stajyer avukatlar ve zamanında stajyer avukat olmuş olanlar bu durum normal mi?

süslüler bir hukuk bürosunda stajım devam ediyor bu hafta başladım şehir istanbul. pazartesi başladım sürekli icradayım dosya arıyorum buluyorum talepte bulunuyorum oraya buraya gönderiyorlar ofiste 2 saat oturmamışımdır. kendimi çok aşırı yorgun hissediyorum günlük yürüdüğüm yol uygulamada 10 km görünüyor. eve gider gitmez yemek bile yiyemeden yorgunluktan yatıyorum bir stajyer daha var o ofiste bende 2 ay önce başlamış . bu durum normal mi ? herkes mi böyle ? bu 6 ayda mahvolacağım diğer stajyer bile bana iş veriyor icrada bunları yap diye. ilk başladığım için mi böyle ? çıkarsam başka hukuk bürosu bulmakta zorlanacağım ne yapmalıyım ?

1. İcra agirlikli bir ofiste calisiyorsaniz normal. Dogru demiyorum ama burolar bu sekilde. İcra isi cok fazla olmayan bir buro bulmaniz gerekiyor. Bir de icralarda is halletmek cok zor, dosya bul, talep tak, memurun gonlu olsun da vaktinde yapsin, yapmazsa tekrar git, tekrar ayni isleri yap. Cidden iki dakikalik is icin bazen iki uc kez gitmek gerekiyor. Bizim ofisimizdeki stajyer haftada 1 ya da 2 kez gidiyor mesela. Onda da yarim gun.

4 mart 2020 15:34

2. Bende öyle her dava var icra ağırlıklı değil dendi ama hukuk işlerini dilekçeyi falan diğer stajyer yapıyor ben icrada sürünüyorum belim ağrıyor dosya bulacağım diye. Birde it gibi davranıyorlar soru soruyorum çoğu suratıma bile bakmıyor icrada. Nefret ettim ya daha 3 gün oldu. Belki yeni geldiğim için böyledir ik üç hafta daha devam edeceğim bu durum böyle devam ederse avukatla görüşeceğim o hep masa başı ben koşuyorum eşit olsun diye eğer kabul etmezse ofis değiştiririm bulabilirsem .

4 mart 2020 15:59

3. Staj kesintisiz olmali evet. Buro degistirenler baska buro bulana kadar diger avukatin yanindaymisngibi gosteriyorlar. Yeni buro bulunca eski avukattan dilekce aliyolar su tarihe kadar yanimda staj yapmistir diye

4 mart 2020 16:07

4. Nasıl yani ben burda avukat yanında 1 ay çalışsam 1 ayda çıksam başka ofis arasam 2 2 ayım dolmuş mu oluyor ? Öyleyse çok güzel

4 mart 2020 16:27

5. Stajın kaçıncı ayındasınız süslü ve hangi baroya kayıtlısınız?

4 mart 2020 16:28

6. İstanbul . 7. Aya başladım ilk 6 ay geçen hafta bitti

4 mart 2020 16:33

7. Daha önce çalışmadınız sanırım ben de staj yapıyorum da şu an icradan pek kaçış yok galiba. İstanbul'da belki daha çok staj yeri bulma imkanınız olur. Yalnız çıkmadan biraz daha çalışın bence yeni başlayacağınız yer için olumsuz bir izlenim olmasın

4 mart 2020 16:37

8. Süslü çoğu avukatlık ofisi böyle maalesef. Stajyerlere meslektaş değil köle olarak bakılıyor. Yine de başka yer bulmadan çıkmayın bence. Artık avukatlar için de iş bulmak çok zorlaştı.

4 mart 2020 16:58

9. Stajınız meslek hayatınızın en önemli kısmı. Stajı nasıl geçirirseniz mesleğiniz öyle gider, bunu tüm stajyer arkadaşlar için söylüyorum. Bu nedenle dolu dolu geçirin, icra da yapın dilekçe de yazın, hepsi lazım. Sadece icra yapan bir ofiste çalışmayın, stajınızın çoğu bitmiş, bence daha fazla vakit kaybetmeden başka bir yer bulun.

4 mart 2020 17:35

10. Karar verdim. Önümüzdeki haftada böyle devam edeceğim. Çünkü staja başlarken avukat her şeyi öğreteceğim sana demişti. 2 hafta boyunca her gün bu işleri yaparken diğer stajyer ofiste takılmaya devam ederse avukatla görüşeceğim net bir şekilde icra takip elemanı gibi değil stajyer avukat gibi çalışmak istediğimi söyleyeceğim eğer kabul etmezse çıkacağım çünkü gerçekten 3 gün oldu ama 3 ay gibi Yorgun’um. Birde başlarken hiç para muhabbeti geçmedi bende sormadım bu kadar çok çalıştırıp harçlık vermezse de devam etmem. Ama nasıl 1 hafta daha dayanırım bilmiyorum :(

4 mart 2020 18:51