yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    7 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    tarlusal adet söktürücü hap kullanan?????

    kızlar, tarlusal adet söktürücü kullanıp adet görmeme şansım var mı. kesin etkili bir ilaç mı acaba? bide doktora gitmeden kendim alsam bir problem olurmu acaba

    1. Ben iki kez kulladım. İkisinde de ilacı bıraktıktan 1 hafta sonra adet gördüm. İlacı kullanırken ve adet zamanında ruh halim çok çalkantılıydı .normal pms dönemindeki duygusallıkx5 kadardı. O yüzden bişey görüp ağlamalara hazır ol.doktordan habersiz kullanmanı tavsiye etmem çünkü adet olamama nedenin hormonal düzensizlik ya da kist ya da ciddi bir hastalıktan olabilir. O yüzden doktora göründükten sonra kullanmanı tavsiye ederim. O uygun görürse yazar zaten. Geçmiş olsun.

    11 şubat 2018 00:46

    2. bende kullandım ama eczaneden parayla alamadım. gittim doktora yazdırdım bi ton muayene verdim. söktürdü ama bir 10 gün sürdü. herkesin aynı sürede olmuyormuş.

    11 şubat 2018 00:52

    3. Cevaplayan herkesten allah razı olsun çok stres yaptım olamıyorum diye. Yarın doktora gideceğim bide bende kist vardı ondan kaynaklı da olabilir. Muayene olmadan almak çok sağlıklı değil haklısınız 

    11 şubat 2018 01:03


    4. Bir şey daha aklıma geldi. Bunu kullanıp bırakınca regl öncesinde Olan gibi bir regl sancısı oluyor mu acaba ya da reglin diğer belirtileri oluyormu

    11 şubat 2018 01:26

    5. Bu Doğum kontrol hapı gibi değil süslücüm. Söktürücü. Sık sık kulllanmaman gerekiyor( doktor uygun görmediyse) ben de bir defa kullandım ve sonrasında öncesi ile çok da bir fark olmadı bünyemde. 

    Benim fazladan ekleyeceğim ben bu hapı kullandıktan sonra korkunç bir kanamayla karşılaştım. Normalde iki tane pedi aynı anda kullanırım, yani normalim bile ne kadar yoğun, ama bu çok başka bir şeydi. Parça parça kanlar vardı. Çok korkup tekrar doktora gitmiştim normal olduğunu söyledi. Böyle bir görüntüye şahit olursan korkmaman için yazdım :)

    11 şubat 2018 01:47

    6. Ben bu hapı bitirdikten 2 gün sonra regl olmuştum ama aynı anda enfeksiyon için de ilaç kullandığım için pembe akıntıyla da karşılaştım. Adetim ise daha az ama daha fazla pıhtılıydı:/ sonraki ay ise 22 günde regl oldum Bikaç ay düzen oturmadı tam olarak. Bence bu tarz ilaçlar doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalı.

    11 şubat 2018 01:57

    7. Ben  bu ilacı 2 ay kullandım. Normalde 7 gün süren regl dönemim 5 güne düştü. Aşırı derecede ağrılı, sancılı regl olmuştum. Bırakalı 3 ay oldu hala şiddetli ağrılarım oluyor. Kişisel olabilir bu tabii. Ayrıca saçma sapan bir ruh haline soktuğunu da söyleyebilirim. Şahsen bir daha kullanmayı da düşünmüyorum. Doktora mutlaka görünün kullanmadan önce.

    11 şubat 2018 06:58