susluler bugun taciz yuzunden is yerinde muthis bir kavga ettim?

kurumsal bir yerde calisiyorum, bir is arkadasim beni ve yakinlardaki birini daha sabahlari aliyordu. bu ucuncu arkadas yakin zamanda tasindi ve iki kisiye dustuk. benim yasim 26 karsimdaki adamin sanirim 47-48 ve ucuncu kisi gittikten sonra bu adamin konusmalari degisti. bana x'cim, canim, bitanem.. birkac gun kiyafetimin ne kadar guzel oldugunu bana her seyin yakisacagini soyledi. ben de bu olay 3 kez tekrarlaninca hemen baska biriyle gidecegimi, artik 3. kisi de olmadigi icin yolunu uzatmasini istemedigimi soyledim ve bir daha hic konusmadim. iki haftadir da durum boyleydi, dun skype uzerinden cay ya da kahve icelim gibi bir sey yazdi. bugun de herkesin ortasinda bana boyle yazdigini ve simdi icebilecegimizi soyledi. kem kum etti, masama cagirmistim geldi sonra ben buyrun dinliyorum diyince kendi masasina gitti. arkasindan ben masasina gittim. konuyu da soyle klise bir sekilde(herkesin duyacagi sesle) sizin de esiniz vardi degil mi, esinize is arkadasi canim bitanem cok guzelsin dese ne hissedersiniz diyerek actim.

1. kusura bakmayin, cok karisik olmasin diye buradan devam ediyorum.

ben boyle soyleyince ben seni kardesim olarak goruyorum'a getirdi orada bir sinirlendim ve bagirarak 'ne kardesligi, siz benimle boyle konusamazsiniz' falan dedim. hala boyle kardeslikten dem vuruyordu elimi masasina vurdum  tekrardan benimle boyle konusamazsiniz, kardes degiliz ben kadin olarak calismanin zorlugunu biliyorum yapamazsiniz falan dedim. ama oyle bagirdim ki yan ofistekiler falan geldi.

simdi sizce nasil devam etmeliyim, normal gitmeyi falan dusunuyorum. nasil bir yol izleyim

3 ekim 2024 17:31

2. Şikayet et bence hazır olaylar tazeyken

3 ekim 2024 17:34

3. nasıl bir şirkettesin bilmiyorum ama ben bizim şirkette böyle bi şey yaşasam adamla muhatap olacağıma gidip üstlerime şikayet ederim onlar icabına bakar. yönetimin personeli sklemediği bir yerdeysen adamın ağzına açıkça sıçman iyi olmuş

3 ekim 2024 17:43

4. geçmiş olsun ileride kendini en iyi hissedeceğin şeyi yapmışsın öncelikle sorumlu olan kişiyle direkt yüzleşmişsin.

bu pislik sana itiraf atmaya yeltenmeden direkt üstteki kişilere de durumu anlat.

3 ekim 2024 17:48

5. valla helal olsun. üstlerine bildir ki sonradan edepsizlik edip ayağını kaydırmaya çalışmasın pislk

3 ekim 2024 18:09

6. süslü helal olsun valla çok iyi yapmışsın keşke ben de böyle yapabilseydim eski şirketimde :( senden sonra da birini taciz etmemesini engellemiş oldun <3 hiçbir şey yokmuş gibi devam bence adamla arana mesafe koyarsın

3 ekim 2024 18:22

7. Süslüm öncelikle ağzına sağlık, benim de başıma benzer birşey gelmişti. Hukuk departmanı ve müdürüme şikayet ettim, uyarı almıştı. Bir daha beni gördüğü yerde köşe bucak kaçmıştı.

3 ekim 2024 18:34

8. Helal olsun diyorum bu itleri utandırmak lazım

3 ekim 2024 19:04

9. Helal olsun, ağzına sağlık süslüm. Yorumdaki süslülere katılıyorum, Üstlerine haber vermeni ben de destekliyorum ama Aynı zamanda öfkeyi içimize atmayıp bağırmamız da bu tacizler karşısında duran bir kadın olarak öz güvenimizi yerinde tutuyor. Diğer türlü öğretmenine şikayet eden çocuk gibi düşünüp daha da abartabileceklerine ve küçük beyinleriyle seni korkutabileceklerine inanıyorlar. İki savunma da gerekli.

4 ekim 2024 01:09

10. susluler katta bulunan yoneticimizle de konustum, bu yasanirken o ofiste degildi bana hak verdi. pislik adamin su siralar baska bir yerle gorusmesi var iznin olursa onu bekleyelim sonra ik tarafina bildirelim dedi ben de kabul ettim. karsimdaki pislik cok piskin, cok yuzsuz bu olaydan sonra fisir fisir birileriyle konustugunu gordum sanirim benim hakkimda bir sey anlatmaya calisiyor ama elle tutacagi hicbir sey yok. neyse ben bir muddet burnum gayet yukarda gururla isime gelip gidecegim.

her neye inaniyorsaniz, ben tanri demeyi tercih ediyorum bizleri iyi kalpli insanlarla karsilastirsin. haklinin bir sekilde mutlu olacagini biliyorum yani biz :)

4 ekim 2024 11:56