torunu anneanneye baktırma sorunsalı?

yakın bir akrabamız var, kendisi 50li yaşların başlarında, 3 çocuk büyütmüş bir kadın ve bir iki ufak rahatsızlığı bulunuyor. kızının 2 buçuk yaşında bir oğlu var ve haftanın 5 günü tam, bazen de haftasonu 1 gece kendisine bakmak üzere emanet ediyorlar çocuklarını. sorun şu ki anneannenin bazı rahatsızlıkları var ve kızı biraz fazla katı. mesela çocuğa kesinlikle tv izletmiyor, belli uyku saatlerinde uyuması şart ve bu açıdan anneanne için çok yorucu oluyor. çünkü fazla yaramız aynı zamanda. anne işten akşam 18 de, baba bazen öğlen 2 buçuk-3 gibi dönüyor ama erkekler bakamaz diye kendisi işten dönene kadar çocuk annesinde kalsın istiyor. ara ara da haftasonu bir gece bırakıyorlar bir de. kadıncağız torununu çok seviyor ama çok yoruluyorum diyor artık. kızına ima ettiğinde torununu sevmiyor musun tarzı bir çıkışta bulunmuş. çok ters biri. konuyu sizle paylaşıp görüş almak istedim. siz ne yapardınız böyle bir durumda?

1. 2. anonimcim estağfurullah. tv izlemek çocukları kötü etkiliyormuş o yüzden. sadece radyo dinlemelerine izin veriyor.

2 mart 2018 11:28

2. 3. anonim dede hayatta değil maalesef. bir de kadının evi kızına yakın olduğu için pek kaçışı yok maalesef.

2 mart 2018 11:31

3. Anneanne agirligini koymali,kimse torununa bakmak zorunda degil,hele ki yasli hasta bi anneanne. annesine guvenerekten mi cocuk dogurdu hanfendi acaba? Madem annesine emanet ediyor biraksin anneanne kendi bildigi gibi yetistirsin.

2 mart 2018 11:36

4. kadın öyle araştırmış kabul etmiyor tv kesinlikle. bir de mimar, görseniz aklı başında biri dersiniz. diğer iki çocuğu da erkek ve uzak yerlerde oturuyorlar. kadın torununu çok seviyor kızı ters olduğu için bir şey söylerse az göstermesinden korkuyor anladığım kadarıyla ve kadın öyle biri.

2 mart 2018 11:39

5. maddi durumları iyi ama bakıcı kabul etmiyor güvenilmez diye. anneannenin çocuğu kendi dışarı çıkarmasına bile izin vermiyor. başka bir kadını eve hiç sokmaz bence bu tarz konularda çok takıntılı.

2 mart 2018 11:41

6. misafirliğe gitme fikrini söyleyeyim kendisine çok teşekkürler. bakıcı tuma fikri de çok mantıklı ama gelse de kaçar zaten kadın herkesle kavga ediyor.

2 mart 2018 11:48

7. Televizyon ve tablet çocukların zeka gelişimleri icin zararlı arkadaşlar. Konuşma ve davranış bozukluklarından tut, otizme kadar yolu var. Her çocukta olmayabilir ama riskleri bunlar.insan yetiştirmek de risk almaya gelmez. Çocuk psikiyatri klinikleri bu sebepte  döküyor. Çocuklara günde max 20 dakika izletilmeli. Yanı kalkıp öyle “ yahu niye zararlı olsun “ diyeceğinize ilk önce kalkıp bi araştırın. Konudan saptım. kusura bakmayın da cahilce laf edilince cok sinirleniyorum, özellikle konu çocuksa.

Anne kendi annesine cok zalim davranıyor gibi geldi bana da. Kuralları varsa kendi uygulasın ya da bunu anneye şart koşmasın gitsin uygun birini bulsun. Kadıncağız da torunu diye elinden geleni yapıyordur Eminim. Ayrıca ne demek erkek çocuk bakamaz ya? Resmen anane var diye sermişler bence

2 mart 2018 11:55

8. benim annem 67 yaşında ve hala oğluma bakıyor. anne diyorum çok yoruluyorsun sana kıyamıyorum artık kreşe vereyim çocuğu. annem hayır verme ben bakarım daha çok küçük diye ısrar ediyor. oğlum 3,5 yaşında, yani en hareketli zamanları. buna rağmen annem çocuğa bakmakta ısrar ediyor. kreş konusu açılınca gözleri doluyor filan :)

kadıncağız bakmak istemiyorsa zorla bak diye tepesine çökmenin ne alemi var anlamadım. benim annem bakamıyorum desin de kreşe vereyim diye kadının ağzının içine bakıyorum mesela. kızının hiç acıması yokmuş annesine. akrabanızla görüşün. kızıyla konuşsun. çocuk kreşe gitsin bir şeyler öğrenir benim evde öğreteceklerim sınırlı filan desin bari belki insafa gelir kızı. ayrıca erkekler bakamaz nedir ya? çocuğa annesi babası bakmayacak da kim bakacak? bari babası erkenden alsın çocuğu da kadın rahat etsin biraz yav. akrabanızın ağırlığını koyması gerekiyor kesnlikle. ona güvenip mi yapmışlar çocuğu?

2 mart 2018 12:14

9. anne bu kadar katı/ters biriyse bu kadının sözünü, tavsiyesini önemsediği biri varsa o denesin konuşmayı.

ama aklıma ilk gelen öneri şu; çocuğu oyun gruplarına götürsün babası erken eve döndüğünde.bu çocuğun sosyalleşmesi ve gelişimi içinde faydalı olacağı için anne kabul edebilir belki. oyun grupları 2-3 saatlik ya da yarım günlük falan olabiliyor.

birde anneanne cumartesileri kabul etmesin, misafirim var hastayım, gezmeye gidicem gibi bahaneler üretsin en olmadı. o ne rahatlıkmış.

2 mart 2018 12:30

10. Ben baba niye çocuğa bakamıyor onu anlamadım? Üstelik bir de haftasonu da bırakıyorlar, pes artık.

Oğulları uzakta yaşıyor dediniz, bir kaç hafta bir oğluna bir kaç hafta diğerine gidip kalsın, bakalım nasıl hem kreşe veriliyor (güvenlik açısından bakıcı istemiyorlarsa kreşe gidebilecek yaşta) hem de babası bakıyor.

Bu kadar sert çıkmazdım ama o "torununu sevmiyor musun"a çok kızdım. Kadın annesi üzerinde baskı uyguluyor.

Tv konusunda, evet tv zararlı çok izlenmemeli. Ancak bana da 6 aylıktan 6 yaşında anaokuluna başlayana kadar anneannem baktı ve tüm gün tvde pembe dizi izlerdik. Çocuğun annesi kendi hasta annesine bu şekilde davranıyorsa anneannenin yükünü nispeten azaltabilecek bir kaç saat tv izletmeye bu kadar karşı olma hakkı yok.

2 mart 2018 13:06