tektaş yüzük bakmaya başlayacağım ama bilgim sıfır. nereden başlamam lazım?

süslüler, ben bu tür şeylerle uğraşmayı sevmem çünkü kafa yordukça gerilirim. isterdim ki erkek arkadaşım kendi çapında karar verip alsın gelsin ama maalesef ben yol göstermezsem saçma sapan şeyler alan birisi o yüzden sanırım bir noktada benim kendime yakışanı bulup bir şekilde iletmem gerekiyor. kuyumcu kuyumcu gezmek istemiyorum. internetten de maalesef pek anlaşılmıyor, istanbul'da oturuyorum ve tektaş yüzük nasıl bakabilirim öneri bekliyorum. teşekkürler.

1. Anonim 1, peki sertifikasını size verdiler mi taşın.

10 mayıs 2023 00:26

2. Burcu okut tasarımlarını çok beğeniyorum ben, gerçi kapalıçarşı'da bu tasarımların bulunduğunu söylemişlerdi, bir bakabilirsiniz

10 mayıs 2023 00:30

3. Erkek arkadaşının saçma sapan şeyler almasının sebebi seni yeterince tanımaması. Zevkini bilmemesi, öğrenmek için de çabalamaması. Neleri sevebileceğinden haberi bile yok adamın kusura bakma ama bomboş bir ilişki ve tektaş aşamasına gelmişsiniz. Senin de ondan aşağı kalır yanın yok gerçi. Kuyumcu kuyumcu gezmek istemiyorsun ama zevkin ve bilgin de yok ne alacağını bilmiyorsun. Git zen pırlantaya ilgilensinler ne diyelim ki

10 mayıs 2023 00:45

4. a6, cevapları okuyunca ben de buraya sorarak hata ettiğimi anladım :)

beni eleştirenler burada da kestirip atma derdinde :)

son cevap veren süslüm, ben de muhtemelen böyle bir şey yaşayacağım ama uzun bir süre kullanacağım bir yüzük olduğu için "gelecekte sıkılır mıyım?" endişesindeyim.

uzun ellerim var, ama uzun ince parmaklı değil, yani genel olarak uzun olduğum için vücuduma oranlı ellerim. tırnaklarım uzun, yani yayvan ve kısa değiller. bunlar doğrultusunda model beğenmem gerekir diye düşünüyorum. bir de kuyumculara gidince o yüzüklerin belli ölçüleri var ve benim parmaklarım standart kadın parmağından biraz daha kalın olduğu için her modeli elimde göremeyeceğimi biliyorum. bu durumda mahalle kuyumcusundan beğenirsem sevgilim tıpatıp aynısını ben adres verene kadar bulamaz, avm mağazalarından beğenirsem de nispeten daha pahalı olacak. dün biraz internetten baktım mağazaya gitmeden önce ve 0.5 karatlar bile 40k olmuş. zaten her şey yeterince pahalıyken evlilik neyimize diye tribe girdim ve soruyu kapatma kararı aldım. seçimden sonrasına (bi 2-3 sene sonrasına) bakarız...

10 mayıs 2023 08:40

5. Yüzük bakmaya başlayacağım ? uzun bir süreç sanırım dhdjdj

10 mayıs 2023 09:21

6. (link: https://www.suslusozluk.com/pırlanta?i=160801 burada) pırlanta hakkında özet bilgiler var, ben onsam bunları bilmeden taş almak istemem. çok büyük kazıklanıyor çoğu insan

10 mayıs 2023 09:36

7. Yani anlamıyorum bu adam senin beğeneceğin normal ni yüzük almayi beceremiyor mu? Hediyenin olayına ters bu, nil Karaibrahimgil misin sen

10 mayıs 2023 10:06

8.  ss zincir mağazaya gitmeyin. anlamayabilir sevgilin sorun değil, sonuçta kasılıp strese girerek bir şey seçip umarım beğenir diye vermesindense beraber gidip almanız da tatlı bir anı olabilir. ben nuruosmaniye fatih taraflarındaki kuyumculara bakmanızı öneririm, her bütçe ve zevke göre modelleri hem oluyor hem de yapılıyor. alacağınız taş elinizde kalması ve ileride çocuklarınızın bile kullanıp ailede tutacağı bir anı niteliğinde alınıyor, o sebeple seetifikasını şusunu busunu önemseyip önemsememek size kalmış. hdr ve gia günümüzde en popüler sertifikalar. taşın renkleri d e f g h i diye ilerler d en iyisi olacak şekilde, ancak taşın clarity yani temizlik ve berraklığı yükseldikçe rengi tolere eder. kesimi de iyi olmalıdır gerçi günümüzde gerçekten kötü kesimli taş bulmak oldukça zor çünkü elde kesilmiyorlar artık. örneğin g renk vvs2 bir taş, d renk si2 bir taştan daha beyaz ve ışıltılı görünecektir. i̇nternette diamond clarity chart diye aratıp bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.

ancak şöyle ki, 1 karat altı bir taş alacaksanız eğer ve yatırımlık almıyorsanız bunların pek bir manası yok. önemli olan sizin beğenmeniz, beraber seçip mutlulukla takmanız. bahsettiğim bölge mağazaları dükkanın dışına çıkıp gün ışığında bakmanıza da izin veriyor, içinize sinmezse daha parlak yahut şu şekil kesilmiş bir taş istiyorum derseniz atölyelerini tedarikçilerini arayıp soruyor ve getirtiyorlar da. yani önemli olan içinize sinen, bir ömür elinizde olacak, çocuk çocuğunuza geçecek bir objeyi severek seçmeniz.

10 mayıs 2023 23:11