taşın altında kalırım, lafın altında kalmam diye bir deyim var ya tam olarak o tip bir insanım böyle olmak istemiyorum daha sakin olmak?

daha dingin daha anlayışlı ılımlı bir insan olmak istiyorum. her lafa her şeye verecek bir cevap buluyorum ve bu durum beni çok yoruyor… gerekli gereksiz insanlara yükseliyorum o an bir şey demesen bile sonradan kafamda kurup yükseldiğim oluyor. bu huyumu nasıl değiştirebilirim aranızda böyle olup kendi kendini iyileştirebilen var mı? çünkü psikolojik olarak yoruluyorum sürekli değil ama bir anda sinirli ve gergin olmak beni çok yoruyor.. haksızlığa tahammül edemeyen bir yapım var aslında her şey konuşarak daha sakin daha tatlı dille çözülebilir ama ben konuşurken de çok yükseliyorum nabzım bir anda yükseliyor.

1. Mesela iade ve değişim yaparken sorun çıkaran satıcı ile kibar kibar konuşuyorum ama ses tonum üslubum çok agresif bunu herkes fark ediyor bir anda böyle sinirlenmek istemiyorum kendimi değiştirmek istiyorum. Daha dingin bir ruha sahip olmak için neler yapabilirim? Bana atışma olarak söylenen veya bana çarpıtılan lafları duymazdan gelip cevap bile vermek istemiyorum içten içe ama dayanamıyorum. Stres ve gerginliğim beni çok yıprattı kızlar...

2 eylül 2022 13:52

2. Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum yani kaba tabirle "cazgır" biriyim. Bilirsiniz bu tip insanlar çevrelerinde kolay kolay sevilmez her hareketin kendilerine özellikle yapıldığını düşünürler. Gergin olurlar. Partnerlerine bile minnoş minnoş trip atmak varken bu tip insanlar hep kavgaya yönelirler. Hani minnoş trip biraz ergence bir tanım olacak da örnek veriyorum Sevgilime bir şey için veya ilgi için bile tatlı bir sitem etmek yerine çok kolay bir şekilde kavgaya yönelen bir insanım

2 eylül 2022 13:57

3. Firdevs yöreoğlu'nun da dediği gibi lafın altında kalmayım derken dünyan başına yıkılmasın süslü

2 eylül 2022 13:58

4. Ah süslü ah. sorma ben de ondan korkuyorum işte bunun yanlış ve çirkin gözüktüğünü biliyorum kendi kendimin doktoru olma peşindeyim

2 eylül 2022 14:00

5. Evet süslü öyle yani bu çirkef ruh halinden kurtulmak istiyorum. Sakin, dingin, tatlı bir insan olmak istiyorum kısacası

2 eylül 2022 14:05

6. Öncelikle bunun farkında olmanız gerçekten büyük bir adım ancak kendi kendine çözülecek bir durum değil,insan davranışının şıp diye değişmesi çok zor.O yüzden uzman birinden yardım almanız gerek psikolog, psikiyatr,terapist vs...

2 eylül 2022 14:07

7. Öyle mi diyorsun süslü destek almaya çok açığım.  açıkçası gitmeyi düşünüyordum ben de

2 eylül 2022 14:12

8. Aynen öyle diyorum süslüm.

2 eylül 2022 14:15

9. Mutlaka gideceğim süslü çok teşekkürler. Kendimi dizginleyerek, durdurarak zorla değil de bunu davranışım haline getirmem lazım

2 eylül 2022 14:24

10. aynı bensin. :))) yani ben genelde karşımdaki insanın ses tonu değiştiğinde deliren tiplerdenim bildiğin çirkef lanet birine dönüyorum. eskiden böyle değildim. bir sevgilimden sonra böyle oldum narsist biriydi. sürekli haksız olmasına rağmen haksız duruma düşürüldüm. hep kendimi savunmak zorunda kaldım. ilişki içindeyken pek anlayamadım durumu. en iyisi terapi almak. erteliyorum bunu ama keni kendine düzelmiyor. bazen yorulduğumu hissediyorum.

2 eylül 2022 16:46