1. Ya kazanılır çoooooook büyük emeklerle, kendini biraz yıpratman lazım. Bir de eşit ağırlıkçıymışsan eğer ekstra efor lazım. Belki en en az 1.5-2 sene çok sıkı çalışman lazım tıp kazanacak olan sayısalcı liseliler bile taze bilgi, aktif bilgi kullanımı, pratik halinde olmalarına rağmen en geç başlayan bile 11. Sınıf civarında başlıyor. Lise2de başlayan da var içlerinde ki ben de onlardan biriydim lise2den lise sonun en son gününe kadar sürekli asıldım. Yani demek istediğim işin inanılmaz zor olur, yalan yok.
Ama diyelim ki kazandın. İnan bana değmez. Çünkü lisedeki çalışmalarım resmen daha çok çalışmak için çok çalışmak anlamına geliyormuş benim şu an intern doktor olarak 6. Senemin sonuna yaklaşıyorum ve İnan fiziksel ve mental yorgunluktan kafam yanıyor. Bir de bu yoğunlukta tusa çalışmaya çalışıyorum. İlk 5sene de sürekli okul sınavları asla rahat bırakmadı. Şimdiki aklım olsa asla yazmazdım. Hiiiiiç değmez gerçekten. Hele Türkiye’de bu işin kulisinde dönenler o kadar doktora karşı dumenler ki. Keyfine bak gerçekten.
sheme