tıp okumak sizce hayatı çöpe atmak mı?

arkadaş ortamımda konuşuldu bugün. mühendislik okuyan arkadaşlarım tıp okumak hayatı bitiriyor ya en güzel senelerin hep kitaplar arasında geçiyor ve çok uzun vs dediler. grubun çoğunluğu bu tarz düşünüyor.bu arada kendileri de iyi mühendisliklerde okuyorlar yani isteseler tıp yazabilecek durumdalardı o yüzden uzanamadiklari ciğer mevzusu değil. siz ne düşünüyorsunuz?

1. haydaaa çöp olan bir şey varsa senin o arkadaş çevren git böyle de onlara. insanların g.tü yemeyip tercih etmediği her şeye böyle bok atmalarına da bayılıyorum. tıp yazacak puanı almak başka gidip tıp okumak başka şey çünkü.

18 şubat 2020 18:46

2. Hayatları mükemmel mi gerçekten jsjsjs

Tıpçılar o kadar keyfine düşkün ve alemci ki onların dünyadan haberi yok

18 şubat 2020 18:48

3. evet en güzel seneler kitaplara gömülü geçiyor ve sonrasında da çok fazla çalışıyor doktorlar bu soğru ama hayatı çöpe atmak değil tabiki kişisel tercihlere, beklentilere göre değişir. benim mesela asla yapamayacağım bir şey.

18 şubat 2020 18:50

4. Dışarıdan biri olarak baktığımda bana da öyle geliyor açıkçası. Sadece tıp okumak değil ama direk doktorluk için böyle düşünüyorum ben. Epey zor ve stresli bir alan tıp. Okuldan başlayıp, emekli olana kadar devam ediyor bence.

18 şubat 2020 18:50

5. Sanırım öyle. Ben hep doktor olmak istedim, babam da cerrah zaten. Abimin de benim de doktor olmamızı hiç istemedi. Abim dinlemedi tıp yazdı ve şu an çok pişman. Babamın eskiden kazandığı gibi çok para da kazanmıyor. Ben tercih yaparken abim öprenciydi tıp geliyordu ama abimi görünce birazda babamdan etkilenip yazmadım. Şu an hayatımdan memnunum.

18 şubat 2020 18:54

6. Bir intörn olarak kendi açımdan cevap veriyorum;

Hep tıp isteyen biriydim. Yazmasaydım kesinlikle aklım kalır ve pişman olurdum.

Ama yazdığım için de pişmanlık yaşıyorum. Çünkü 6 sene kitaplara gömülü olarak geçti. Yapabilen varsa helal olsun ama benim ilgi alanlarıma ayıracak vaktim olmadı. Tarih siyaset dil gibi diğer konularda kendimi eksik hissediyorum. Artı tıp o kadar geniş bi alan ki o konuda da asla tamam ben oldum diyemiyorum. Zaten tus mus hekime şiddet vs derken hevesiniz kursağınızda kalıyor.

Tekrar seçme şansım olsa iyi bir üniversitenin mühendisliğini yazardım. Yine gençliğim çöpe giderdi belki ama dil falan öğrenirdim ne bileyim.

18 şubat 2020 19:04

7. Ben pek öyle düşünmüyorum ya. Tıpta 6 yıl okuyup uzmanlık yapılıyor ama bitirdiğin anda iş buluyorsun ve güzel bir maaşın oluyor. Eğitim süreci daha zor olsa da mezun olduktan ve uzmanlığı yaptıktan sonraki rahatlığı büyük avantaj.

18 şubat 2020 19:45

8. Kitap açık, notlar açık, formül kağıdı serbest olan ve hesap makinesi ile girilen sınavlarda bile 30 almanın çok çok zor olduğu, bazı okullarda ön şartlar/hocalar yüzünden okulu 4 yılda bitiren olmadığı (bizim bölümde elene elene 2 kişi kaldı 4 yılda bitirecek olan mesela... Çok üzücü) için özellikle sınav dönemlerinde puanı yetip de yazmayan herkes keşke tıp yazsaydım; madem bunca sene okuyacaktim, bari mezun olunca yerim hazır olsaydı der😂

Eğer arkadaşlarınızın durumları bu değilse de kıskanmış olabilirler 🤷 bilemiyorum altan...

Siz tıp okuyorsanız hiiiç üzülmeyin suslucum, mesleğiniz okuması kaç yıl olursa olsun gayet kutsal ve işinizi doğru yaptığınız sürece birçok mucizeye tanık olacağınız bir meslek. tus'ta başarılar❤️

18 şubat 2020 20:29

9. yav he bir tek tıp okumak zor mühendislikte temel bilimde herkes yatıyo çünkü. böyle sadece tıp okuyanlar zorlu eğitim hayatı geçiriyormuş gibi konuşulunca sinir tepeme çıkıyor. veteriner fak tıptan daha zor daha kapsamlı o zaman onu tartışın illa bu alanda bir bölüm tartışacaksanız? tıp kolay diye asla ve asla demiyorum ama sadece tıp okuyanlar sürünmüyor okurken bilakis iyi okullarda tıp okuyup benden daha güzel öğrencilik geçiren birçok tanıdığım var.

18 şubat 2020 20:30

10. Bana da öyle geliyor... Ama mühendislikte 4 senede bitmiyor ki .d bence hayalindeki meslek neyse o okunmalı. Böyle hesaplara gerek yok.

18 şubat 2020 20:47