sizce ne yapmaliyim ya da ben simariklik mi yapiyorum?

27 yaşındayım. mezun olur olmaz 1 yili pazarlamada olmak üzere 2 yillik is tecrübem var. bunlardan sonra 2 aylik cok bilinen bir zincir kafenin pazarlama departmaninda çalıştım ama size yemin ederim toplam 10 mail falan atmisimdir. hicbir is yoktu yapacak herkes tum gun sabahtan aksama cay kahve dedikodu modundaydi. ben de orada kendimi gelistiremeyecegim ve memur kafasina giremedigim icin deneme suresi sonunda ayrildim. 20 gün sonra tekrar bir ise girdim ama burasi pazarlama degil etkinlik uzerine bir yer. şehirdisi veya istanbul içi tum gun etkinlikler organize edip katilim sagliyoruz. daha 2.haft bitmeden 5 gunluk bir seyahat var. kizlar o kadar gozumde buyuyor ki. calismiyorum diye sikayet ediyordum burada da gece gunduz calismam bekleniyor. bu alanda deneyimim de yok junior olarak basladim. buradan da ayrilmak istemiyorum cunku insanlar arkamdan bunu da basaramadi diyecek ama isin asli gerçekten oyle degil. ben normal herkes gibi calisabilecegim bir is istiyordum marketing tarafinda ama hic istedigim gibi bir sey cikmadi. simdi yine aylarimi burada harcayip marketingde is bulsam burada calistigim zaman bosa gidecek. icimden simariklik yapma bak cogu kisi 6da ise baslayip gece eve donuyor abartma diyorum ama kabullenemiyorum da. allah askina bisey soyleyin bana ya. soru ne onu da bilmiyorum sizce devam mi etmeliym burada yoksa ayrilma miyim?

1. Süslü orada kal ve iş aramaya devam et. İş bulmadan ayrılma yani. Marketingte yeni mezun birine göre bu kadar tecrübeliyken niye etkinlik üzerine bir yerde çalışmaya başladınız? Ayrıca etkinlik üzerine bir yerde ne yapıyorsunuz tam olarak görev tanımını nedir? Ve de etkinliğin de marketingi olur mesela o departmana geçme şansınız yok mu? 1 sene staj yaptığınız yerin linkedinde ilanı yok mu? İknın mail adresine cv'ni mail atabilirsin mesela.

4 ekim 2022 14:54

2. a1 marketingin hem geleneksel hem dijital tarafinda sertifikalarim tecrubelerim hepsi cvde ve linkedinde yazili. buraya da girme sebebim birime cvmi iletmistim o da buraya vermis, su anda sigortam yok karsilikli bir ay deneme suresindeyiz. maas olarak iyi sayilir ama burada kimsenin bana is ogretmeye vakti yok. su anda bile bir toplanti etkinliğindeyim ama isim tum gun toplantidakiler iyi mi etkinlik ok mi diye kontrol etmek ve oturmak uzerine. 1 ay deneme suresi oldugu icin acaba ayrilsam mi dedim. bi ay icinde baska bir is de bulabilecegimi sanmiyorum cv iyi olmasina ragmen.

4 ekim 2022 15:01

3. burasi da bircok ajanstan olusuyor içinde marketing ajansi da var ama ben orada değilim ve orada boyle bir eleman arayisi yok.

4 ekim 2022 15:03

4. Bulursun niye bulmayasın, şu an tam zam mevsimi başvur Bi yerlere.

4 ekim 2022 15:16

5. Ss selam, 27 yaşındayım diyorsun, bence kesinlikle iş hayatına aktif bir şekilde devam etmelisin, medya sektöründeki bir iş yeri sahibi olarak söylüyorum, bize bir cv ya da kişi geldiğinde sertifikalarına ya da diplomalarına değil kişi hayatta ne kadar tutunabilmiş, ne kadar aktif bi şekilde kendi hayatını sürdürebiliyor ona bakıyoruz. Tabi ki bu sektörden sektöre değişiyor ama iş hayatındaki bir insan her zaman pasif bi cv den daha öncedir, o yüzden bence de diğer anonimin de dediği gibi çalışırken iş bakmaya devam et, hele ki 23-24 yaştan sonra çalışma süresi büyük artı.

4 ekim 2022 15:17

6. Ve en önemlisi mülakatlarda iş tanımını sor, ne bekleniyor anla iyice. Sonra bir ay çalışıp mutsuz olduğunu fark etmemek için.

4 ekim 2022 15:25

7. a3 teşekkür ederim gercekten boyle bir yoruma ihtiyacim vardi ve a1 sana da ayni sekilde. cunku insan içinde olunca daha karamsar bakabiliyor ama biri yapmalisin dediginde inancim geri geliyor. dediginiz gibi calismam gerek herkes gibi. sadece biraz daha kendime gelmem gerekiyor bu konuda. sanirim bazen cocuk gibi davranip uzaktan bakamiyorum olaylara.

4 ekim 2022 15:36