1. Son 10 senedir bireysel ve yalniz seyahat ediyorum agirlikli olarak. Arada mesela 1 hafta ailemle veya 2-3 arkadaslarimla tatiller yapsam da her sene 2-3 kere de yalniz tatil yaptim.
Ilk basladigimda mecburiyetten oldu. Esimden ayrilmistim ve onca yildir hep birlikte bir seyler yaptigimiz icin ayrildigim donem benimle gelecek birilerini bulamadim. Insanlarin tarihleri uymadi vs bende de vize vardi. Ya ben tek basima giderim ne olacak diye ciktim ve cikis o cikis. Depresyon icinde berbat gecebilir diye sifir beklentiyle gittigim ilk tatilim sahane gecince bende aliskanlik yaratti.
Artilari tabii ki ozgurluk ve tamamen kendi keyfine gore hareket etmek en basta. Herkesin tatil anlayisi farkli oluyor. Kimi uzun uzun yurumek isterken kimi muze gezmek kimi alisveris yapmak veya cok erken uyanmak vs isteyebiliyor. Tabii ortak noktada bulusulabilir ama buna mecbur olmadan plan yapmak basli basina bir zevk. Caniniz o an ne yapmak istiyorsa onu yapiyorsunuz. Diger bir artisi yeni insanlar tanimak. Yalniz iseniz cok daha fazla etkilesimde oluyorsunuz cevrenizle ve gercekten cok enteresan kisilerle tanisip enteresan hikayeler dinleyebiliyorsunuz.
Eksileri, kendi kendine zaman gecirebilen bir insan degilseniz cok sikilirsiniz ama o zaman yalniz gitmeyin zaten. Bir de her ulkeye her sehire yalniz kadin turist olarak gitmek guvenli degil. Yani avrupa icin demiyorum mesela ama atiyorum fas icin guvenli degil deniyor. Giden ve sorun yasamayanlar da vardir ama daha dikkat gerekebilir veya rotadan cikarmak gerekebilir.