tez yazanların çoğu böyle mi yazıyor, bir ben mi enayiyim diye düşünmeye başladım ?
bir arkadaşımın empirical kısmı için istatistik programlarından birini kullanması gerekiyordu. anlamadığı için erkek arkadaşı yaptı o kısmı. anlamadı ama anlamaya da çalışmadı. ben bir ay uğraştım mesela öğrenmek için acaba bir enayi ben miyim dşye düşünmeye başladım
cevaplar
Yeni bir şey öğrenmenin neresi enayilik? Hele de üzerinde çalıştığınız şeye dair ise.
Burada tek enayi görüyorum o da istatistik programı için her defasında birine ihtiyaç duyabilecek olan arkadaşınız.
24 kasım 2022 13:50
Akademisyen olmayacaksa insanlar genelde böyle yapıyor süslü. Açıkçası benim öğrenme mantığıma da ters. Bir şey yaparken onun mantığını yüzde yüz anlamam lazım. Ama böyle olunca da işler hızlı ilerlemiyor. Arkadaşın akıllılık etmiş.
24 kasım 2022 14:07
Ben SPSS öğrenmiştim ancak danışmanın birlikte tezi yürüttüğüm ve laboratuvar çalışmalarını yaptığım doktora öğrencisi ve aynı zamanda araştırma görevlisi olan hocam ile yapmamı uygun gördü. Hocam istatistiği yaptı ben de kontrol ettim. En sonda da birlikte üstünden geçtik. Danışmanım bu şekilde olmasını istediği için böyle ilerledi.
24 kasım 2022 15:01
tezini sevgilisi/eşiyle yazan da var... neler neler var. bir de birlikte karı*koca akademisyen oluyorlar :d güler misin ağlar mısın?
24 kasım 2022 15:22
Senin öğrenmen güzel. Ancak bu kısım için öğrenilmesine gerek yok bence. Datadan çıkan sonuçlar önemli.
24 kasım 2022 15:52
Bence spss kullanılacaksa bilinmesi gerekiyor çünkü data yorumlamak için de biraz bilmek gerekiyor. Ama daha neler neler var bu yine kabul edilebilir bi durum. Daha çöp makaleler mevzusu var. Başkalarıyla karşılaştırırsan sonu gelmez, motivasyonun da kalmaz.
24 kasım 2022 16:52
enayi değil kıskançsınız sadece :d tez yazmanın olayı sadece hesaplama değil sonuçta, arkadaşında o kısım için yardım almış. isteyen alır isteyen almaz kimi isteyen de yardım edecek adam bulamaz. normal şeyler bunlar alış.
24 kasım 2022 17:25
Yine gelmiş kıskanılacak hiçbir şeyi olmadığı halde kıskanıldığını sanan yürüyen egolar:d ss haklı. Kusura bakmayın da onu da yapamıyorsanız tez yazabilmek için yetkin değilsiniz demek ki. Böyle böyle Her şeyin içi boşaltıldı.
24 kasım 2022 20:25
Ben de anlamadım neyi 'kıskandığımı' gerçekten. Hani enayi olmamasını mı kıskandın demek istemiş diye düşündüm ama enayi değilsiniz de yazmış. Anlamadım lol
24 kasım 2022 21:16
sanki sana birisi senin için ben yaparım demiş de yoook benim kişiliğime ters hayatta olmaz demiş gibi anlatıyorsun. senin için bu işi gönüllü yapacak birisi yok zaten değil mi? enayilik bunun neresinde?
kıskanmışsın işte arkadaşın için birilerinin uğraşmasını. madem vizyoner idealist bir insansın sanane yani kiminkini kim hazırlamışsa?sen yoluna bak.