sizce yüzdeki en önemli şey ne ?

bence kaş. kaş şeklimi değiştirince ve rengini açinca bütün havam değişti

1. bence orantı. şu sıralar instagramda yüzünü parça parça gösterirken gayet güzel duran ama bütüne bakınca çirkin gözüken yuzlerin oldugu reelslar görüyorum hep ve çoğunun ortak noktası orantisizlik.

örnek vermem gerekirse göz ve kaş şekli çok güzel mesela baksan bunun çirkin olması imkansız dersin ama aralari aşırı ayrık olduğu için uzaylı gibi duruyor. ya da alt çenesi aşırı hacimli ya da dar, agzi cok genis veya orta yüzü çok uzun vs vs. gibi uzar gider bu liste böyle.

Hatta ünlülerden örnek verecek olursam Hazal Kaya. bence gayet güzel bir kadın ama dikkatli baktiginda bir şey göze batıyor. o da orta yüz kısmının olmasi gerekenden uzun durması. kalan her şeyi güzel bence.

eskiden burun küçük olacak göz iri çekik olacak bilmem ne diye düşünürdüm ama artık fikrim değişti. yuzdeki uzuvlarin birbiriyle orantısı daha onemli

20 temmuz 2024 00:30

2. orantı +++

şimdi kaş desem, kaşı bitişik kadınlar bile görüyorum ben de tiktokta aşırı güzeller.

burun desem kemerli burunlu taş gibi kadınlar var, düzelttirse bütün çekiciliğini kaybeder belli yani.

dudak desem son zamanlarda niyeyse dolgun dudak moda oldu ama fav ünlülerimde dolgun dudak yok hiç mis gibi ince dudaklılar

o yüzden önemli olan orantı uyum ahenk artık ne denirse. en alakasız şeyler bile özgün bir güzellik çıkarıyo. kadınlara bayılıyorum genel olarak

20 temmuz 2024 01:20

3. Bir arkadaşım rahmetli Ayşen gruda dan için beyaz ten yeşil göz kızıl saç olması gereken her şey var ama bu kadın neden güzel değil derdi addsf orantıya katılmakla birlikte her şeyden bağımsız saç diyorum. Saç çok çok güzelse şayet yüzdeki çoğu kusuru çerçeveleyip geri plana atıyor

20 temmuz 2024 02:29

4. saç da doğru evet. düz saç kusurları daha ön plana çıkarıyor ama kıvırcık olup çirkin gözüme çirkin gelen kadın görmedim. kendimi de düz saçla güzel göremiyorum ama dalgalı olunca saçım önünden geçtiğim her aynaya bakarım jalqkwlsp

20 temmuz 2024 02:41

5. Yani tabii ki orantı. Ama ifadeyi etkileyen seyleri ayrica konusuyorsak, burun yuzun merkezi oldugu icin en etkilisi genele vurunca odur.

Gozlerin konumu yani birbirine mesafesi ve goz kapagi acikligi ifadeyi en cok etkileyen seylerden.

Influencerlardan ornek vereyim, sibil cetinkaya aslinda cok guzel olabilecek bir kiz ama gozlerinin yakinligi ve goz kapagi dusuklugu ifadesini cok etkilemis.

Sanem bahcekapili var bilen cikar, goz kapagi asiri acik onun da sibil'in aksine. O da butun ifadesini etkiliyor yuzunun geri kalani bebek gibiyken.

Bir de buyuk disliler genel olarak cok sansli. Kucuk dis de maalesef cekiciligi azaltan bir sey benimkiler kucuk.

O yuzden burun, goz mesafesi ve goz kapagi ve disler diyorum.

20 temmuz 2024 11:30

6. Kemik yapısı

20 temmuz 2024 16:31

7. facial harmony diyorum ben de diğerleri gibi. ama parçaları önem sıralamasına koysam göz/bakışlar > dudak > çene > burun

20 temmuz 2024 18:12