türk erkeğinin sarışın mavi gözlü takıntısı? avrupalı=güzeldir algısı? içselleştirilmiş ırkçılık gibi geliyor bana? sizce?

birçok ülkede bu şekilde. hitler dünyanın geri kalanını sarışın mavi gözlülerin üstün ırk olduğuna inandırma konusunda başarılı mı oldu? bazı asya ülkelerinde sarışın mavi gözlü turistlere resmen tapılıyor. fakat siyahi bir turist aynı muameleyi görmüyor.

1. %100 içselleştirilmiş. aşağılık kompleksi ayrıca

9 şubat 2021 12:40

2. Sarışın mavi gözlü isteyen erkek ve kadınlar çoğunluk. Nerede olursa olsun anket yapılınca en çok bu özelliklerin arandığı ortaya çıkıyor.

Süslü sözlükte iki gün önce erkekte aradığınız özellikler başlığınsa bile sarışın mavi gözlü olmazsa olmaz demiş biri.

Tabii Türkiyede bunu arayan erkekler genellikle aşırı esmer oldukları için trajikomik oluyor.

9 şubat 2021 12:48

3. anonim 2, saç, ten, göz rengi olarak bir kriterim olmadığı için tuhaf geliyor bana bu durum. biri çekiciyse çekicidir bunun ırkla, tenle, saç-göz rengiyle alakası olduğunu düşünmüyorum. belli bir grubu seçip geri kalanın özelliklerini aşağılamak ırkçılık gibi geliyor. siyahi kadınların dış görünüşüyle dalga geçen türk erkekleri gördüm mesela. biri kafalarında sarışın mavi gözlü barbilere ne kadar uzaksa o kadar çirkindir gibi algı var kafalarında.

9 şubat 2021 12:54

4. Süslü ben de size katılıyorum. Bir siyahi modelle ilgili haberin altına kadına ağza alınmayacak hakaretler etmişti Türk erkekleri. Birkaç kadın da rengine bak ben daha güzelim falan demişti ki model cidden güzeldi.

Ben bu tip insanlar tercihlerini belirtince mutlu oluyorum çünkü böylece onlardan uzak durabiliyoruz. Belirli bir irkla birlikte olmak isteyen çoğu kişinin niyeti kötü. Mesela tanıdığım biri asyali kadınlar her şeyi yapar asla hayır demez diye asyalı karı istiyormuş. (gizlinot: Nasıl tüm kıtanın kadınlarını aynı kalıba soktu diye sorma. )

9 şubat 2021 12:59

5. Anonim 4, tamam doğru ama tüm dünyanın sarışın mavi gözü beğenip siyahileri beğenmemesi tesadüf mü? siyahi kadınlar en az beğeniler kadınlar dünyada(bence çok güzeller o yüzden tuhaf bir durum) bizde koyu ten nadir fakat neden hintiler ve siyahiler beğenilmiyor? Bence olay nadir olmasından çok daha farklı.

9 şubat 2021 14:10

6. her şeyin bir altın oranı var. beyaz ırk olma durumu feminen enerjiyle beyinde eşleştirildiğinden kadınlarda ideal görünüyor erkeklerdeyse koyu ten esmerlik daha maskülen bulunur ve aranır daha çok. Hatta yabancılarda "tall&dark men" kalıbı vardır bir erkek yakışıklıysa direkt bu kalıbı kullanıyorlar. bir mantığı yok yani. türkiye'de sarışın erkek arayan kadın çok olabilir ama bunu da avrupalı genine benzeme ondan çocuk yapma içgüdüsüne bağlıyorum. ben buğday tenli koyu kahve saçlıyım şahsen.

9 şubat 2021 21:45

7. ben esmerim, bazı yerlerde bunu söylediğimde hayır canım sen esmer değilsin güzelsin diyenler olmuştu. yani esmerler çirkin mi oluyor? kafalarda yerleşmiş garip bir algı var ama bunun sebebini bilmiyorum. evet gerçekten çok hoş renkli çipil çipil gözler altın saçlar ama her sarışının güzel olduğuna da inanmıyorum. güzellik görecelidir evet ama gerçekten bir arkadaşım vardı lisede kızın suratı yaşlı görünüyordu yani kaba bir tipi vardı. sırf sarışın diye kıza sürekli teklifler yağardı. herkes kimi beğeniyorsa onunla olmakta özgür ama sen sarışın seviyorsun diye esmerliği yeremezsin.

10 şubat 2021 02:41

8. Tanıdığım çoğu türk erkeği böyle. Hatta şöyle örnek vereyim. Mavi gözlü+Koyu buğday tenli+koyu renk saçlı kadınla sarışın+beyaz/çok açık buğday tenli+balıketli ama uzun boylu (170 üstü) kadın karşılaştırmasında sarışın olana düşüyorlar. O kadar net. Hepsinde sarışın ve beyaz/açık buğday ten takıntısı var

10 şubat 2021 11:17

9. Kesinlikle. Ben bunun Avrupa'nın yaptığı propaganda ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Osmanlı dönemindeki bazı kaynaklarda yazıldığı üzere sarışınlar çirkin bulunurmuş. Koyu saç, köyü göz ve açık ten en güzel sayılırmış. Her ülke bu şekilde kendi güzellik standartlarına sahipken son yüzyılda tüm dünya sarışın mavi göze takıntılı oldu.

10 şubat 2021 11:46

10. Anonim 7, katılıyorum. Ben aksine esmerleri daha güzel buluyorum genel olarak. Hakları yeniyor bence.

10 şubat 2021 11:47