sizce kredi çekip oturmak için 1+1 ev almak mantıklı mı şu sıralar?

merhaba süslüler size bir şey danışmak istedim. şu an oturduğumuz ev 1+1 ve 5 bin ödüyorduk ev sahibi çıkmamızı istedi oğlu oturacakmış. aralıkta 10 bin yapmayı bile göze almıştık aslında ama şimdi yeni ev bakıyoruz istanbul'a yakın bi ilçede oturuyoruz ve kiralar istanbul ile yarışır diyebilirim. 1+1 ler 12den başlıyor 2+1 ler 15-25 bandında. birikimimiz 750 bin ve eve giren gelir aylık 90 bin 1+1 ev mi alsak diye düşündük yaklaşık 1 milyon kredi çekmemiz gerekiyor ve geri ödemesi 3 yılda aylık 46 binden 1.7 milyon. sizce mantıklı bir yatırım olur mu ocak ayındaki zam oranları az olursa zorlanır mıyız diye korkuyoruz açıkçası ama almazsak daha da alamama ihtimalimiz var. gönül isterdi bu evde biraz daha oturup para biriktirip daha büyük en azından 2+1 bir ev almak ama 3 ay içinde çıkın dedi ev sahibi maalesef. siz olsanız ne yapardınız? ocakta %35-40 zam alsak 120 bin civarı oluyor aylık gelirimiz bunun 45 binini krediye verip 75 binle geçinmek zor mu olur? olur da birimiz işten çıkartılırsa vs diye de korkuyorum:(

1. 1 milyona 1.7 milyon odemek asiri yuksek bana gore ama 1+1 ev hic bir zaman degerini kaybetmez. 3 sene icinde cocuk yapmak gibi bir dusunceniz yoksa ve kira odemekten yildiysaniz ben olsam disimi sikar alirdim. Istanbul'da 1+1'de 20k kiraya oturuyorum o da eski kiraciyim diye.

15 ağustos 2024 14:57

2. biriniz issiz kalsa odeyebilecek misiniz? ben de hep bu sekilde kredi miktarini belirliyorum cekerken :/

3 yil kisa bi sure hemen geciyor mantikli aslinda

15 ağustos 2024 15:12

3. Süslü şu an 20 bine bir eve çıksak yıllık 240 bin havaya giden bir para oluyor bir sonraki sene kiramız 30 a çıksa 360 bin yıllık ödememiz. Yani 2 senede toplam 600 bin havaya gitmiş bi para oluyor burda da 700 bin havaya giden bir para olacak ama evimiz olmuş olacak diye düşünüyoruz saçma mı bilmiyorum.

15 ağustos 2024 15:13

4. hic sacma degil suslu, Allah odeme kolayligi versin bir sekilde altindan kalkarsiniz. 3 seneden sonra kafaniz o kadar rahat olacak ki. bizim de bu sene son yilimiz biz de 1+1 almistik, iyi ki almisiz diyoruz. cocuk olunca anca degistiririz ama su an 1 kedi ile gayet sigiyoruz :)

15 ağustos 2024 15:23

5. Merhaba,

Eğer aklınızda bir ev varsa, evi buldunuz ve içinize sindiyse bence mutlaka alın. Ev fiyatları döviz bazında belki geri gelir ama kendi evinde oturmanın huzuru paha biçilemez. Bir de konut kredisi olduğu için daha uzun vadeli çekerek ödeme yükünüzü hafifletebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Kasım üzeri faiz indirimi ihtimali düşünülüyor olası faiz indiriminde konut kredisi faizlari de düşeceği için krediyi yeniden yapılandırabilirsiniz

15 ağustos 2024 15:31

6. (yazar: Nenem korkut)

süslü yılı arttırdıkça geri ödeme de çok artıyor diye 3 yıl düşündük. Yapılandırma nasıl oluyor geri ödenecek tutarı mı azaltıyorlar? kasımda faizler düşerse ev fiyatlarını arttırmazlar mı peki ?

15 ağustos 2024 15:44

7. Yapılandırma şöyle oluyor siz 3.05'ten kredi çektiniz varsayıyorum, Ekim para politikası kurulunda faiz indirimi geldi, politika faizi geri çekildi bu Kasım ayı gibi ya da Aralık bu süre biraz değişebilir, konut kredisine yansıyacak. Yeni oran diyelim ki 2.10 oldu bu orandan kredinizi tekrar yapılandırabilirsiniz. Örnek veriyorum 1 milyon çektiniz, kalan bakiyeniz 900 bin; İLK ÇEKTİĞİNİZ KREDİNİN ERKEN KAPATMA CEZASI (%2 civarı diye biliyorum) ödeyip geri kalanını bu faiz oranından kullanıyorsunuz.

Ev almayı erteleyin demedim, şimdi alın faizler düşünce yapılandırırsınız dedim

15 ağustos 2024 16:15

8. Saçma değil mutlaka alın, zaten ocakta temmuzda maaşlarınıza zam gelince daha rahat ödeyebileceksiniz. 4.5 yıl önce biz de kendimizi sıkarak ev aldık şu an bu evi asla alamayız güncel maaşlarımızla mesela.

15 ağustos 2024 16:22

9. 1+1 küçük ama ben de alırdım ya sonra satıp 2+1 alırdım

Hele hele memursanız %1000 alırdım

15 ağustos 2024 16:35

10. Memur değiliz süslüler özel sektör maalesef. Keşke temmuzda da zam yapılsa seneye ama bu sene olmadığı için seneye de olmaz sanırım. Ocakta % kaç gelir o da muamma..

Ya da şimdi 10-12 bin civarına bulabilirsek bir ev tutup bir sene daha mı para biriktirsek acaba

15 ağustos 2024 16:41