tavuk eti özellikle de kuşbaşı tavuk etini soteleme yaptığımda tadı saman gibi oluyor, pişirmeden kaynaklı mı?

süslüler köri soslu tavuğu çok sık yapıyorum, eskiden gayet lezzetli oluyordu ama son 4-5 aydır ölçülerde değişiklik olmamasına rağmen kuşbaşı tavuklar piştiğinde bildiğiniz tatsız tuzsuz saman gibi bir şey oluyor. ağızda böyle iplik iplik dağılıyor midem bulanıyor.umarım anlatabilmişimdir.  yani anlamıyorum eskiden güzel olurken aynı ölçüyü kullanmama rağmen şimdi olmuyor. tavuk neden samanlaşıyor? tavuk kupkuru saman gibi ağzımda ısırıken iplik iplik değişik bir şey oluyor. bunun sebebi nedir?

1. Son zamanlarda benim de tavuk yerken midem bulanıyor iyice genetiğiyle oynadılar her şeyin

10 nisan 2021 23:29

2. tavuk göğsü kuru olur tavuk but kalça kuşbaşı ile deneyin

11 nisan 2021 12:56

3. sorma süslü, ben de tavuk göğsünü sık sık yapıyorum ama son bir yıldır nereden aldığım fark etmeksizin tadı çok çok kötü oluyor. hele de tavada pişirdiysem... sosunda en az iki üç saat marine etmek tek çözüm gibi geldi şimdilik. acelem varsa yapamıyorum tabi ama baharat, yağ, salça vb. neli yapıyorsan pişirmeden önce bir kaç saat dolapta bekletmeyi dene istersen. gerçekten yediğimiz tavuk tavuk değil, meyve-sebze olayına hiç girmiyorum bile. domatesler bembeyaz, salatalıklar eciş bücüş hemen çürüyorlar. :(

11 nisan 2021 13:02

4. bazen tavuğun kendisi tatsız oluyor süslü. biz hep aynı yerden aynı marka (beypiliç) alıyoruz bazen güzel oluyor bazen ot gibi oluyor. Gerçi bu durum daha çok çorbada farkedilir, sizin gibi soslu yemekte değil.

Göğüs zaten tatsız olur bir de kalçayla deneyin.

11 nisan 2021 15:40

5. göğüs en yağsız ettir bir de süslü, çok üst üste koymayin tavuğu. üst üste koyunca buhar yapıyor güzel olmuyor. çok porsiyon yapacaksanız da parça parça pişirin. tavadayken suyunu salmasına müsaade etmeyin.

11 nisan 2021 15:43