sorum kilolu süslülere, neden kilolusunuz?

hep zayıflara soruluyor nasıl zayıf kalıyorsunuz diye bir de diğer tarafı duymak istedim süslüler. yani ‘çok yiyorum, spor yapmıyorum’ gibi farkında olduğunuz ama kendinizi engelleyemediğiniz durumlar var mı? ailemde kilolu insan sayısı çok fazla, genetik olarak kilo almaya çok yatkınım. kilomu korumak için sürekli spor yapıp düzenli beslenmem gerekiyor, 2 hafta dikkat etmeyeyim kilo alıyorum mesela. ya da annem çok fazla ekmek yiyor ve haliyle sürekli kilo alıyor.

1. Hareket etmeyi sevmiyorum... Oturup yedikçe de kilo alıyorum :( spora başlayınca bir ay anca dayanıyorum.

6 ağustos 2020 00:41

2. Spor yapmayi sevmiyorum, yemek yemeyi seviyorum, polikistik overim var.

6 ağustos 2020 00:42

3. Param var yiyorum :)

6 ağustos 2020 00:45

4. Çünkü Abur cubur yemeyi çok seviyorum. devamlı normal yemek yiyince midem bulanıyo aklımdan cips çikolata çiğ köfte falan geçiyo devamlı. Bir kere aklıma girdi mi yiyene kadar asla çıkmıyo. Yememek için su, çay, kahve içiyorum ama kendime engel olamıyorum. Uyuşturucu bağımlısı gibi abur cubur bağımlısıyım sanırım.

6 ağustos 2020 00:52

5. yemek yemeyi seviyorum. yiyorum ama kilo almıyorum diyen ya 30 yaş altıdır ya da sizinleyken çok yiyip 3 gün aç gezen tayfadır.

6 ağustos 2020 00:52

6. Hastalık değildir ama hastalıklara sebep olur. Kilolu birine neden kilolu olduğu sorulabilir hasta olan birine de sorulabilir bence haddini aşacak şekilde olmadıkça sonuçta kimseyi ilgilendirmez değil mi kimse kimseye sağlık borçlu değil. Ben kiloluyum çünkü aşırı kötü bi beslenme alışkanlığım var hem zararlı hem çok yiyorum, yetmiyormuş gibi fastfood zincirinde çalışıyorum :( çok hareketliyim tempolu çalışıyorum ama hergün hamburger yiyorum öyle diyeyim.

6 ağustos 2020 00:54

7. çok hareketli değilim ve çikolataya karşı zaafım var.ekmek,makarna,pilav gibi şeyler yemem saglıklı yemekler pişiririm gel gör ki patates kızartması ve çikolata beni kilolu yapıyor.

6 ağustos 2020 00:59

8. Süslücüm anonim bir ortamda anonim şekilde sordum gidip de kimsenin yüzüne böyle bir şey sorulmaz, zayıfa da sorulmaz yani ayıp denen bir şey var. Linç yemek diye umuyorum. Sadece tetikleyicileri merak ettim. Hani isteyen kilosunu da yazabilir. Ben 55 kiloyum normalim ama dediğim gibi kilomu korumak için çooook dikkat etmek gerekiyor. Şu an çok mutsuzum ve 10 gündür ne spor yapacak da beslenmeme dikkat edecek motivasyonum yok net kilo almışımdır. Normalde abur cubur almıyorum çünkü aldığım her şeyi eve geldiğim gibi bitiriyorum dolapta çekmecede dururken rahat edemiyorum resmen. Yiyip içmeyi de seven biriyim maalesef:(

6 ağustos 2020 01:02

9. Kilo almamdaki bir diğer neden de yemek israf etmemeye çok takıntılıyım. Tek bir pirinç tanesi dökülsün istemem. Yemek yapmayı da annemden, aile büyüklerimden göre göre öğrendim e aile komple tombik olunca hep büyük porsiyonlar yapılırdı ben de ayarlayamıyorum tek yaşadığım halde tencere tencere yemek yapıyorum. Tamam ev yemeği falan ama her şeyin bir ölçüsü var. Ziyan olmadan bitsin derken fazla fazla yemii oluyorum. Dışarıda yerken de aynı şekilde tüm tabağımı bitirmeye odaklanıyorum doysam bile yiyorum.

6 ağustos 2020 01:07

10. Zararlı her şeye bayılıyorum. Hamburger bağımlısıyım her gün bıkmadan yerim. Tatlı çok seviyorum canım sürekli istiyor. İradesizim.

6 ağustos 2020 02:05