkadaşlarım neden bölye yapıyor?

    kamuda sağlıkçıyım. süt izninden dolayı erken çıkıyorum işten.bulunduğum birimde 2 aydır çalışıyorum ama meslekte 4.yılım.bir türlü içlerine karışamadım niyeyse.sanki arkamdan kıs kıs konuşuyorlar. bişey diyorum mesela kalkıyorum ordan, aynadan bi bakıyorum gülüyor kendi kendine.söylediğim şeyleri umursamadan dinliyorlar. buldukları her işi bana yıkmaya çalışıyorlar.sabah azcık erken geliyorum mesela geceden kalan işleri ya cnm sen yapar mısın :) diye yaptırmak istiyorlar mesela. ya da çıkış saatimden sonraya kalan işleri. hani yeni kıdemsiz eleman falan da değilim ki ezsinler.acaba tuhaf biri miyim? yani soğuk göründüğüm söylenir ama bu kadar da ne bileyim.ya da yarım gün çalışmamla falan mı ilgili? ay valla anlayamıyorum süslüler.insanlar ne kötü ya.napmalıyım sizce?

    1. Mesela dün hafif bi kaza geçirdim. sabah geldim günaydın bile diyen yok bırak geçmiş olsun demeyi. Yılbaşı çekilişi yapmıştık.hediyesini

    verince kızın biri naptın falan dedi

    27 aralık 2022 12:49

    2. Asla ama asla geçit verme süslüm. ne demek arkandan kıs kıs gülmek. görürsen de boz. böyle cahil çirkeflere geçit yok.

    27 aralık 2022 12:56

    3. Bu iş anlamında kullanılmayı hissettiğimden beri işim dışını asla yapmıyorum ben de artık. İletişim kurmaya falan da çalışmayacağım bunlarla.

    27 aralık 2022 13:01


    4. Siz gelmeden dedikodunuz gelmiş olabilir mi. O insanlardan birileri geçmişte yaptığınız bazı şeyleri biliyor olabilir belki de. 

    27 aralık 2022 13:07

    5. Sizi tanımadığım için yorum yapamayacağım. Ama bizim serviste de süt izni kullanan biri vardı. 14.30'da çıkıyordu. Ben ondan yaşça küçük ve yeni olmama rağmen sürekli ona bir şeyler öğretmeye çalışıyordum. Servis düzeniyle alakalı vs. Kimse onunla çalışmak istemiyordu. Çünkü nasilsa 14.30 da çıkacağım diye işleri sallıyordu. Bir süre sonra ben de sinir olmaya başladım. Çünkü bırakın işimi kolaylaştırmayı daha da zorlaştırıyordu. Belki siz de böyle birisinizdir. Ya da muhabbetiniz çekilmiyordur bilemeyeceğim. Ama kimse kimseye durduk yere böyle davranmaz diye düşünüyorum.

    27 aralık 2022 13:10

    6. Son anonime katılıyorum. Bu hemsire de gelmeden önce dedikodusu gelmişti. İşten kaçıyor vs diye. O yüzden en başında ön yargıyla yaklaştı herkes.

    27 aralık 2022 13:12

    7. İşten kaçmıyorum çalıştığım saat kadar işimi yapıyorum kimseye bırakmıyorum e tabi 8 saatlik işi 5 saatte yapamam onu bekliyolarsa

    27 aralık 2022 13:18


    8. Kimse kimseye boşu boşuna böyle davranmaz çok naif bir bakış açısı. Davranırlar. nedensiz gıcık olur davranır, kıskanır davranır, sadece fesatlığından bile olsa davranır. Gözünün üstündeki kaşının kavisine bile hasetlenen insanlar mevcut.

    27 aralık 2022 13:41

    9. Kıskanıyorlardır başka açıklaması yok bu tarz şeylerin. Erken çıkmana zaten gıcık okuyorlardır oysa ne alaka o senin yasal hakkın. Eğitimin, güzelliğin, eşinin işi maddi durumu, oturduğun ev, aile ilişkilerin aklına gelmeyecek en saçma her şey ama her şey bazı insanlar için kıskanma sebebi olabiliyor. Biraz çalçene bi tip değilsin de sanırım aralarına karışamadım demenden anladığım kadarıyla. Bir de İş yerinde genelde kadınlar hemen klan oluşturuyorlar ve kıskanılan bir kadına cephe alıyorlar. Başıma geldi ve kıskanıldığımı da erkek çalışanlardan öğrendim maalesef. Yoksa öyle her şeye ay çekemiyorlar diyen bir tip değilimdir bana göre herkes eşit ve kardeşti ama gerçek hayat öyle değil(miş) maalesef. Sana tavsiyem hiç sallama umursama 

    27 aralık 2022 13:43

    10. A6 valla çatır çatır sebebi de olabiliyor bildiğim en yakın örnek iş yerimde. yeni evli bir erkeği ayartıp önce eşinden boşandıran sonra evlenen bir kadın çalışan ile kimse konuşmuyor. İletişim kurmuyor. Arkasından dedikodu da yapılmıyor ama muhtemelen o da ss gibi herşeyi üstüne alıyor olabilir. Biz bunu daha o gelmeden nasıl öğrendik, e dünya küçük yer, kamu kurumları daha da küçük. 

    27 aralık 2022 14:19