türkiye’den yurt dışına gelin gidenler ?

türkiye’de yaşayıpta yurt dışına gelin giden süslüler, çeyiz olayını nasıl yaptınız? neler götürdünüz? çok fazla eşya götürenler nasıl gönderdiniz?

1. anonim 1, evet soru tıpkı öyle oldu ama danışabileceğim sizden başka kimsem yok :( Annem çeyizin yok zaten birşey almayız diyor, erkek arkadaşımla bu konuları konuşmaya çekiniyorum ve sadece kendi kıyafetlerimle gitmekte tuhaf geliyor.

19 temmuz 2019 16:06

2. niye tuhaf geliyor yahu, asil burdan oraya 8646873131 tane bavulla esya tasimak tuhaf. Hem yurtdisinda daha ucuz kucuk ev aletleri beyaz esyalar falan. Mustakbel esinle beraber gider alirsiniz her seyinizi.

19 temmuz 2019 16:10

3. Oradayken alirsiniz? Annenizle birlikte yurtdisindayken alisverisi yapin. Cunku buradan buzdolabi bilmemne goturmek imkansiz sonucta hani

19 temmuz 2019 16:11

4. zaten oyle gidilmez biraz eski kafali oluyor gurbetciler. Laf olur agizlarinda.

havlu nevresim vs tekstil inanilmaz pahali turkiyeden al gotur. kucuk ev esyalarindan kahva makinesi ve tost makinesi gider ama kalanlarini ordan alirsin hesapli cunku.

19 temmuz 2019 16:20

5. sormak istediğim beyaz eşya değildi aslında. Havlu, nevresim takımı gibi ev tekstil ürünleri, mutfak ıvır zıvırlarıydı :)

Beyaz eşya ve mobilyaların götürülmeyeceğini tabiki biliyorum. Ki yaşayacağımız bölgede birçok ev eşyalı durumda. Alınmasına gerek bile olmayacak.

19 temmuz 2019 16:20

6. Bence sadece havlu, nevresim, yorgan gibi şeyleri götürün (2 adet yorgan, 4 tane yastık, 4 nevresim takımı, bornoz seti, 6-7 tane havlu, el havlusu, 2 pike takımı, 2 battaniye gibi) bunları da gideceğiniz havayolu firmasıyla daha önceden konuşup ayarlayabilirsiniz, online kilo arttırmalar her zaman daha avantajlı onlara bakın önce, gideceğiniz yerden gelen-giden olursa onlara 2şer parça verip yollayın mesela. Onun dışında elektrikli mutfak eşyaları orada her şekilde daha uygun. Burada 3000den başlayan Zwiling çatal-bıçak takımı Almanya’da 200 Euro. bir de bütçeye göre tabii, eğer uygun fiyatlı alacaksanız karaca/emsan gibi yerlerden set aldığınızda çok daha uyguna geliyor. Ben mutfak için hemen hemen herşeyin Alman olmasına dikkat etmiştim, sanırım hepsini oradan alabilsem %30’a yakın daha uyguna alabilirdim. Kendinize bütçe ayırın ve alışverişinizi oradan yapın derim.

19 temmuz 2019 16:53

7. Amerikaya gittim, sadece kendi özel eşyalarımı ve para götürdüm, beğendiğim her şeyi zamanla tek tek ordan aldım. Avrupaya nasıl olur bilemiyorum ama amerikaya bir ev eşyası götürmek dünyanın en saçma şeyi. Sadece özdilek bir bornozum vardı mesela onu götürdüğüme memnunum, ama o da özel eşya yani. Bir de evimde her şeyin takım olmasını seviyorum, mesela bütün küçük ev aletleri gri ve siyah, bütün havlular beyaz şeklinde. Gidip aynı beyaz havludan kaç tane gerekiyorsa aldım mesela, veya aynı beyaz nevresim setinden 3 tane aldım. 1 tane kaliteli yemek takımı 1 tane de aynı renk kahvaltı seti aldım, misafire de kendimize de onları kullanıyorum. Her şey çok sade ve uyumlu oldu.

20 temmuz 2019 01:32

8. Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim. Sanırım biraz ev tekstil ürünü alıp kalanı için para biriktireceğim. Zaten ilk etapta kurulu eve gideceğim, zamanla eksiklerimi veya hoşuma gidenleri alırım.

20 temmuz 2019 10:45