testesteron hormonu fazlalığı

kızlar fazla kilolarımdan dolayı doktora gitmiştim ve bana hiç bir ilaç vermedi, sadece diyet yapmamı önerdi ancak bunun yanında kan ve idrar tahlili yaptırdığında testesteron hormonumun fazla olduğunu söyledi. uzun bir süredir regl olmuyorum ve tüylenmem oldu bu aralar, sanki daha önce olmayan yerlerde (göğüs arasında ince ve küçük, aynı zamanda göbeğimde de aynı şekilde) tüylenme problemim var. doktorum baktı ve testesteron hormonum azalınca onların kendiliğinden döküleceğini söyledi. bu olayı hiç anlamadım açıkçası, testesteron hormonumu nasıl düşürebilirim bilginiz var mı? internette bilgi bulamadım nedense, ama sanırım kilo verdikçe düşecekmiş. tüylerin kendi kendine dökülmesi nasıl oluyor peki? daha önce hiç başına gelen var mı? şimdiden teşekkürler.

1. polikistik overde testesteron artıyor, insülin direnci gelişiyor. bu durumda da kilo vermen zorlaşıyor, bence başka doktora da git. çünkü bir süre testesteronu baskılaması ilaç kullanman gerekebilir.

9 kasım 2016 23:48

2. Ya bende de var hafif gobegimde belimde ve gogus ortamda ama reglim duzenli ve 45 kiloyum zaten normal mi bendeki tuylenmeler

9 kasım 2016 23:58

3. belirtiler pko gibi duruyor ama tani konmadi galiba. kan testinin yanı sıra jinekologa gidip abdominal usg yaptırman gerekebilir ek olarak.

doktorun ilaç vermeden önce sanirim diyetle kilo verebilecek misin onu görmek istedi ve ona göre ilaç başlayacak olabilir.

bu arada insulin direncine de bakilmali tabii. çünkü kilo , tuylenme , adet görememen bazen akne problemiyle birlikte hepsi zincir şeklinde birbiriyle ilişkili. bunu bir yerden kırmak gerek aslında.

9 kasım 2016 23:58

4. pko musunuz bilemem doktor değilim ama o tüyler testesteron seviyeniz azalınca dökülmeyecek maalesef bir kere kökü oluştuğu zaman tek çaresi epilasyon oluyor. bende de tüylenme vardı ve hormonlarımdan şüphelenmiştim. ama hormonlarım normal çıktı doktorum bir ilaç verdi ama o tüylerin dökülmeyeceğini sadece eğer çok kalın çıkıyorsa biraz inceleceğini söyledi. ben de kesin çözüm olmadığından ve boşu boşuna vücuduma kimyasal sokmak istemediğimden ilaç kullanmak yerine lazere gitmiştim

10 kasım 2016 11:04