telegramda birine rastgele kişiler de yazabilir mi?

bir kitap kulübü için telegram indirdim. pek aşina değilim özelliklere. kim olduğunu bilmediğim iki kişi yazdı bana ayrı vakitlerde. profil fotoğrafı yok. birinin nick'i var birinin de ilk ismi. bunları tanıyor muyumdur? rastgele birini bulup yazmış olabilirler mi? yani uygulama buna müsait mi? nickli olanı hiç bilmiyorum ama diğer kişinin isminde orta samimiyette olduğum iki kişi var yani onlardan biri midir değil midir? onlarsa ve cevap vermezsem ayıp olur gibi ama neden bana telegramdan yazsınlar? nasıl anlaşılır bu? baya dede gibi sordum ama teknoloji özürlüsüyüm süslüler kusura bakmayın dhdjsj

1. süslü o gruplar genelde kalabalık oluyor bazı işsizlerde önüne gelene gruptan bulup mesaj atıyor. onun dışında nasıl oluyor bilmiyorum ama sanırım çok alakasız tanımadık kişilerde mesaj atabiliyor bana bir kez yabancı türk olmayan biri yazdı ortak hiçbir grup vs yoktu türk bile değildi nasıl buldu anlamadım.

3 şubat 2021 22:53

2. Nickname gibi birşeyin var onu aratarak da bulunabiliryorsun. Kişilere gir en üstte arama yeri var oraya rastgele bi isim yaz genel arama diye birşey çıkıyor. Ben 5-6 yıldır kullanıyorum yabancılardan bile mesaj geliyor ara ara. arap oluyo genelde adımdan dolayı galiba swh.

3 şubat 2021 23:23

3. süslü şimdi baktım ayarlardan ayarlanabiliyor. kimlerden mesaj alabileceğini, kimlerin seni ekleyebileceğini seçebilirsin.

4 şubat 2021 20:28