türkçe bir mühendislik okumak?

daha doğrusu şöyle sorayım, ultra köklü muhteşem bir üniversitede bölümü türkçe okumak mı? yoksa türkiye'de ismi duyulmuş çok mükemmel olmasa da iyi bir halde olan bir üniversitede aynı bölümü ingilizce okumak mı daha avantajlı? bu arada ikinci söylediğimin puanı çok daha yüksek. bu arada üniler ytü-itü bölüm de matematik mühendisliği. beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler

1. ultra köklü üniversite. iş ilanlarında bile direkt üniversite bakıp eliyorlar ki ingilizceyi kendiniz geliştirip mesleki kurslarla tamamlayabilirsiniz

4 kasım 2018 22:56

2. Değil mi ya? Ben de aslında öyle düşünüyorum ve İTÜ de okumayı hep çok istiyordum.

4 kasım 2018 22:58

3. Ultra köklü muhteşem bir üniversitede mühendislik eğitimi ingilizce değilse o üniversite ultra köklü muhteşem değildir.

4 kasım 2018 23:17

4. tamam da, itude tum dersler turkce degil ki? yuzde 30 ve yuzde 100 ingilizce olmak uzere ikiye ayriliyor cogu bolum. ikisinde de temel muhendislik dersleri ingilizce. ayrica yuzde 30 ingilizce olanlar mesleki derslerini ingilizce secebiliyor. yani yuzde 30dan yuzde 70-80e kadar cikartabiliyorsun, hatta belki daha fazla. suslucum burda sormak yerine itulu/ytulu birilerine sorabilirsin. su anda istedigini sor cevaplarim.

4 kasım 2018 23:27

5. itu muhtesem bir okul mu? tartisilir fakat ultra koklu oldugunu kimse inkar edemez, hele ki turkiye sartlarinda. bunu da yazmak istedim, insanlar ic yuzunu bilmeden yargilamaya bayiliyor

4 kasım 2018 23:29

6. süslüm ne olursa olsun iki üniversitede de dilinizi geliştirmek size kalmış bir şey :) bölümünüz ingilizce de olsa siz kendiniz çalışmazsanız bir şey katmaz o size maalesef. itü’de ingilizce olanakları gelişmiş, anonimin açıkladığı gibi %30 ingilizce 80’e kadar çıkabiliyor. ayrıca hiçbir üniversitede mükemmel bir ingilizce eğitimi verilmiyor. ytü’de ingilizce seviyesi düşük olan tanıdıklarım sınavı sallayarak hazırlığı geçti mesela. ben köklü bir üniversiteyi tercih ederdim.

5 kasım 2018 00:54

7. Ben ingilizce bir bölümde okudum, mesleki ingilizcem de çok iyi dolayısıyla. Ama matematik mühendisliği için çok şart mı derseniz ben itü’de okuyun, alabildiğiniz kadar dersleri ingilizce alın, dışarıdan takviye edin derim. Bazı bölümlerde bölümden çok üniversitenin adı iş buluyor çünkü

5 kasım 2018 07:27

8. İngilice yüzdesinin 30 olduğunu biliyordum ama arttırılabilir olduğunu bilmiyordum. Teşekkür ederim içim daha çok rahatladı.

Ayrıca tamamen ingilizce eğitim vermiyor diye "Mühendishane-i Bahri Hümayun" diye kurulmuş bir üniversiteye köklü değil denmesi biraz düşündürdü beni. Cevap veren herkese teşekkür ederim akademik kadro uygun şartlar vs vs bunları da karşılaştırdıktan sonra hepsi kafamda netleşecek ama en önemli kriterlerimden biri çözülmüş oldu teşekkür ederim❤️

5 kasım 2018 07:54

9. Ben eğer eğitimi ingilizce değilse ultra köklü muhteşem değildir diyen anonim. Cevapları okumadan yazmıştım. İtü olduğunu bilmiyordum. Matematik mühendisliği için itü elbette çok iyi. Başka nerde var bu mühendislik bilmiyorum, itü'nün kendine has bölümleri var gerçekten. işletme mühendisliği vesaire gibi. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim, ben büyük bir holdingde çalışıyorum ve bu yaz gözümün önünde nice itülüleri, bilkentlileri çatır çatır harcayıp sadece odtü ve boğaziçi'nden alım yaptılar. Bunu da göz önünde bulundurun. Rakibiniz olmayan bölümler seçin. İşletme mühendisliği, matematik mühendisliği gibi. Ama tutup itü endüstri yazarsanız hiçbir boğaziçili karşısında şansınız olmaz. Hem dil hem eğitim açısından sizi sollarlar.

5 kasım 2018 10:24

10. İtu %30 mu yoksa türkçe mi? %30 sa yaz bacım