surekli kaygili olan biriyle arkadas olmak beni olumsuz etkiler mi?

kotuleme niyetim yok sadece kendimi korumak adina kotu etkilenir miyim diye soruyorum. kizla yeni tanistik sayilir ve surekli en ufak seyi bile kafasina takip offlayan pufflayan hayati kendine zindan eden birisi, kurdugun en ufak kelimeden farkli anlamlar cikartarak “niye bana boyle davraniyorsun” tribine giriyor dunyanin kendi etrafinda dondugunu sanarak her seyi kisisel algiliyor. genel olarak hayatiyla ilgili her sey hakkinda kaygili. gayet iyi bir insan olmasina ragmen anksiyetesi cevresi icin de kendisi icin de cok yorucu. bu tarz birini cevremde tutmak beni de etkiler mi? ben de ona benzer miyim onu merak ediyorum hani derler ya cevrendeki 5 kisinin ortalamasisindir diye o yuzden

1. ben uğraşmazdım.

15 mayıs 2024 16:16

2. e heralde etkiler süslü. sürekli söylendiği için moralinizi bozabilir, zamanla ona benzemeye başlayabilirsin vs vs.

15 mayıs 2024 16:33

3. tabi ki etkiler hatta ağzına sıçar afedersin. iyi olmaya odaklanmayan kimseye yüz vermeyin kimsenin psikoloğu değilsiniz.

15 mayıs 2024 18:09

4. anksiyetesi olan biri olarak söylüyorum kesinlikle etkiler. ayrıca bazıları arkadaşım yahut sevgilim diye iyileştirme (?) çabasına giriyorlar arkadaşlar siz psikiyatr ya da psikolog değilsiniz yılların bilimi bu insanlara çare olabilir sizin gibi sadece arkadaş ya da sevgililer değil. sadece kendinizi yıpratmakla kalırsınız karşı tarafa da faydası olmaz.

15 mayıs 2024 18:24