tipim neden hep yoruma açık sizce?

süslüler kendimi bildim bileli, fikrini sormadığım halde dış görünüşümü eleştiren birileri oldu çevremde. mesela o gün makyaj yapmadıysam "ay hasta mısın" diye çığlık atan sekreterden tutun, aldığım 500 gramı fark edenlere, ne bileyim saç rengimi 1 ton değiştirince fark edip yorumlayandan tutun, minicik sivilceyi fark edip "oha sivilcen çıkmış" diyenine kadar, hep böyle yorumlarla yaşıyorum. sanki yüzüm, her giydiğim, saçım başım yoruma açıkmış gibi. bu yüzden çok şık kıyafet değil de daha silik kıyafetler giyip kendimi toplumdan silmeye çalıştığım bile oldu. birisi şaka amaçlı bir şey söylediğinde bundan çok fazla etkileniyorum. ben dışarıda insanları bütün olarak algılıyorum ama insanlar beni eleştirirken sanki "o pantolon bacak boyunu kesmiş tatlım, üstündeki siyahla altındaki siyah tamamen aynı renkte değil" dercesine yoruma başlıyor gibi geliyor. ama çevreme bakıyorum güzel birisi sürekli iltifat alıyor, güzel olmayan birisi de motive edilmek için sürekli olumlu yanlarıyla iltifat alıyor. acaba ben mi dışarıdan böyle görüyorum, herkes aynı şeyleri yaşıyor olabilir mi, siz yaşıyor musunuz? hayatımdaki erkekler de böyleydi bu arada ya ekşici erkek gibi resmen kusur arıyorlardı üzerimde. hayatımdaki erkeği bırakın iki muhabbet ettiğim erkek saçını kızıla boyasana falan deyip asla dönüp bakmayacağım başka birisi göbeğin yok di mi göbeğin varsa yüzüne bakmam yazıyordu? bunlar normal gelmiyor artık. işin kötüsü çok yakın arkadaş çevrem dışındaki arkadaş çevrem de böyle, sevgililerimin arkadaşları da böyle yapıyor arada. insanların tipimi ve dış görünüşümle ilgili hiçbir özelliğimi eleştirmemesi/yorumlamaması için nasıl bir duruş sergilemeliyim?

1. anonim 1 aynısını buluşur buluşmaz alnımdaki bebek saçlarım için yaşadım. var olduklarını kendim bile fark etmemiştim o kadar azdı ki.

15 mart 2021 00:15

2. Öncelikle bunlar o insanların patavatsızlığı, bunu söylemek istedim süslü. Çevrenizdeki bu tip insanlarla iletişimi yavaş yavaş kesin kesebildiklerinizle.

Sorunuza gelince bana kalırsa insanlarla aranıza şeffaf bir duvar örün. Bu samimiyet sınırını geçmeye cesaret edemesinler. Ama kesin çözüm bu tip insanları çevrenizden uzaklaştırmak olacaktır.

15 mart 2021 00:17

3. Süslü ne kadar mod düşüren bi çevren varmış allah sabır versin

15 mart 2021 00:23

4. Bu sizin iletişiminizden kaynaklı süslü. İnsanlara bunları söyleme haddini farkında olmadan siz veriyorsunuz

15 mart 2021 00:27

5. çok teşekkür ederim süslüler. evet ben biraz fazla hassas yaklaşıyorum sanırım. son 2 yılda bu sebeple hayatıma negatiflik kattığını düşündüğüm çok kişiden uzaklaştım. bu da bana bazen kendimi sorunlu hissettiriyor. hadsizlik ve patavatsızlık olduğunun farkında olsam da buna izin verdiğim için kendime kızıyorum. çok güveniyorum dediğim belli başlı kişiler haricinde yüzeysel arkadaşlıklarımı sürekli bu yüzden azaltarak bitiriyor olmam anormal gelmeye başlıyor bir yandan.

şu anki ilişkimde neyse ki artık akıllandığım için böyle bir sorun yok ama mesela arkadaşı bizim baş başa olduğumuz ve hiç beklemediğim bir ortamda ufak bir fiziksel özelliğimle ilgili gereksiz şaka yapınca ne yapacağımı bilemiyorum, insanlara karşı gardımı indirip güvendiğim için tekrar kendime kızıyorum. sonra bir hafta içerisinde duyduğum tüm eleştiriler aklıma geliyor vs kısır döngü oluyor.

ciddiye almamaya çalışacağım, sağ olun. <3

15 mart 2021 00:28

6. Süslü o an dalgaya vurup sonradan ben de laf sokup onun modunu düşürmeye çalışırdım bi şekilde. Sivilcen çıkmış diyene evet ya isim koyucam göbeğin çıkmış diyene evet ya 3 aylık oldu ahah (gizlinot: Buraya sahte bir gülüş geliyor) deyip sonradan ben de bir kusurunu bulup laf atardım. Buradaki kusurları kabullenme tavrı başkaları tarafından aa ne kadar özgüvenli kız olarak da yorumlanabilir ya da size hakaret eden insanlara kendinize daha çok hakaret etme imkanı da tanıyabilir. Sınırı koruma anlamında riskli bir tavır bu yüzden.

Ya da bir başka tavır da peki bundan sanane? demek. Bir üst seviye çirkeflik kartını oynayarak sanane koynuna mı alıcan?/ben senin x özeliğinin ne kadar b*ktan olduğunu yüzüne vuruyor muyum? diyebilirsiniz. Tabi bunu her gün görüşmek zorunda kalmadığınız ipleri koparmaktan sakınmadığınız insanlara söyleyin jdkdk

Ya da bir diğer tavır da şu olabilir. Evet yüzüm sivilceli ama senin kalbin kadar kötü değil vs. Tabi bu tavır diğerlerine göre daha naif/saf/duygusal biraz da ezik kalabilir ama karşınızdaki kişide azıcık vicdan varsa kötü hissetmesini sağlayabilir. Ama laf koyma tatminini yaşayamazsınız tabi bunda da

15 mart 2021 00:56

7. anonim 3, çok teşekkürler süslü mesela ilk dediğinizi yapıyordum. hehe evet ergenliğe girdim falan diyordum, böyle olunca daha çok yüz verdiğimi fark ettim. ben kendimle dalga geçtikçe daha çok dalga geçmeye, yarılmaya başladılar... o yüzden onun dışındakilerden devam edeyim. yalnız, "çok haklısın keşke senin kadar güzel ve şık olabilsem" deyip gülünce güzel bozuluyorlar, onu da artık sadece cinnet aşamasında diyebiliyorum.

anonim 7, sağ olun süslü çok sinir bozucu bir durum gerçekten. "sen benim vücuduma neden en ufak değişikliği fark edecek kadar bakıyorsun" da güzelmiş. en azından bunu ima edebilirim bir şekilde.

birbirimizi fikir sormadan eleştirmeyelim, çünkü böyle yapacaksak sen de üzülürsün de denebilir belki. ben bir ara psikoloğa gidip bunu anlatmıştım. bunlara soruyla karşılık verebilirsin demişti. mesela kıyafetime laf edene "ne giymemi isterdin?", saçıma laf edene "nasıl yapmamı isterdin?" gibi. bırak ilk aşamada o düşünmekle uğraşsın sen değil demişti. cevap olarak da atıyorum mavi giyseydin deyince, ben bunu giymek istedim ve yakıştırdım deyip geç demişti. bilemiyorum ama deneme fırsatım olamadı.

ya aslında ben bunları yabancıya ya da çok sevmediğime daha kolay derim de, gardımı düşürdüğüm biri söyleyince apışıp kalıyorum. nolursa olsun karşılık verirsem üzüleceğini biliyorum. demek ki bana bunu dediğine göre dış görünüşüyle barışık değil, barışık olsa uğraşmaz. ben şimdi kısasa kısas yapınca kırılacağı belli. salak gibi hala vicdan yapıyorum. yani acaba en başta bana böyle davranmaları için çevreye negatif bir enerji mi veriyorum, farkında olmadan suratsız falan mı davranıyorum ki onu da anlamadım.

15 mart 2021 03:28

8. iki sebebi var

1. insanların bunu yapmasına izin vermen

2. ilgi çekici/ güzel göründüğünden seni fazla fazla incelemeleri

çözümleri

1. insanlara haddini bildirmek, sen kendi tipinden haberdar mısın tarzında konuşmak

2. özgüvenli olmak

3. başkalarının dediği boş şeylerin hayatını etkilemesine izin vermemek

Ortalama üstü biri iltifat alır, çirkin de iltifat alır çünkü bu insanların dış görünüşleri başkalarının egosu için tehdit oluşturmaz. ama güzel biri sürekli eleştirilir.

15 mart 2021 10:07

9. canım süslüm seni çok iyi anlıyorum insanlara o yüzü veren biziz kendimize karşı özgüven duymayışımız ve insanların fikirlerine önem verişimiz onlara bu fırsatı sunuyor. bir dahakine güzelce izah et fikirlerinin senin için hiçbir anlam ifade etmediğini. gör bak bir daha yapıyorlar mı.

15 mart 2021 16:11

10. Kesinlikle o haddi sen verdiğin için süslü. Bu yorumları  yapan İnsanlara arkadaşlarına fikir sorar mısın mesela sık sık onu mu alayım bunu mu şu yakıştı mı gibilerinden? Sorma. Kendi bildiğini oku ve yorumlara kapalıyım mesajı ver. Çevremde çoğu insan (samimi olmadıklarım bile) tarzımı çok beğendiklerini söylerler. Ailemdeki kadınlar giyim alışverişi yapmadan önce bana sorarlar. Özel günlerde saçlarını makyajlarını yapmamı isterler. Ama nedense bir iki arkadaşım vardı ki onlar her şeyimi eleştirirdi. Sürdüğüm ojenin rengini bile! Kıskançlık olduğu ortaya çıktı sonradan :) yani olabiliyor böyle şeyler. Sana yapılan iltifatları bile nasıl karşıladığın çok önemli. Mesela saçın güzel olmuş veya cildin ne güzel denildiğinde Büyük lütuf yapılmış gibi ayyyyy cidden mi yok ya demek doğru değil. Teşekkür ederim diyip gülümsemekten başka bir şey söylememen gerekiyor.

15 mart 2021 22:39