türkler neden ve nasıl müslüman oldu?

amacım tartışma çıkarmak falan değil ama orta asya zamanı türklerin töreleriyle islam o kadar farklı ki.zihnimde hep islamiyet araplara ait diye bi düşünce yer edinmiş ve türkler araplaşmış gibi geliyor bana islamiyetle beraber.aslında türklerin inanışları ve yaşayış biçimleri o kadar farklıymış ki.şimdi her şey çok farklı olabilirdi.o zamanlarda yaşamak isterdim kadının yeri çoook daha farklıymış olumlu anlamda.ben şu an müslümanım ama bu şekilde düşünerek yanlış bişey mi yapıyorum bilmiyorum :d ne diyosunuz

1. Çok farklı derken ikisi de tek tanrı inancı evet ama töreler farklı işte

3 aralık 2021 15:47

2. Teşekkür ederim süslü :) pek tarih bilgim yoktur ama buradan arastırmaya baslayabilirim

3 aralık 2021 15:49

3. Dün gece bir şey duydum bi büyüğümden, türkler kılıçla müslüman oldu diye.ilgimi çekti

3 aralık 2021 15:50

4. Ben de müslümanım ama keşke olmasaydım, olmasaydık..

İslam islam diye ülkemiz elden gitti ötesi var mı

Gercekten o kültürü devam ettirebilseydik şuan çok farklı yerlere gelirdik

3 aralık 2021 15:52

5. Evet ya bi de şu şekilde.nasıl bu kadar benimseyebilmişler ki islamı.işkenceyle falan da bi yere kadar.bu millet bu dini aşırı benimsemiş o yüzden bu durumdayız evet tanrı inancım var kesinlikle var ama din kuralları olarak aklımda soru işareti dolu.keşke kendi kültürümüz devam etseydi

3 aralık 2021 15:58

6. Alevilik islamiyetin bir mezhebi değil mi süslü müslüman olmamak için derken

3 aralık 2021 16:09

7. Avrupalılar neden Hristiyan olduysa o yüzden. Olan şeyler olması gerektiği için oluyor. Ayrıca soruda yazdıklarınız doğru değil biraz okuyun.

3 aralık 2021 16:09

8. Soruda doğru ya da yanlış sayılabilcek tek cümle kadının yeri kısmı.ne demek istiyosan belirtilebilirsin a7 zaten bilmediğim için soruyorum sizlere

3 aralık 2021 16:10

9. Tesekkür ederim süslü

3 aralık 2021 16:15

10. türklerin bir çok farklı boyu ve devletleri vardı dönemdaş, biri müslümanken biri değildi aynı dönemde. genelde savaşlarda tutulan taraflar belirlemiş müslümanlığa geçişlerini de.

3 aralık 2021 16:37