terapi almak gerçekten işe yarıyor mu?

sanırım bende terk edilme şeması var bundan kurtulabilir miyim?

1. psikologa git terapi al bilmemne of yeter sanki psikolog sihirli değnek ya. çoğu şarlatan sik sok okullardan mezun olmuş bön bön sizi dinliyip not tutup eve yollayıp para cukkalıyolar iyi okullardan mezun olanları zaten ateş pahası o parayı verince daha da dibe vurur insan. Burda terapi al yazanlar da kendini mental sağlık ilahı falan sanıyor o triplerine çok gülüyorum kim bilir kaç para kaldırdılar bu enayilerden slsmslslşssl

8 ağustos 2023 16:48

2. Düzgününe denk gelirseniz gerçekten işe yarıyor. Dinleyip dinleyip yollayanlar keriz silkeleyen tayfa. Benim gittiğim hem soru sorup saçma sapan düşüncelerime dışarıdan bakmamı sağlıyor hem de seans sonunda yorum yaparak nasıl günlük hayatımda uygulayabilirim diye bilgi veriyordu. Maaşım bugün aldığım maaşın yarısı olduğu dönemde rahatça bütçe ayırabiliyordum şimdi s.kseler gidemem kimseye de git diyemem.

8 ağustos 2023 18:24

3. Bir zahmet gideceginiz terapisti de arastirin yani. Kaldi ki bogazicili de olsa terapistle uyusamayabilirsiniz. Bu gayet normaldir. Yetiskinseniz full sorumluluk alacaksniz. Semalar savas gerektirir. Her seans mutpu mesut bitti gitti olmaz. Hayat boyle degil terapi de degil. Hazir oldugunuzda gidin. Iki seansta mucizevi iyilesme veklemeyin. Bu lazer paketi almak demek degil. Ortalama 20 yildir tasidiginiz mevzuular oyle iki gunde cozulmuyor. Keske olsa ama olmuyor. Sok diyetler nasil anliksa ve zararliysa boyle ince meseleler icin de aynisi gecerli. Ayrica yekpare bir tane semamiz olmaz. Psikoloji ve klinik psikoloji egitimini almis, sema uygulayan, supervizyon alan ya da almis, kendi surecinden gecmis ya da gecmekte olan, instada aforizma kasma meragi olmayan bir terapistle calisin. Isterseniz de once bi psikiyatriste gidip teshis, yonlendirme alin.

Bizim comaristanda herkes kucuk demet akalinlar gibi oldugu icin ya kirmizi oda gibi bir sey bekliyorlar ya da para cukkaliyorlar yaaaa diye geziyorlar.

8 ağustos 2023 18:29

4. Anonim 5 tamam çomaristandaki aydın bilge elmas seni. Senin örneğin üzerinden örnek vereyim, terapilerin lazer atımı bitmiş makineler kullanan lazer salonlarındaki "yaa 4-5 seans daha alsanız bitecek aslında" diyen dolandırıcılardan hiçbir farkı yok. Seni de o şekil kandırmışlar hatta.

8 ağustos 2023 19:27

5. Ben 2 senedir terapiye gidiyorum. Gerçekten çoğu anlamda bambaşka bi insan oldum. Bakış açımın değişmesi beni çok rahatlattı, iyi hissettirir oldu. En önemlisi çevremdeki insanlarla ilişkilerim iyileşti. Net bir şekilde görüyorum bunu..

Hala düşmüyo muyum? Tabii ki düşüyorum, bok gibi hissettiğim anlar çok oluyor. Ama içinde bulunduğum duruma dışarıdan bakarak  toparlanabilmem cok daha kolay oluyor artık. Eskiden bir şeye canımı sıkınca, en basitinden annemle kavga edince 2-3 gün berbat halde gezerdim, şimdi 2-3 saat sonra toparlamış, sakinleşmiş oluyorum.

Terapiye gitmek ve kendi üstünüzde çalışmak da aslında aynı spora gitmek gibi. Zihninizdeki kasları güçlendiriyorsunuz,o da hayatınızdaki her şeye yansıyor. Burada terapi etkilidir etkisizdir bence bu tartışmaya kapalı bi konu zaten. İyi bir terapist olması önemli ama.

8 ağustos 2023 23:48