soğuk da yenebilecek yemek önerilerinize talibim?

merhaba arkadaşlar. korona salgınından dolayı neredeyse 3 aydır evden çalışıyordum, önümüzdeki pazartesi günü yeniden ofiste çalışmaya başlayacağız. ofis açılsa da bazı önlemlere uyulmaya devam edilecek, mesela teması azaltmak için mikrodalga, çay makinesi kullanımı ile ocakta bir şeyler ısıtma şimdilik yasaklandı. öğlenleri dışarıdan yemek de istemiyorum, kendim yapıp yanımda götürmek istiyorum. isıtmaya gerek kalmadan yenebilecek yemek önerilerinizi benimle paylaşır mısınız 🤗 şimdiden teşekkürler :) not: arkadaşlar, ben veganım. öneriler buna uygun veya kolayca veganlaştırılabilecek şeyler olurda ekstra mutlu olurum 😌

1. Süslü sebze yemeklerini soğuk yemeyi sevmiyor musun? Taze fasulye, bezelye, bakla bunlar soğuk yenebilir bence. Ben de küçük kavanozlarda taşıyorum bunları.

Bunun dışında humuslu sandviç, lavaş götürebilirsin. Nohut dürüm olabilir.

Wasa götürüp soslarını ayrı götürürsen batırıp yiyebilirsin yine humus veya tahin pekmez gibi.

Baklagil soğuk yemek bana çok dokunuyor ben yiyemiyorum o yüzden :(

Bulgur salatası/kısır yapabilirsiniz bol yeşillikli ben çook seviyorum ama domates koymayın sulanınca güzel olmayabilir.

Yulaf seviyorsanız bitkisel sütlerle geceden bekletip götürebilirsiniz veya işe gitmeden vaktiniz varsa sabah yapıp götürün çoğu zaman ılık oluyor çok soğumuyor.

Domates sosu, acuka gibi şeyler seviyorsanız yine ekmek üstüne hazırlayabilirsiniz üzerine de maydanoz roka ohhh

12 haziran 2020 15:46

2. bildiğimiz yeşil salataya haşlanmış yeşil mercimek ya da makarna eklersen doyurucu oluyor bayağı. sosunu da ayrı bir kapta hazırlarsın mis gibi öğün.

12 haziran 2020 15:48

3. kuskus salatası, mercimek salatası, kinoa salatası, bulgur yanına haşlanmış ve yoğurt, yulaf ezmesi, humus yanına wasa, çeşitli wrapler, barbunya pilaki, piyaz, kısır, mücver, havuçlu kırmızı lahanalı salata. salataların doyurucu olması için ceviz ekleyebilirsiniz, kıtırlık katıyor hem

12 haziran 2020 15:49

4. Her cesit salata ama benim favorim mercimek, kinoa, mas fasulye vb bakliyat salatasi

zeytinyagli sebze yemekleri (barbunya, taze fasulye, pirasa, enginar, yaprak sarma, biber dolmasi vs)

Karpuz,kavun,uzum vb bir porsiyon meyve yaninda vegan peynir veya vegan yogurt

12 haziran 2020 15:52

5. Yemekleri sıcak yemek daha çok hoşuma gidiyor normalde ama ofiste ısıtamamak zorunlu bir durum olacak maalesef.

Yulaf, acuka, wasa gibi şeyleri kahvaltıya daha çok yakıştırıyorum. Ama diğer önerileri not aldım kızlar, çok teşekkür ederim hepinize 😘

12 haziran 2020 15:55

6. önereceğim her şey yazılmış, çok güzel cevaplar gelmiş herkesten. takip ve teşekkür için geldim :)

12 haziran 2020 16:01

7. soruya kaynak yapacağım, biz de yeni ofise gelmeye başladık ve evden getiriyorum yemekleri, şimdilik sandviçle idare ettim ama normal yemeklere geçmek istiyorum. yemek taşımak için kap, sefer tası, yemek termosu vb. öneriniz var mı?

12 haziran 2020 16:05

8. Anonim 8, ben mikrodalgaya girebilen saklama kaplarını kullanıyordum süslü normalde. Ara sıra da cam kavanoz kullandım. Turşu, konserve, kahvaltılık sos, fındık ezmesi gibi şeylerden arta kalan kavanozlara epey iş görmüştü :d

12 haziran 2020 16:11

9. Zeytinyagli yemekler

Salatalar

Zaten vegansin onermek zor :) chia pudding falan

12 haziran 2020 16:19

10. Bol domatesli ekşili roka salatası