sizce trans kadınların rahim nakliyle hamile kalması ve doğum yapması mümkün olabilir mi?

sosyal medyada bu konuda araştırma yapıldığı ve bunun yakın gelecekte mümkün olacağı söyleniyordu. bazı trans kadınlar bunun olacağı konusunda iddialı görünüyor. sizce bu ne kadar mümkün?

1. Bebek orada nasıl gelişim gösterecek, amniyotik sıvı nasıl oluşacak, nasıl beslenecek? Rahmi taktık oldu bitti değil ki hamilelik süreci başlı başına çok komplike bir süreç. Yakın gelecekte pek mümkün görünmedi bana.

3 haziran 2023 19:10

2. Doğum yapmak zaten konforlu bir süreç değil. Bunu isteyen bir transın amacı çocuk sahibi olmak değil, en kadın benim yarışına girip kendini kanıtlamaya çalışmaktır. İlerleyen süreçte bebeklerin anne karnına benzeyen yapay bir ortamda olgunlaştırılacağını düşünüyorum. Bu şekilde fizyolojik olarak kadın olan kişiler de yıpranma yaşamamak adına bu yolu tercih edebilir. Hedef kitle daha geniş olduğundan araştırma ve fonların bu yönde akması daha olağan.

3 haziran 2023 19:12

3. 1.si rahim kimden nakil edilecek o kadar kolay bi süreç değil.

İkincisi rahim ve bebek gelisimi diğer organlardan bağımsız ilerleyen bir süreç değil. O rahim varsa tamam sorunsuz ilerleyecek her şey dek değil yani.

Şuan böyle bir sey olamaz

İleride tipin daha da gelişmesiyle belki

3 haziran 2023 19:18

4. kim ne derse desin homofobik mi diyorsunuz ne diyorsunuz bilmiyorum ama bunun adı iğrençlik,iyice zıvanadan çıktınız. sonra vay efendim bu sapkınlık niye arttı diye düşünüyorsunuz.artar tabii,rahim yerleştirmek nedir ya.daha sonra doğacak çocuğun psikolojisini de mi düşünmüyorsunuz.her konuda amerikadan öndeyiz de bir bu konuda eksik kalmamışız gibi hak savunuyorsunuz önce bir insan olalım ondan sonra amerikan oluruz,aşırı komik.gökkuşağını gökte seviyorum

3 haziran 2023 19:21

5. kanka bu tarz şeyleri bilim dergilerinden takip et, sosyal medyadan değil. popüler bilim adı altında çarpıtılmış ya da insanları dehşete düşürüp ayrımcılığa yol açacak başlıklarla servis ediyorlar, millet de yiyor güzelce.

3 haziran 2023 20:04

6. Doğuştan kadınların bile çocuğu olmuyorsa oldurtamiyorlar. Bu dediğiniz hiç olamaz bence.

3 haziran 2023 20:11

7. bence mümkün olmayacak fakat transfobiniz de ağırmış bayağı kızlar...

3 haziran 2023 20:16

8. Arkadaşlar rica ediyorum böyle sorulara anonim olarak cevap vermeyin. Trans kadınlar doğuramayabilir. Rahim nakli olamayabilir. Ya da nakille doğurabilir. Bilim ne gösterir bilinmez.

Ama lütfen siz nickleriniz açık şekilde yanıt verin bu sorulara ki biz kim terf, kim fobik bilip hemen engelleyebilelim sizi. Lütfen.

3 haziran 2023 20:40

9. A15, size katılıyorum, yeri geliyor vahşi doğada bile hayvanlar farklı türden bir hayvanı evlat edinip öz yavruları gibi büyütüyorlar, biyolojik çocuk sahibi olmak için girilecek onca tehlikeli ameliyat vs bana da çok gereksiz geldi.

3 haziran 2023 20:42

10. iş rahim nakliyle bitiyor tabi canım hatta daha büyük bir haber vereyim size neye rahim eklerseniz hemen bir bebesi olur <3 cahillikten öleceksiniz ya

3 haziran 2023 20:58