tüy sarartıcılar neden tüyleri uzatıyor? içeriğindeki bi madde mi neden oluyor yoksa tamamen yanlış bir bilgi mi?

içeriğinde tüyleri besleyen bir madde mi var yoksa tamamen doğru bilinen bir yanlış mı? gerçi düşününce uzatmasa tüyler hep sarı kalmaz mıydı? çok kararsız kaldım kullanıp kullanmamakta yardım edin lütfen süslüler :)

1. sarartıcı etkisi belli bir süre sonra geçtikten sonra dipten tüyler siyahlaşmaya başlıyor ve biz bunu tüyler uzamış diye algılıyoruz gibi bir yazı okumuştum geçenlerde. dığeu mu bilemiyorum doğrusunu bilen düzeltebilir tabi ki.

7 ocak 2021 17:18

2. Kılın derinin üstündeki kısmını sarartıyor, e uzadıkça dipten siyah görünüyor. Kontrast yüzünden "uzadı, çok hızlı uzadı" diye şaşırmıssın da, tüm kıllar sürekli uzama, dökülme, dinlenme döngüsünde. Vücudun neresinde, ne kadar uzayacağı, genler ve hormonlar tarafından kontrol edilir. (link: https://www.google.com/search?q=kılın+büyüme+evreleri&client=ms-android-samsung-gs-rev1&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjCtObYgoruAhViyoUKHdyNAFIQ_AUoAXoECAcQAQ&biw=360&bih=617&dpr=3#imgrc=WXwUfM8mMxuwPM Buyrun)

7 ocak 2021 17:23

3. a3 anlamadığım vücut tüyleri öyle sonsuza kadar uzayan bir şey değil. belli bir uzama seviyesi var. mesela sarartmasam 10 yıl boyunca aynı uzunlukta durur ama sarartınca nedense uzayasi geliyor. bence tüy sarartici tüylerin uzamasını sağlıyor olabilir. Ben sarartmadigim zamanlarda o uzatmayı hiç gozlemlemedim çünkü.

7 ocak 2021 17:29

4. benim de bazi tüylerimi cok uzatıyor dipten gelme olayi degil

7 ocak 2021 17:31

5. Uzadığı için değil sarartıcı etkisini kaybedince koyulaşıyor

7 ocak 2021 17:33

6. sonsuza kadar uzar demedim zaten. döngü içindedirler dedim. ayrıca 3 saniyemi aldı (link: https://www.google.com/amp/s/m.timesofindia.com/life-style/beauty/Bleach-myths-busted/amp_articleshow/34192584.cms link)

7 ocak 2021 17:39

7. alttan koyu renk gelince uzun gorunmesi olayi degil. bu riski alip kendim gozlemledim. uzun vadeli kullaninca tuyler gercekten uzuyor. tuylerimin onceki uzunlugu ve simdiki uzunlugu arasindaki farki biliyorum. kullanmayi biraktiktan sonra tuyler tamamen kendi rengine dondugunde farkediliyor. hatta bir tik guclendirdigini de dusunuyorum. mesela eskiden yuz tuylerim griydi ve uclari renksizdi, sanki simdi uclari da gri. hafif bir renk ve guc gelmis gibi hepsine.

7 ocak 2021 17:54

8. Anonim 7 ile ayni seyi gozlemledim. Yoksa sarartmak isime geliyordu ama uzun vadede pismanim.

7 ocak 2021 18:29

9. O zaman saçımıza sirelim saçımızı uzatmak için

7 ocak 2021 18:30

10. A9 eveet, kesinlikle. Hem sarı hem upuzun saçlarımız olur. Tüm dünya kozmetologlarının aklına nasıl hiç gelmemiş?

Hanımlar, psikolojide algıda seçicilik konusuna bir bakın bence.

7 ocak 2021 18:39