türkiye'de öğretmen olmak mı yurtdışında garson,kasiyer vb. işlerde çalışmak mı?

türkiye şartlarında öğretmen olmak istermiydiniz yoksa mesleğinizi bir köşeye bırakıp ömür boyu çok daha yorucu işlerde çalışıp yurtdışında mı yaşamak isterdiniz? gerçekten böyle iki seçeneğiniz olsaydı ne yapardınız açıklamalarıyla yazarsanız sevinirim süslüler.yıllarca öğretmenlik için didinip çalışmış birinin mesleği yurtdışında tanınmadığı için yapabileceği işlerde kısıtlı.türkiye'de kendi mesleğini yapmak ve bu şartlarda yaşamak mı yoksa ömrünün sonuna kadar 12 saat ayaktada kalırım yeri gelirse deyip gitmek mi sizce?

1. Gidebiliyorsam giderdim en azından bir süre katlanırım. Hatta gitme yolunu biliyorsanız paylaşırsanız çok sevinirim

7 mayıs 2019 16:30

2. ben türkiye'de mesleğimi yapmayı tercih ederdim. ben mühendisim, 8 senedir çalışıyorum düşünüyorum şu anda gidip garsonluk falan yapamam. kesin linç yiyeceğim ama gidenlere, gitmek isteyenlere saygı duymakla birlikte ben yurtdışına gitme durumunun aşırı abartıldığını ve romantikleştirildiğini düşünüyorum. evet ülkemiz kötü durumda, ben minik kız çocukları gibi istediğim eteği giyemiyorum diye ağlayanlardansa(gizlinot: tabii ki herkes istediğini rahatça giysin ama ilk öncelik olarak bunları söyleyenleri komik buluyorum) adalet, insan hakları gibi çok daha büyük sorunlarımınız olduğunun farkındayım ama maceracı ve kolay adapte olan biri değilseniz belli bir yaştan sonra yapayalnız başka bir kültüre alışmak bence çok zor. bence iyice araştırın soru sahibi. gidenlerden olumlu/olumsuz yorumları bolca okuyun. kendinize göre artsını/eksisini kıyaslayın ve ona göre karar verin.

7 mayıs 2019 16:39

3. bulgaristan göçmeniyseniz ab pasaportuna sahipsiniz veya eşinizin sahip olması.

türkiye'de öğretmenlik maaşı düşük demiyorum asla sadece diğer tüm koşulları düşününce karar vermek zor oluyor.burda yaşamanında yurtdışında yaşamanında kendine göre zorlukları var

7 mayıs 2019 16:43

4. Yurtdışına bir şekilde gidip orda gerekirse yeniden bir okula yazılıp kalmayı garantileyip, kendi sevdiğim bir mesleği yapmaya çalışırdım.

7 mayıs 2019 16:51

5. Ortalama 5 bin lira maaştan kasıt brüt sanırım. Kendi adıma türkiye'de öğretmen olup 5 yıl çalışıp yurtdışında görev almak için girilen sınava hak kazanmak diyorum. Ama 5 bini unutun.

7 mayıs 2019 16:52

6. Türkiye'de öğretmen maaşı yüksek değil arkadaşlar. 10 yıldır çalışıyorum maaşım 3800 ve okulda hademelik yapan abi benden çok maaş alıyor. Herkesin ekders, özel ders şansı da yok ayrıca. Çalışma hayatimin yarıdan çoğunda sıfır ekders çalıştım branşım da iyi bir branş olduğu halde görev yerimin şartları gereği kurs özel ders de veremedim. Benim gibi çok kişinin de olduğunu biliyorum.

Öte yandan öğretmenlikle garsonluk kıyaslaması yapmanız bile çok saçma. Bahsettiğiniz gibi öğretmenliği bırakıp yurtdışına gitmiş bakıcılık garsonluk yapmış bir arkadaşım var. Sonra orada evlenip kaldi. Şu an ekonomik olarak Avrupa da çok iyi durumda değil. burada üst sınıf sayılacak bir işi vardı eşinin. Ama orada zor şartlarda gecinebiliyorlar. Hatta Türkiye'den kardeşleri falan destek oluyor zaman zaman. Fazla romantik hayallere kapılmayın bence iyi araştırın.

7 mayıs 2019 16:53

7. romantik hayaller değil.size ortadaki gerçek seçenekleri söyledim.ve siz ne yapardınız dedim.biri öğretmenlik diğeri ise türkiyede yapmak istemeyeceğiniz meslekler.hepsi bana fikir oluyor teşekkür ederim.

7 mayıs 2019 16:58

8. Ben de bu soruyu kendime çok soruyorum. Avukatım. Ortalama bir maaşım var. Ab birliği vatandaşlığım mevcut. Ancak mesleğimi çok seviyorum. Burada bu kadar didinip ulaşmışken, sıfırdan denklik almaya enerjim, isteğim yok.

7 mayıs 2019 17:02

9. Maaş bordromu mu paylasiyim anon2 çalışan benim yani inanma derken? Annemin okulundan bahsetmiyorum sizin gibi, kendi maaşımdan bahsediyorum. Ama siz daha iyi bilirsiniz tabii çünkü cahil özgüveni. Komiksiniz gerçekten.

Soru sahibi ben de size gerçek seçeneklerini yaşayan gerçek birini örnek verdim. İmkan varsa yurtdışı öğretmenliği değerlendirin derim yukarıda bir suslunun de söylediği gibi.

7 mayıs 2019 17:05

10. yurtdışı görevine seçilen öğretmenler mi demek istediğiniz?

belirli şartları karşılayanlar katılıyor diye biliyorum.ama onunda süresi 1-2 yıl gibi.süresiz olmuyor oda.her branşa göre değişiyor tabiki herkesin aynı değil.lütfen kimse kimseyi kırmasın.burda sadece hayatımız için önemli olan bir kararı sizlere danışmak istedim.kafam çok karışık

7 mayıs 2019 17:08