tüketici hakem heyeti kararı uygulanmıyor?

benim elimde kazandığım bir tüketici hakem heyeti kararı var. firma hukuk departmanımızdan haber bekleyin diyor başka da bir şey demiyoe. 1 ayı geçti. ya da diyor ürünü getirin 30 iş günü içerisinde firma size dönecek karar verip diyor ama zaten iadesine karar vermiş tüketici hakem heyeti. yani heyet kararını uygulamıyorlar. icra nasıl başlatırım süslüler?

1. Ben ürünü vermedim. Daha önce başka firmayla şöyle olmuştu, ürünü getin para iadeniZi yapalım demişlerdi. Getirmistim aynı anda paramı almıstım. Bunlar getirin firma 30 iş gününde dönecek diyor. Para verceği de kesin değil. Koskoca ayakkabı firması ama insan güvenemiyor tüm bu süreçten

22 temmuz 2022 14:56

2. Adliyeden icra takibi başlatabilirsiniz.Ben yapınca bir yerde hata olmuş sanırım dlüyeden başlattığım takipten sonuç alamamıştım.tanıdık avukat faiziyle birlikte aldı.avukatlık ücreti de ödediğim halde faizi karşılamıştı ürünün ana parasını almıştım çok şükür.benim aldığım yer de kem küm etmişti yok kutuyu getirin yok şöyle böyle ama tüketici hakem heyeti kararına uymak zorundalar.ben 5-6 sene önce yaşamıştım bu olayı değişen bir şey varsa bilmiyorum bu arada.

22 temmuz 2022 15:03

3. Thhye gidip yeni süreç mi başlattınız??

22 temmuz 2022 15:39

4. Tekrar Thh ye başvurup aylarca yeni karar için beklemenize gerek yok icra takibi başlatacaksınız sadece.

22 temmuz 2022 17:27

5. A4 ürünü vermedim ama çünkü firma çok lakayıt. Paranızı vericez demediler asla

22 temmuz 2022 17:36

6. Ben 25 martta basvurmustum. 10 haziranda geldi karar. Hem tekrar tüketici hakeme basvurup hem icra baslatsam nolur? Hem tüketici hakem heyetinde faiz de istesem?

22 temmuz 2022 20:07

7. Ürünü verip vermemeniz önemli değil icra takibi başlatabilirsiniz. Kararda ürünün şirkete iadesine karar verilmemiş ise onlar size karşı bir şey yapamaz.

22 temmuz 2022 23:38

8. A4 peki faiziyle beraber icra takibi başlatabilir miyim? Yoksa onun için tekrar mı tüketici hakem heyetne başvurmam lazım? Hem tüketiciye başvursam hem icra başlatsam olur mu

23 temmuz 2022 01:51