susluler bir sorudan geliyorum. ev almak mi daha mantıklı aeaba mı?

param yok işim bile yok. olursa diye soruyorum:/

1. Alabiliyorsan ev al tabi ama önce arabayla başlayıp zamanla yükseltip biraz birikim ve krediyle sonra o arabayı satıp daha düşük bir modele binerek ya da hiç binmeyerek ev alınabiliyor yani sermaye gibi ama ev alıcam diye hiçbir şey almadan para beklememeli

12 ocak 14:55

2. A2 diğer soruda bir süslü araba senden hep götürür demiş de o yüzden sordum.

12 ocak 15:02

3. Kişinin hayat tarzına ve yaşadığı yere göre değişir. Küçük şehirde yaşasam ilk önce araba alırdım çünkü toplu taşıma bok gibi oluyor genelde arabasız yaşanacak gibi değil. Büyük şehirde de ev almak kendini sürekli artan kiralardan korumak için mantıklı bir seçenek. Ama araba daha ucuz olduğu için yatırıma başlamak için daha ideal sanki. Hayatı da kolaylaştırıyor.

12 ocak 15:07

4. araba yatırım değildir, her yer toplu taşıma dolu arabanın da bin ton masrafı var. ev almak her zaman bir numara. semt> ev >>>>> araba

12 ocak 15:28

5. Araba kullanılması gerekiyorsa tabi ki araba. Mesela ben işe arabasız 1 buçuk saatte arabayla yarım saate gidiyorum. Evin kirasını öderim ama arabasız yapamam

12 ocak 22:52