sorum kurtlar vadisi finalini izleyenlere ?

biliyorum sözlükte pek izlenen ya da izlense de siyasal islam olaylarından dolayı çok sevilen bir dizi değil ama yine de sormak istiyorum. devamı spoiler içerir. elif polatın düşmanları yüzünden kaza geçirdi, bacağı kesildi, makineye bağlandı, komaya girdi ve en sonunda da beyin ölümü gerçekleşti. polat bu gelişmelerin haberini an be an alırken gidip kızdan bir helallik alayım gerçekleri açıklayayım son kez bir sevdiğimi söyleyeyim demek yerine yanına gitmeyi hep erteledi. hep başka önemli işleri vardı. elifin hayatı ali ve polatı beklemekle geçti ve beklerken de yalnız başına öldü gitti. çok dokundu bana bu ya. gencecik insan hiç uğruna gitti. insan güya çok aşık olduğu birine bu sonu layık görür mü?

1. Dizide polat, elif'e gerçekten aşık değil.

7 şubat 2024 10:43

2. sorudan bağğımsız diziyi bilmeyenler için hatırlatma: kurtlar vadisi'nin verdiği mesajları iyi anlamak için evvela her bölümü oturup anlayarak dikkatle izlemeleri lazım... kurtlar vadisi'ni anlayacak daşşağa sahip olmayanların sevmemesi normal. sevmesinler aq, dizi bu çapsızlara kalmadı. kendi kitlesiyle yarattığı şanı ona yeter, beton yetmeez...

7 şubat 2024 10:48

3. Kurtlar Vadisi'ni baştan sona abartısız belki 20 defa bitirmiş biriyim, Polat'ın Elif'e duyduğu sevgi hiçbir zaman vatanına duyduğu sevginin çeyreği kadar bile olamadı. Bu yolda harcadığı kişilerden birisi de o yüzden elif oldu.

7 şubat 2024 10:54

4. + ayrıca gerçek kimliğini bilmelerinin sevdiklerini tehlikeye atacağının da bilincindeydi. Bunun da etkisi vardı.

7 şubat 2024 10:56

5. A3 madem en başta hiç elifin hayatına Polat olarak girmeyecekti kızla yakınlaşmayacaktı. Böylece elif polatın "zaafı" olarak görülmezdi düşmanları tarafından ve hayatı tehlikeye girmezdi. Ali olarak yaşattığı acılar yetmiyormuş gibi bir de Polat olarak kıza aşk acısı çektirdi. Güya güvenliği için kızı bir eve kapattı ve yalnız başına bıraktı. Elif zaten psikolojisi bozulmuş bir kızdı hepten delirdi. Bu karaktere çok haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Görüyorum yorumlarda elife Kezban ömür törpüsü bilmem ne denmiş hep ama elifin de kendince haklı sebepleri hep vardı. Katılıyorum Polat vatanına verdiği değerin çeyreğini elife vermedi.

7 şubat 2024 11:15

6.  Fişi çekilmeden önce sadece seninle olamadığım için beni affet, sadece senin çocuklarının babası olamadığım için beni affet diyerek günah çıkarttı ama eliften sonra on tane kadınla beraber oldu. Çocuğu da oldu. Bir tek elife çok gördü hayatında bir yer vermeyi.

7 şubat 2024 11:16

7. Kanka senaryoyu ben yazmadım sakin ol, seyirciye anlatılan düşünce buydu. Operasyon gereği zaten Elif'in hayatında bulunması gerekliydi, ilk bölümleri tekrar izlerseniz fark edersiniz diye düşünüyorum. Ayrıca Elif'i sevmeyenlere katılıyorum, o sebepten hiç onun açısından düşünmedim. Gerçeklik payı yüksek bir olay da değil, bu kadar içerlemeye gerek yok bence.

7 şubat 2024 11:22

8. A3 zaten sana bir şey demiyorum ya sence sana kızıyor olabilir miyim :d yazılan senaryoya laf söylüyorum zaten. Senin yorumuna cevap olarak yazdığım için belirttim a3 diye. Yani bir kurgu üzerinden analiz yapıyoruz ve konuşuyoruz bu gayet normal bir şey. Dizi hakkında konuşmak isteyenler için açmıştım soruyu. Çok da kasmaya gerek yok densin diye değil :d bu arada ilk bölümleri yakın zamanda izledim. Polat elifin hayatında olmak zorunda değildi. Aslan bey daha ilk başta uzak dur eliften ve ailenden demişti zaten.

7 şubat 2024 11:26

9. Diziye arada harcanacak yolunu gözleyen sevgili gerekliydi, o da elif oldu. Belki dümdüz mafya dizisi olmasın diye yapılan bir şeydi, senaristlere sormak gerekli :d

7 şubat 2024 11:30

10. Kadına verdiği değer o kadar çünkü. Tamamen islamcı, tarikatçı bakış açısına sahip bir karakter. Keza kadın da bunu içselleştirmiş. Türkiye'nin geleceğini çekmişler işte. O dönem yeditepe İstanbul gibi diziler de varken bu diziye ilah muamelesi yapılırken bugünkü Türkiye'ye şaşırılması da tuhaf.

7 şubat 2024 12:26